۵ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۸:۰۰

زاهدپور:

طرح تولید برق از زباله در استان قزوین عملیاتی می شود

طرح تولید برق از زباله در استان قزوین عملیاتی می شود

قزوین- مدیرکل دفتر امور شهری استانداری قزوین گفت: با اجرای طرح تولید برق از زباله با مشارکت شرکت خارجی از ۵۰۰ تن زباله روزانه تولیدی استان می توان ۱۳ مگاوات برق و ۲۷ هزار لیتر بخار آب تولید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ایرج زاهدپور ظهر شنبه در سیزدهمین جلسه شورای گفتگو که در استانداری قزوین برگزار شد اظهارداشت: سال گذشته مقدار زباله تولیدی روزانه استان بیش از۶۰۰ تن بود كه از این مقدار نزدیک به ۲۸۰ تن مربوط به شهر قزوین و مابقی مربوط به سایر شهرهای استان است.

وی افزود: از سال های گذشته و امروز زباله های استان دفن می شد و شیرابه حاصل از این زباله برای مردم مشکلات زیادی ایجاد می کرد که در سال گذشته و با تأکید استاندار محترم و معاون عمرانی، مدیریت شهری مصمم شد تا با پیگیری نصب دستگاه زباله سوز از زباله های بازیافت شده در سایت محمدآباد برق تولید کند.

زباله

زاهدپور تصریح کرد: سال گذشته با پیگیری های صورت گرفته هیئت سرمایه گذاری شرکت جنسیس که در حوزه تبدیل انرژی از زباله و پسماند فعال است آمادگی خود را برای سرمایه گذاری و تبدیل انرژی از زباله در قزوین اعلام کرد.

مدیرکل دفتر امور شهری استانداری بیان کرد: طرح تولید برق از زباله از طرح های بسیار مهمی است که با اجرای آن می توان از تمامی زباله ها اعم از شهری و بیمارستانی انرژی تولید کرد و با اجرای این فرایند در کنار تولید انرژی قادر خواهیم بود بخارو آبگرم نیز تهیه کرد و از خاکستر باقی مانده پسماند آجرنسوز نیز تولید کرد.

طرح تولید برق از زباله در قزوین عملیاتی می شود

این مسئول بیان کرد: طرح تبدیل زباله به انرژی توسط شرکت جنسیس تاکنون در کشورهای آمریکا، سوئد، اتریش و ایتالیا اجرا شده و با اجرای این طرح در سطح استان قزوین می توان از۵۰۰ تن زباله تولیدی در روز ۱۳.۷ مگاوات برق و ۲۷ هزار لیتر بخار آب تولید کرد.

قزوین

وی گفت: فناوری تولید انرژی از زباله یکی از سالم ترین شیوه ها برای حفاظت از محیط زیست است و می توان آنرا بدون کمترین سر و صدا و بو و آلودگی در محیط های شهری نصب و از آن بهره برداری کرد ضمن اینکه به لحاظ اقتصادی دارای صرفه و توجیه بالایی نیز هست.

عملیات بی خطر سازی زباله های بیمارستانی استان در ۳۰۳ مطب

زاهدپور گفت: در سال گذشته عملیات بی خطر سازی زباله های عفونی در سطح استان اجرا شد و در حال حاضر در بیمارستانها و درمانگاه ها و مطب های سطح شهر قزوین بی خطرسازی توسط دستگاه های بی خطر ساز انجام و تحویل شهرداری می شود.

وی اضافه کرد: در سال گذشته تعداد ۳۰۳ مطب، ۲۶ آزمایشگاه و ۱۳ درمانگاه دارای پسماند ویژه عفونی توسط شرکت پیمانکار و با دستگاه های بی خطر ساز عملیات عادی سازی انجام شد.

زاهدپور در ادامه به وضعیت پسماندهای صنعتی استان اشاره کرد و یادآورشد: همزمان با راه اندازی شرکت پردازش پسماند توسط مدیریت شهری ۱۰ هکتار زمین در سایت محمدآباد تحویل شرکت پیمانکار شد که بلافاصله عملیات پذیرش زباله های صنعتی در این مجتمع آغاز شد که در سال جاری نیز با اقدامات جدید مانند بازسازی سایت، پذیرش زباله ها به نحو مطلوب انجام خواهد شد.

قزوین

وی در خصوص وضعیت پسماندهای کشاورزی استان گفت: در خصوص وضعیت پسماندهای کشاورزی، طرحی در سال گذشته و درکارگروه پسماند استان توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی ومحیط زیست استان ارائه شده که پس از تصویب و نهایی شدن آن در سال جدید، عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

زاهدپور چشم انداز سال ۹۴ مدیریت جامع پسماندهای استان را استفاده همه جانبه از شیوه های گوناگون برای مدیریت بی خطر و موثر مواد زائد جامد شهــــــری اعلام کرد و اظهارداشت: اولویت مدیریت شهری در حوزه پسماند در سال جاری پیگیری اجرای طرح تولید برق از پسماندهای شهری توسط شرکت جنسیس، استقرار دستگاه بی خطرساز پسماندهای عفونی در سایت محمدآباد برای پوشش کلیه پسماندهای پزشکی استان و پیگیری الزام فرهنگ سازی تفکیک زباله از مبدأ عنوان کرد.

وی گفت: در بحث مدیریت جامع پسماندها در سال جدید پیگیر اجرای طرح كاهش زباله از مبداء، بازیافت، زباله سوز و دفن بهداشتی هستیم که تحقق این امور در كاهش هزینه های مدیریت پسماند، صرفه جویی در مصرف انرژی، كاهش دفع پسماند، صرفه جویی درمصرف منابع طبیعی و كاهش حجم پسماندها بسیار موثر خواهد بود.

کد خبر 2561778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha