۲۹ آبان ۱۳۸۴، ۱۴:۴۱

معاون دانشجويي وزارت علوم در نشستي مطبوعاتي عنوان كرد :

گزارش كامل وضعيت خوابگاه هاي دانشجويي ارائه مي شود // اكثر خوابگاه هاي دانشجويي در عمر متوسط خود به سر مي برند // رستوران هاي آزاد در دانشگاه ها احداث مي شوند

گزارش كامل وضعيت خوابگاه هاي دانشجويي ارائه مي شود // اكثر خوابگاه هاي دانشجويي در عمر متوسط خود به سر مي برند // رستوران هاي آزاد در دانشگاه ها احداث مي شوند

معاون دانشجويي وزارت علوم صبح امروز در نشستي مطبوعاتي به وضعيت خوابگاه هاي كشور اشاره كرد و افزود : در حال حاضر موفق به بازرسي از تمامي خوابگاه ها و امكانات رفاهي نشده ايم اما تا پايان سال اين كار انجام مي شود و در آن زمان مي توان گزارش كامل تري ارائه كرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي" مهر"، دكتر محمود ملاباشي در نشست مطبوعاتي در خصوص سياست هاي جديد معاونت دانشجويي افزود: سياست هاي جديدي بر اساس سياست هاي گذشته با شدت بيشتري در اجرا ايجاد مي شود.

وي در ادامه تصريح كرد: در اعزام بورسيه دانشجويان به خارج از كشور، سياست متعادلي در معاونت دانشجويي اعمال شده به طوريكه تنها در رشته هاي مورد نياز، دانشجو به خارج از كشور اعزام مي شود. در حال حاضر نيز اين سياست دنبال مي شود.

وي تاكيد كرد: اعزام دانشجو تنها در صورت نياز كشور و كمبود تعداد فارغ التحصيلان رشته اي خاص انجام خواهد شد.

اين مقام مسئول در خصوص دانشجويان خارجي داخل كشور اظهار داشت: معاونت دانشجويي نگرش خاصي بر وضعيت تحصيلي دانشجويان خارجي دارد. به طوريكه تلاش مي كند وضعيت مادي اين دانشجويان بهبود يابد و سياست مهمانپذير بودن خانواده هاي ايراني ترويج شود.

ملاباشي يادآور شد: در اين راستا هر دانشجوي خارجي مي تواند با تماس با يكي از خانواده هاي ايراني با فرهنگ و رسوم ايران آشنا شود و ايده و فرهنگ واقعي ايران را به كشور خود منتقل كند.

خوابگاه هاي كشور قديمي هستند و نياز به تعمير و بازسازي دارند

وي اضافه كرد: معاونت دانشجويي فرصت هاي مطالعاتي 6 تا 9 ماهه را براي دانشجويان دوره دكتري در نظر مي گيرد كه اين فرصت ها سرنوشت ساز و طلايي هستند. دانشجو پس از بازگشت به كشور، سرمايه بزرگي براي كشور خواهد بود.

معاون دانشجويي به وضعيت خوابگاه هاي كشور اشاره كرد و افزود: به طور كلي 50 درصد دانشجويان در خوابگاه هاي دانشجويي اسكان داده شده اند ولي به طور جزء در بسياري از دانشگاه هاي كشور تمامي دانشجويان دختر در خوابگاه اسكان داده شده اند و تنها درصدي از پسران متقاضي بدون خوابگاه باقي مانده اند. با بررسي هاي صورت گرفته مشخص شده است اگر بتوانيم 20 درصد به ظرفيت خوابگاه ها اضافه كنيم تمامي دانشجويان پسر متقاضي هم در خوابگاه اسكان داده مي شوند.

وي در خصوص استاندارد بودن خوابگاه هاي دانشجويي اظهار داشت : در ابتدا بايد تعريف درستي از خوابگاه استاندارد ارائه شود. در حال حاضر برخي از خوابگاه ها نسبت به آنچه مرسوم است از ظرفيت بالايي برخوردار هستند و در اتاق هاي 3 نفره چهار نفر اسكان داده شده اند.

براي بهبود وضعيت غذاي دانشجويان طرح هايي مانند رستوران آزاد در دست مطالعه و اجرا است

ملاباشي با بيان اين كه برخي از دانشگاه ها و خوابگاه ها دركشور قديمي هستند و نياز به تعمير و بازسازي دارند افزود: بايد اقدامات وسيعي در زمينه نوسازي و بازسازي خوابگاه ها صورت گيرد. اكثر خوابگاه هاي دانشجويي در كشور در عمر متوسط خود به سر مي برند و در حدود 10 تا 15 ساله اند و اقليت خوابگاه ها عمر رو به اتمامي دارند كه نياز به تعمير اساسي دارند. 

