به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی محمد شهبازی میزبانی منطقه آزاد انزلی از پانزدهمین اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای حاشیه دریای خزر را سبب رونق تجارت منطقه ای میان کشورهای این منطقه دانست و اظهار داشت: برگزاری اجلاس اتاق های بازرگانی كشورهای حاشیه خزر در راستای اقدامات بینالمللی اتاق بازرگانی بین المللی (I.C.C) است و توجه منطقه آزاد انزلی به میزبانی و بسترسازی برای آشنایی بیشتر بازرگانان کشورهای حوزه دریای خزر با توانمندی های این منطقه و استان گیلان قابل تقدیر است.
وی افزود: بالفعل کردن ظرفیت های بالقوه موجود در مراودات كشورهای منطقه با افزایش مبادلات فی مابین به رشد اقتصادی كشورهای منطقه منجر می شود.
شهبازی حل و فصل مشكلات تجاری و استاندارد سازی فعالیت ها و آشنایی بخش خصوصی كشورهای متعامل با مزیت های اقتصادی را از جمله مهمترین فرصت های پیش رو در این اجلاس عنوان کرد و گفت: طرح سرمایه گذاری های مشترك و استفاده از ظرفیت منطقه آزاد انزلی در جلب و جذب سرمایهگذاران با توجه به مشوق هایی چون معافیت های مالیاتی از جمله مهمترین فرصت های پیش رو در اجلاس اتاق بازرگانی کشورهای حاشیه دریای خزر است.
وی ادامه داد: همچنین تشكیل بازار سرمایه و استقرار بانك های خارجی در منطقه آزاد انزلی را می توان از نتایج برگزاری پانزدهمین اجلاس اتاق های بازرگانی این کشورها پیش بینی کرد.
ناظر گمرکات گیلان بر استفاده از پتانسیل های مختلف گردشگری استان برای توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی کشورهای منطقه تاکید کرد و اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن استان گیلان و منطقه آزاد انزلی در مسیر تجاری شمال جنوب (نوستراک) ترانزیت کالا و سواپ محمولات دیگر میان کشورهای منطقه و کشورهایی همچون تركیه، افغانستان از دیگر محورهایی است که در این اجلاس می توان در جهت توسعه همکاری ها مدنظر قرار داد.
شهبازی با اشاره به فعالیت بورس کالای منطقه آزاد انزلی و نقش آن در شفافیت مراودات تجاری میان این کشورها گفت: با توجه به مزایا و معافیت های قانونی منطقه آزاد انزلی، كاهش تعرفهها با برقراری نظام تعرفههای ترجیحی میان اعضا، روابط اقتصادی بین كشورهای منطقه را بهبود می بخشد و به تولید و اشتغال اعضا و به ویژه استان گیلان و کشورمان كمك می کند.
وی در خصوص دیگر نتایج و فرصت های اقتصادی پیش رو برگزاری اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای دریای خزر افزود: توسعه صادرات خصوصاً در بخش كشاورزی با توجه به هدفگذاری در سال جاری جهت خروج از ركود تورمی در كشور و نیازهای متقابل كشورهای مذكور و ایجاد تعادل در تراز تجاری برخی كشورهای منطقه و ایجاد بلوكهای منطقهای به تقویت حضور در بازارها و اقتصاد جهانی منتهی می شود.
ناظر گمرکات استان گیلان در خصوص نقش گمرکات استان در بهره گیری حداکثری از برگزاری این اجلاس بین المللی گفت: رویکرد گمرکات استان گیلان كاهش بروكراسی و تشریفات اداری در توسعه مناسبات بین كشورهای منطقه است و گمركات استان تلاش می کند با ایجاد دروازه مشترك تجاری با جمهوری آذربایجان در مرز زمینی آستارا در زمینههای مختلف از جمله مبارزه با قاچاق كالا، همكاری مشترك با كشورهای حاشیه دریای خزر داشته باشد.
شهبازی تاکید کرد: ایجاد پنجره واحد تجاری (Single Windows) و تبادل برنامههایا اطلاعات الكترونیك با اكثر سازمان ها به منظور تسهیل فرآیند مجوزهای قانونی، اجرای سیستم سلكتیویتی، حسابرسی بعد از ترخیص اقداماتی است که گمرک تلاش دارد با انجام آن ها به تسریع در ترخیص كالا كمك کند تا زمینه توسعه تجارت با کشورهای حاشیه دریای خزر را بیش از پیش مهیا کند.
نظر شما