به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی روزبه ظهر شنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که در استانداری برگزار شد، گفت: در جلسات شورای گفتگو باید طرح هایی ارائه شود که با هزینه منطقی قابل اجرا باشد.
وی گفت: در ارائه طرح ها باید جامع نگر باشیم و دچار روزمرگی نشویم می توانیم به نتیجه کارها امیدوار باشیم در غیر این صورت جلسات بی نتیجه را سپری خواهیم کرد.
تشکل های صنفی در کشمش توسعه یابد
استاندار قزوین تصریح کرد: در محصول کشمش دچار روزمرگی شده ایم لذا همچنان شاهد فروش نرفتن این محصول هستیم و تلاش ما در گفتگو برای خروج از بحران است لذا پیشنهاد می شود با توسعه تشکل های صنفی و آموزش و به روز کردن آنها برنامه های بلند مدت راهبردی ارائه شود.
وی یادآورشد: بارها به دانشگاههای منطقه اعلام کردیم وقتی تاکستان قطب کشمش استان و کشور است منطقی نیست که در دانشگاه آزاد تاکستان هیچ رشته ای در خصوص کشاورزی و کشمش دایر نباشد و ما همچنان با چالش های جدی در این زمینه روبرو باشیم در حالی که با ارتباط منطقی دانشگاه و تولید می توان کارهای مهمی را اجرایی کرد.
روزبه گفت: باید با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، اتاق بازرگانی، دانشگاه آزاد و کشاورزان زبان مشترکی برای آموزش کشاورزان پیدا کنیم و مرکز تحقیقات انگور این شهرستان فعالتر وارد کار شود و ایده و طرح نو ارائه کند.
صادرات استان تقویت می شود
این مسئول بیان کرد: در سال جاری رویکرد ما صادرات محور است که از تأکیدات دولت و شخص رئیس جمهوری است که باید در این زمینه جمعیت ۵۰۰ میلیون نفری در کشورهای همسایه را مورد هدف قرار دهیم و مقدمات تحقق این رویکرد را در استان از هر جهت فراهم کنیم.
وی افزود: سفر هیئت تجاری و بازرگانی استان به عراق سفر بسیار خوبی بود که می تواند نتایج ارزشمندی داشته باشد و با امضای تفاهم نامه لازم است از فرصت خوب ایجاد شده در بازارعراق حداکثر استفاده را داشته باشیم.
استاندار اظهارداشت: هیچ نیازی در عراق وجود ندارد که نتوانیم آن را در استان قزوین تامین کنیم اما برای تحقق این موضوع نیازمند تدبیر، برنامه ریزی، هماهنگی و همکاری بین بخشی هستیم.
روزبه ادامه داد: در حال حاضر در حوزه فنی و مهندسی پروژه های خوبی در عراق اجرا می شود و با افتتاح دفتر اتاق بازرگانی و نظام مهندسی قزوین در کربلا می توان به کارها سامان خوبی داد و از این ظرفیت برای تقویت صادرات استفاده کرد.
واحدهای راکد استان با تقویت صادرات فعال شوند
وی افزود: بزودی نشستی با دعوت ازکلیه افراد فعال در حوزه عراق و کسانی که ظرفیت حضور در بازر این کشور را دارند و نیز مسئولان کشوری در استان برگزار خواهد شد تا در زمینه دسترسی و حضور بیشتر در بازار عراق چاره اندیشی و تصمیم گیری شود که بهترین فرصت برای خارج کردن واحدهای تولیدی از رکود است.
استاندار با تاکید بر ساماندهی انگور و کشمش استان بیان داشت: به موضوع انگور و کشمش استان باید واقع بینانه نگاه کرد و به گونه ای پیش رفت که از شرایط موجود خارج شویم و لازمه آن جامع نگری در ارائه طرح ها و برنامه ها است که به موازات افزایش تولید باید زمینه بازاریابی و صادرات فراهم شود.
روزبه گفت: آموزش در بخش کشاورزی هم باید جدی گرفته شود زیرا به نظر می رسد این موضوع نقیصه بزرگی است که خلاء آن برطرف نشده که در این زمینه در سطح کلان مراکز آموزش عالی استان بویژه داشگاه آزاد اسلامی تاکستان باید به این موضوع توجه کنند و ارتباط و پیوند بیشتری با این موضوع داشته باشند اما متاسفانه تاکنون اتفاق و حرکت جدیدی در این زمینه از ناحیه دانشگاه صورت نگرفته است.
