جميل عليزاده شايق در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با انتقاد از عملكرد وزارت بازرگاني تاكيد كرد كه اين وزارتخانه تا كنون تنها 60 درصد بدهي خود به كشاورزان بابت خريد برنج پر محصول پرداخت كرده است .
وي تصريح كرد: اين در حالي است كه استقبال كشاورزان از توسعه كشت ارقام پر محصول اين تصور را ايجاد كرده بود كه در سالجاري حدود 100 تا 150 هزار تن برنج پر محصول به مراكز خريد تحويل داده خواهد شد .
دبير انجمن برنج كشور مشكلات موجود را دليل اصلي عدم عرضه حتي يك كيلو گرم برنج به مراكز خريد در استان گيلان دانست و گفت: در سالجاري و تا كنون حدود 2400 تن برنج دراستان فارس ، 900 تن در استان كهگلويه و بوير احمد، 3500 تن در استان گلستان ،1650 تن در خوزستان و 60 هزار تن برنج در استان مازندران به مراكز خريد عرضه شده است .
عليزاده شايق ذخيره سازي مازاد برنج هاي وارداتي براي سال آينده را بحثي غير فني اعلام كرد و گفت: بر اساس گزارش وزارت بازرگاني در حالي كه ميزان كسري برنج در سالجاري 300 هزار تن برآورد شده اما برنامه ريزي براي واردات 700 هزار تني ( رقمي بيش از دو برابر كسري اعلام شده است ) انجام شده كه مطابق گفته هاي يكي از كارشناسان قرار است ميزان مازاد برنج وار داتي براي سال بعد ذخيره شود .
وي تاكيد كرد: اين در حالي است كه امكان نگهداري برنج سفيدبه بمدت يكسال تقريبا غير ممكن است بطوريكه در چهار سال گذشته نيز شاهد فاسد شدن حجم بالايي از برنجهاي وارداتي مازاد كه در انبارها نگهداري مي شد ، بوديم .
نظر شما