به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی روزبه در دومین سمپوزیوم کانون معماری با عنوان مبانی نظری طراحی در بافت های تاریخی که به مناسبت روز معمار در استانداری قزوین برگزار شد اظهارداشت: علیرغم آن که کمتر کسی از اهمیت بافت های تاریخی بی خبر است و صحنه گردانان این حوزه یک مجموعه هستند اما متاسفانه هر روز با سرعت بیشتری شاهد تخریب آن هستیم.
وی گفت: ساماندهی امامزاده حسین(ع) حدود ۲۰ سال است که در جلسات مختلف مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و پروژه شهید انصاری ۵۰ سال است که ادامه دارد اما هنوز اجازه نداده ایم اهالی این محدوده از شهر قزوین در توسعه واحیاء آن مشارکت کنند و سهیم باشند و کار به نتیجه نرسیده است.
استاندار یادآور شد: شرایط را به گونه ای ترسیم کرده ایم که مردمی عصبانی توام با تنفر تربیت کرده ایم که هر جا می رویم به ما انتقاد می کنند و از مدیریت ما گله دارند و این زبان حال بسیاری از ساکنان مناطق بافت تاریخی است.
روزبه گفت: شرایطی را در بافت تاریخی شهر قزوین فراهم کرده ایم که مردم نتوانند در این محدوده زندگی کنند و با این شیوه فعلی نمیتوان در بافتهای تاریخی شهر قزوین زندگی کرد لذا از دست اندرکاران برگزاری این همایش انتظار داریم راهکارهای علمی و عملی را به مسئولان پیشنهاد کنند تا با اجرایی کردن آنها در راستای رفع مشکلات موجود گام برداریم.
استاندار قزوین با اشاره به مرمت و بهسازی سرای رضوی در بازار قزوین افزود: وقتی مرمت و بهسازی سرای رضوی در بازار قزوین آغاز شد به مدل مناسبی رسیدیم که مورد استقبال بقیه سراهای بازار قزوین هم قرار گرفت و بسیاری داوطلبانه مراجعه می کردند تا بقیه سراها را نیز مانند سرای رضوی مرمت کنیم و علت اصلی استقبال مردم از این طرح مشارکت خودشان در اجرای طرح بود که این نمونه می تواند در سایر بافت ها نیز عملیاتی شود.
وی گفت: به نظر می رسد راه جلب مشارکت مردم را بلد نیستیم زیرا اگر در این حوزه موفق میشدیم قادر بودیم در بازار قزوین هم این طرح را اجرا و مردم را نیز سهیم کنیم.
استاندار قزوین تصریح کرد: بدون توجه به مشارکت مردم کاری کرده ایم که آنها در زمان مرمت و بهسازی منازل خود که در محدوده فضاهای تاریخی قرار دارد تخلف کنند لذا به نظر می رسد برای ساماندهی این وضعیت باید تدبیر کنیم و از این وضعیت خارج شویم.
روزبه استفاده از تجربه دیگر شهرهای کشور را در موفق بودن طرح ها ضروری دانست و تصریح کرد: باید دنبال ایده های جدید و ابتکاری باشیم تا ما را از این شرایط خارج کند و گره گشای مشکلات کنونی باشد و اگر کارشناسان این نشست راهکارهایی دارند حتما ارائه کنند تا استفاده کنیم.
استاندار قزوین گفت: اجرای مشترک یک طرح در همه استانها و مناطق مدل موفقی نیست در حالی که هر منطقه شرایط و ویژگی های خاص خود را دارد که بر اساس آن باید طرح و برنامه داده شود و این که اگر یک حمام در استانی اگر به فرهنگسرا تبدیل شد در سایر مناطق هم می تواند مطلوب باشد منطقی نیست و گاهی همان حمام اگر با کاربرد حمام تاریخی توسط صاحبان آنها نوسازی و بازسازی شود کاربرد بیشتری خواهد داشت.
دنبال ایده های جدی برای خروج از بن بست هستیم
این مسئول یادآورشد: با همه وجود دنبال ایده های نو و جدید هستیم تا ما را ازبن بست خارج کند و مشارکت مردم را به دنبال داشته باشد.
استاندار قزوین در پایان گفت: باید تلاش کنیم تا هویت تاریخی و فرهنگی قزوین را حفظ کنیم و با فرصتی که این همایش ها فراهم می کند به جای سرعت بخشیدن به نا هماهنگی ها در مسیر همدلی و همزبانی و رسیدن به زبان مشترک برای حل مشکلات خود باشیم تا از این میراث ارزشمند بخوبی صیانت کنیم.
نظر شما