به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت آب و فاضلاب استان قم، مهندس عبدالحمید توکلی بینا قبل از ظهر شنبه در همایش مدیران انرژی دستگاههای اجرایی استان قم که با حضور استاندار قم برگزار شد در سخنانی به تشریح چرایی و چگونگی صرفهجویی در مصرف آب گفت: ۶۳ درصد مساحت کشور از مرز تنش آبی عبور کرده و ۱۴ سال است که در خشکسالی به سر میبریم.
وی ایران را جزو ۲۲ کشور پر مصرف دنیا از نظر سرانه مصرف آب اعلام کرد و اظهار داشت: ۹۲ درصد آب کشور صرف مصارف کشاورزی میشود که این میزان بسیار بالاتر از سطح بینالمللی است.
مدیرعامل شرکت آبفای قم در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین وضعیت منابع آب استان پرداخت و با بیان اینکه متوسط ۳۰ ساله بارندگی در استان قم ۱۶۳ میلیمتر است، گفت: این میزان ۶۵ درصد بارش متوسط کشور، ۲۲ درصد بارش متوسط قاره آسیا و ۲۰ درصد بارش متوسط جهان به شمار میرود.
وی سرانه منابع تجدید پذیر استان را کمتر از ۵۰۰ مترمکعب در سال ذکر کرد و ابراز داشت: در اکثر سفرههای آب زیر زمینی موجود افت سطح و کاهش کیفیت آب به یک پدیده دائمی و مستمر تبدیل شده است.
توکلی بینا تأکید کرد: میانگین افت سطح ایستایی در استان حدود یک متر و در بعضی نقاط به دو متر در سال میرسد.
مصرف آب در قم بالاتر از استانداردهای جهانی است
وی سرانه مصرف آب در بخش خانگی را ۱۶۰ لیتر در روز و سرانه کل مصرف را ۲۰۰ لیتر در روز اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با استانداردهای جهانی بسیار بالاتر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در ادامه به برخی از روشهای مدیریت مصرف و تقاضای آب اشاره کرد و اظهار داشت: تکنیکهای اقتصادی همانند قیمتگذاری واقعی آب، تکنیک های سازه ای همانند نصب قطعات کاهنده مصرف، تکنیک های بهرهبرداری همانند مدیریت فشار و تکنیک های اقتصادی-اجتماعی همانند برنامههای آگاهی عمومی از جمله روشهای مدیریت تقاضا است.
وی اصلاح قوانین و مقررات، اصلاح تأسیسات و تجهیزات، ترویج استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف و آموزش همگانی و مجموعه اقدامات فرهنگی را از جمله برنامههای مدیریت مصرف برشمرد و ابراز داشت: مصرف آب کمتر، مصرف سوخت کمتر، حفاظت از محیط زیست، منافع کلان اقتصادی و صرفهجویی مهم در هزینه خانواده از مزایای استفاده از قطعات کم مصرف آب است.
توکلی بینا در بخش دیگری از سخنان خود جداسازی شبکه آب شرب از شبکه آبیاری فضای سبز شهری را یکی از دغدغههای مدیران بخش آب استان ذکر کرد و به ارائه راهکارهایی در خصوص مصرف بهینه آب در فضای سبز پرداخت و خاطرنشان کرد: آبیاری در زمان مناسب، استفاده از گونههای گیاهی متناسب با اقلیم، استفاده از روشهای مدرن آبیاری و استفاده از منابع تأمین جایگزین همانند پساب از جمله این راهکارها است.
نظر شما