وی افزود:ازسازمان جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی هم انتظار داریم بااتخاذ تدابیر لازم به سمت توسعه و تقویت مرکز تحقیقات و پرورش انگور وتعامل نزدیک آن با بهره برداران حرکت کنند تا الویت ها مشخص شده و طرح ها سریعتر به نتیجه برسد.
استاندار بیان کرد: امروز دهها واحد صنعتی باید به موضوع فرآوری های کشمش بپردازند که بایداین حرکت را سامان یافته وبرای سال ۹۴ یک حرکت جدید در این زمینه آغاز شود و در این زمینه لازم است با باغداران و تولید کنندگان به توافق رسیده و از ظرفیتهای بخش خصوصی و دولتی استفاده شود که راه اندازی اتاق فکر مستمر در این راستا می تواند کارساز باشد.
روزبه در ادامه ضرورت توجه جدی به ساماندهی پسمان در استان را یادآورشد و افزود: کارهای خوبی در این حوزه صورت گرفته اما هنوزکارهای زمین مانده زیادی هم داریم که باید سرعت کار بیشتر شود و با مشارکت و همکاری شهرداری ها در گام بعدی تمام روستاهای پرجمعیت تحت پوشش این طرح قرار گیرند.
وی با تاکید بر درختکاری اطراف مجتمع پسماند محمدآباد اظهارداشت: به دلیل وزش باد در این منطقه باید طرح درختکاری برای جلوگیری از مشکلات زیست محیطی بسرعت عملیاتی شود و در ادامه در حوزه آموزشی نیز با برنامه مدون کاهش تولید زباله از مبدا جدی گرفته شود و برنامه زمان بندی در این زمینه ارائه شود تا به اهداف خود برسیم.
استاندار افزود: راه اندازی طرح زباله سوز در برنامه زمانبندی باید مشخص و تعیین شود و بدلیل اهمیت موضوع از این پس نیز یکی از دستورات ثابت جلسات شورای گفتگوی دولت وبخش خصوصی موضوع پسماندخواهدبود و یک جلسه شورای گفتگو در آینده در محل سایت محمدآباد برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت استقرار پنجره واحد تجاری در گمرک استان گفت: پنجره واحد به مفهوم سرعت کار و بالا بردن ضریب امنیت کاراز اولویت های دولت است و برای اجرای آن تاکید داریم و ساماندهی آن باید به گونه ای باشد تا سرعت و سلامت کار را افزایش دهد.
استاندار با ارزیابی جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال گذشته اظهارداشت: شورای گفتگو از جلسات مهم استان است که روند خوبی داشته و دبیرخانه فعالی دارد و از منظم ترین جلسات محسوب می شود لذا انتظار داریم از مجموعه مباحث مطرح شده در شورا در سال گذشته گزارشی تهیه و میزان تحقق و عدم تحقق مصوبات نیز اعلام شود.
وی ادامه داد: جلسات باید اجرایی باشد و مسائلی که قابلیت اجرایی ندارند در شورا مطرح نشوند و خروجی جلسات باید علنی و مشهود باشد تا احساس شود که وقت مدیران هدر نرفته و نتیجه داشته است.
استاندار تصریح کرد: باید به همه بخش های حوزه خصوصی حتی اصناف توجه کرد و هر چیزی که در بخش خصوصی مدیریت می شود در برنامه ها لحاظ شود و چند واحد مشکل دار نباید فضای عمومی استان را به خود مشغول کند هر چند فضا گل و بلبلی هم نباید جلوه داده شود بلکه فضا باید معتدل و با توجه به همه جوانب باشد.
وی گفت: اگر فضای استان به سمت توجه صرف به واحدهای مشکل دارمعطوف شود از واحدهای خوب غفلت خواهد شد درحالی که واحدهای خوب باید محور باشند تا واحدهای مشکل دار به سمت توجه به آنها هدایت شوند زیرا امروز مدیران واحدهای تولیدی که در جبهه اقتصادی فعالیت می کنند فرماندهان این جبهه هستند که در شورای گفت و گو باید از آنها تقدیر شود.
استاندار در پایان این جلسه با اشاره به آتش سوزی یک واحد صنعتی در شهرستان آبیک برلزوم نظارت و برنامه ریزی به منظور افزایش ضریب ایمنی در واحدهای تولیدی تاکید کرد و گفت: واحدهای صنعتی باید با آموزش و بازرسی های دوره ای از بروز حوادثی مانند حریق جلوگیری کنند تا سرمایه های ملی از بین نرود.
نظر شما