وي يادآور شد: در حال حاضر موفق به بازرسي از تمامي خوابگاه ها و امكانات رفاهي نشده ايم اما تا پايان سال اين كار انجام مي شود و در آن زمان مي توان گزارش كامل تري ارائه داد.

 در حال حاضر موفق به بازرسي از تمامي خوابگاه ها و امكانات رفاهي نشده ايم اما تا پايان سال اين كار انجام مي شود و در آن زمان مي توان گزارش كامل تري ارائه داد

معاون دانشجويي وزارت علوم در رابطه با افزايش كيفيت غذاي دانشجويان اظهار داشت: در دانشگاه كسي بي غذا نمي ماند. در مورد برنامه هاي كيفي غذاي دانشجويان نيز پارامتري هايي مانند گوشت و برنج وجود دارد كه به وزارت علوم مربوط نيست. با توجه به اينكه گوشت و برنج كه از مواد اوليه هستند از خارج وارد مي شوند، كيفيت غذا كاهش مي يابد. در اين زمينه طرح هايي مانند رستوران آزاد با هدف ايجاد رقابت با غذاي يارانه اي دانشگاه در دست مطالعه است.

معاون دانشجويي وزارت علوم تصريح كرد: در حال حاضر مذاكراتي با وزارت بازرگاني مبتني بر اينكه چرا بايد قشر دانشگاهي و متفكر جامعه از مواد وارداتي و كيفيت پايين استفاده كند، صورت گرفته است.

35 ميليارد تومان از بودجه صندوق رفاه به وام هاي دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي تعلق مي گيرد

وي همچنين با بيان اين كه صندوق رفاه اساس نامه خاص خود را دارد افزود: هيات امناي صندوق رفاه دانشجويي از معاون دانشجويي، رييس صندوق رفاه، نماينده سازمان مديريت و برنامه ريزي و وزارت بهداشت و درمان تشكيل شده است و به صورتي مستقل عمل مي كند.

اين مقام مسئول افزود: البته اين صندوق بايد با معاونت دانشجويي هماهنگ عمل كند.

وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر علت تأخير در ارائه وام هاي دانشجويي به دانشگاه ها، افزودن موسسات غيرانتفاعي به دانشگاه هاي وام دهنده است كه همين امر سبب شده بانك ها تعهدات بيشتر و سنگين تري از دانشجويان مطالبه كنند. جهت كاهش اين تعهدات در حال مذاكره با بانك ها هستيم.

ملاباشي به وام دانشجويان دانشگاه آزاد اشاره كرد و افزود : 35 ميليارد تومان از بودجه صندوق رفاه به وام هاي دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي تعلق مي گيرد.

تا چندي پيش معاونت دانشجويي عهده دار تشكل ها، انجمن ها و كانون ها دانشجويي بود كه با احياي معاونت فرهنگي اين موارد به معاونت فرهنگي وزارت علوم واگذار شد

وي در خصوص نقل و انتقال دانشجويان افزود:  در دانشگاه هاي دولتي به محض اعلام آمادگي دانشگاه هاي مبدا و مقصد اين كار عملي شد. در دانشگاه هاي آزاد امكان نقل و نتقال در دانشگاه هاي تهران به دليل از هم گسيخته شدن ظرفيت ها و اجراي نقل و انتقال عملي نبود. اما با اين وجود 20 هزار نقل و انتقال در دانشگاه آزاد و بيش از 12 هزار نفر در دانشگاه ها دولتي صورت گرفته است.

معاون دانشجويي وزارت علوم در خصوص رخوت و ركود فعاليت تشكل هاي دانشجويي تصريح كرد: تا چندي پيش معاونت دانشجويي عهده دار تشكل ها، انجمن ها و كانون ها دانشجويي بود كه با احياي معاونت فرهنگي اين موارد به معاونت فرهنگي وزارت علوم واگذار شد. براي تأمين بودجه و هزينه اين تشكل ها معاونت فرهنگي درحال مذاكره است و درتلاش است تا اين تشكل ها جان تازه اي بگيرند. همچنين بسياري از تشكل ها بدون مجوز در حال فعاليت هستند.

وي در خصوص واگذاري خوابگاه هاي خصوص به معاونت دانشجويي اظهار داشت: خوابگاه هاي خصوصي به معاونت دانشجويي واگذار نشده است و اين موضوع را تكذيب مي كنم.  

کد خبر 255883

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha