به گزارش خبرنگار كتاب مهر ، با افزايش توليدات جهاني كتاب نظام شماره گذاري كنوني شابك isbn ، ديگر جوابگوي انبوه توليدات اين حوزه نيست و به مرور ناكار آمدي خود را نشان مي دهد به اين خاطر كارشناسان و سياست گذاران سازمان جهاني شابك از چند سال قبل طرح تغيير استاندارد شماره گذاري كتاب را مطرح كردند كه در اجلاس جهاني تهران ( 17 تا 18 آبان ماه 1384 ) اين موضوع به تصويب كشورهاي عضو رسيد .
اين تغيير استاندارد در كل فرآنيدهاي مربوط به فروش توزيع وانبار گرداني الكترونيكي كتاب تاثير مي گذارد . با تغيير استاندارد شماره گذاري از 10 رقم به 13 رقم تا با نظام ean سازگار شود . ean نظامي براي كد گذاري كالا و خدمات است و باركد هايي كه در كالاها درج مي شود به اين خاطر است كه با استفاده از پيش شماره هاي اين بار كرد ها كالا را شماره گذاري كنند و ظرفيت شماره گذاري را به صورت نامحدود افزايش مي دهند .
در نظام ean از حروف و اعداد به صورت همزمان استفاده مي شود و به اين ترتيب هيچ محدوديتي براي شماره گذاري هر تعداد كالا و خدمات در هزاره سوم وجود نخواهد داشت .
فكر اوليه تغيير نظام شابك در اجلاسيه سال 2002 مطرح شد و در سال 2004 در سازمان استاندارد هاي ايزو به تصويب رسيد و در سال 2005 تصويب و در سال 2007 به اجرا در خواهد آمد .
به گزارش مهر ، در اجلاس اخير تهران بحث هاي نهايي مربوط به تغييراتي كه در مراكز مختلف نشر ، توزيع ، فروش و بازاريابي كتاب ايجاد مي كند مطرح و پيشنهادهايي را كه كشورها چگونه مي توانند اين تغيير را ايجاد كنند بررسي شد . برگزاري اجلاس سازمان جهاني شابك در ايران يكي از مهمترين تحولات اين سازمان از زمان تاسيس تاكنون بود و براي نخستين بار اجلاس اين سازمان در خارج از اروپا برگزارشد .
نظر شما