به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند صبح پنجشنبه در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: معنا و هدف این جلسه صحبت و گفت و گوی دو بخش برای رفع مشکلات است.
وی با بیان اینکه وقتی دولت و بخش خصوصی به یک اجماع در این جلسات برسند می توان مشکلات سر راه توسعه استان را برداشت، تصریح کرد: در بحث گردشگری صحبت های بسیاری تا کنون زده شده و امروز افکار عمومی به این نتیجه رسیده که باید جاذبه های گردشگری استان در راه توسعه اقتصادی لرستان به کار گرفته شوند.
استاندار لرستان با تاکید بر اینکه اگر کمک نکنیم مشکل به کار گیری جاذبه های استان حل نمی شود، افزود: موضوع گردشگری چندین سال است که به صورت یک شعار در استان مطرح بوده اما تا کنون اثری در اقتصاد استان نداشته و خروجی نداشته است.
بازوند با اشاره به اینکه دولت وظیفه دارد زیرساخت های سخت افزاری عمرانی را ایجاد کند، گفت: بخش خصوصی باید زیرساخت های ذهنی را در استان در رابطه با گردشگری حل کند.
وی با بیان اینکه توقعی که از اداره کل میراث فرهنگی در سال ۹۳ داشتیم محقق نشد و امیدواریم مشکلات حوزه گردشگری را در سال ۹۴ حل کند، تصریح کرد: ما پرواز عسلویه را برقرار کردیم و همه فکر کردند هدف ما تنها جابه جایی کارکنان عسلویه از استان است.
استاندار لرستان افزود: در عسلویه تعداد دو هزار کارگر وجود دارد که در یک شرایط خشن کار می کنند و نیاز به تفریح دارند و هدف من از برقراری این پرواز حضور این تعداد کارگر و خانواده های آنها در لرستان و استفاده از طبیعت و جاذبه های گردشگری بود.
بازوند با اشاره به اینکه این موضوع و هدف را به مسئولان نیز یادآور شدم اما هیچ گامی در این راستا برداشته نشد، اظهار داشت: این توقع هست که بخش خصوصی بیاید و در این رابطه فعالیت کند.
وی با بیان اینکه رستوران ها، هتل دارها، شرکت های گردشگری و ... را بسیج کنید که از این ظرفیت ایجاد شده استفاده کنند، تصریح کرد: در اردیبهشت ماه نیز پرواز نجف برقرار می شود و انتظار و هدف این است که زائران ابتدا به خرم آباد بیایند و از جاذبه های استان دیدن کنند.
استاندار لرستان ادامه داد: نگران هستم که بخش خصوصی باز در این رابطه فعالیتی نکند و این ظرفیت مغفول بماند.
بازوند با تاکید بر اینکه هر کسی باید این سوال را از خود کند که برای توسعه گردشگری چه کاری کرده است؟ افزود: بخش خصوصی باید این سوال را از خود کرده و در این رابطه اقدام جدی کند.
وی با اشاره به اینکه برای توسعه گردشگری در استان تا سقف ۸۰ میلیون تومان وام ۴ درصد می دهیم، اظهار داشت: این یک ظرفیت بسیار خوب است که ایجاد شده و حالا دیگر بخش خصوصی باید پای کار بیاید.
استاندار لرستان با بیان اینکه هر کسی در روستاهای هدف گردشگری می تواند تا سقف ۶۰ میلیون تومان وام ۴درصد برای ساخت سوئیت های مسافر کاشانه در روستاها بگیرد، تصریح کرد: این سوئیت ها اگر در روستاهای هدف گردشگری جا بیافتد بسیار خوب خواهد بود و افراد می توانند در این سوئیت ها هم سوغات خود را ارائه کنند و هم امکانات رفاهی و غذایی را برای گردشگران فراهم کنند.
بازوند با تاکید بر اینکه امکان توسعه گردشگری با رویکرد دولتی ممکن نیست و باید بخش خصوصی در این رابطه ورود داشته باشد، افزود: کمتر از ۳۰ درصد توسعه گردشگری با دولت محقق می شود و مابقی آن وابسته با بخش خصوصی است.
وی یادآور شد: اداره کل میراث فرهنگی نیز باید از کارهای رومزه خود خارج شده و با دستگاه هایی که در رابطه با گردشگری مشکل ایجاد می کنند وارد مذاکره شود.
نظر شما