به گزارش خبرنگار مهر، هنوز چند روزی از مذاکرات پشت درهای بسته سفیر جمهوری اسلامی ایران با نخست وزیر و چهار عضو کلیدی دولت بلغارستان در کاخ صوفیه به منظور بازگشت ایران به پروژه خط لوله ناباکو نمیگذرد که تهران به برلین یک پیشنهاد قابل توجه ارائه کرده است.
بر این اساس همزمان با سفر تعدادی از بازرگانان، تولید کنندگان و صنعتگران آلمانی به تهران، ایران به سرمایه گذاران و شرکت های بزرگ تولید کننده تجهیزات نفت و گاز پیشنهاد مشارکت در برخی از فازهای میدان مشترک پارس جنوبی را ارائه کرده است.
مجتبی خسروتاج قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت شامگاه گذشته در جمع بیش از ۱۰۰ صنعتگر، بازرگان و سرمایه گذار آلمانی به نمایندگی از دولت پیشنهاد مشارکت آلمانیها در طرح توسعه برخی از فازهای پارس جنوبی را مطرح کرد.
این مقام مسئول در وزارت صنعت با تاکید بر اینکه تا پیش از اعمال تحریمهای غیر قانونی علیه تهران، آلمان با حدود ۷ میلیارد دلار مبادله اقتصادی به دومین شریک بزرگ اقتصادی ایران تبدیل شده بود، گفت: با این وجود هم اکنون جایگاه آلمانی در تراز تجارت اقتصادی با ایران به رتبه هفتم سقوط کرده است.
خسروتاج با بیان اینکه ایران آمادگی مشارکت و سرمایه گذاری شرکتهای آلمانی در طرح توسعه برخی از فازهای پارس جنوبی است، تصریح کرد: شرکتهای آلمانی تا قبل از اعمال تحریمها مشارکت مطلوبی در طرح توسعه فازهای پارس جنوبی داشتند و امکان مشارکت و سرمایه گذاری آلمانیها در فازهای پارس جنوبی وجود دارد.
قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با مشارکت شرکتهای آلمانی در طرح توسعه برخی از فازهای پارس جنوبی امکان انتقال گاز این میدان مشترک به اروپا و کشور آلمان وجود دارد، تبیین کرد: هیچ گونه محدودیتی سرمایه گذاری شرکتهای آلمانی در طرح های نفت و گاز ایران وجود ندارد.
این پیشنهاد جدید گازی ایران به آلمان در حالی مطرح شده است که اخیرا یک هیات بزرگ ۳۶ نفره تجاری و سرمایه گذاری به منظور مشارکت در طرحهای جدید صنعت پتروشیمی با مسئولان وزارت نفت و شرکت میل صنایع پتروشیمی گفتگو و مذاکره کرده اند.
عباس شعری مقدم معاون وزیر نفت هم اخیرا در گفتگو با مهر با اشاره به انجام مذاکرات جدید با چندین هیات سرمایه گذاری اروپایی همچون آلمان، هلند و ایتالیا برای مشارکت در فرصتهای جدید سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی ایران، گفته است: هم اکنون دو طرف در این زمینه به دنبال راه حل های خوبی برای انتقال سرمایه بین ایران- آلمان و بالعکس هستند.
به گزارش مهر، دور جدید مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا به منظور توسعه همکاری گازی به میزبانی نخست وزیر بلغارستان در کاخ ریاست جمهوری صوفیه برگزار شد و ایران بار دیگر به پروژه ناباکو با پیش شرط لغو تحریمها دعوت شد.
نظر شما