به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، دكتر بهمن نامور مطلق، دبير فرهنگستان هنر، در سومين "هم انديشي جهاني شدن و هنر: ايران و آسياي صغير" كه صبح امروز در محل بنياد آفرينشهاي هنري نياوران آغاز به كار كرد، تاريخ ارتباطات ايران با آسياي صغير را به گذشته خيلي دور مرتبط دانست و گفت : قبل از اينكه ملتها از يكديگر مانند آنچه كه امروز شاهد آن هستيم تفقسيم شوند كشورها با يكديگر ارتباطات گسترده و متنوعي داشتند.
دكتر نامور مطلق افزود: اوج روابط را ما در دوره سلجوقيان داشتيم و ما حتي نمي توانيم اصالت ايراني و تركي بودن برخي از آثار را از يكديگر تميز دهيم چرا كه محصول مشترك اقوام اسلامي بوده است. زبان و دين آنها نيز يكسان بوده اند. آنها به وسيله مايه وحدت بخشي به نام اسلام با يكديگر پيوند عميقي داشتند و بدين وسيله هنر در اين دوران به اوج خود نيز رسيد.
دبير فرهنگستان هنر تصريح كرد: ما در عصر جهاني شدن به سر مي بريم. به عبارتي ديگر ما در عصر گذار به سر مي بريم كه ملتها دوباره به يكديگر پيوند مي خورند. البته اين پيوند ويژگيهاي مثبت و منفي خاص خود را دارد كه مي بايست به آنها توجه كرد.
وي با اشاره به اين نكته كه براي جهاني شدن نسخه هاي مختلفي وجود دارند گفت: اين نسخه ها اغلب از سوي آمريكا نوشته شده و ما چندان با آن موافق نيستيم . نظر اينها بيشتر جهاني شدن و جهاني كردن است. آنها نقش فرهنگها را در نظر نگرفتند و هدف اصلي آنها تعميم يك فرهنگ بر فرهنگ ديگر است و ما در اينجا با آنها اختلاف داريم.
دبير فرهنگستان هنر افزود: ما جهاني شدن را مي پذيريم و آن را فرصت خوبي مي دانيم و جزو تفكرات اساسي خودمان مي دانيم البته به شرط آنكه تنوع فرهنگي در آن ديده شود.
دكتر نامور مطلق ايران و تركيه را دو كشوري دانست كه قابليت شكل گيري تصويري را كه از فرهنگ جهاني شدن در جهان وجود دارد در قالب يك نسخه شرقي، اسلامي و منطقه اي دارند. چراكه مهمترين مشتركات ما اسلام است و همين اسلام مي تواند در بخشهاي مختلف، ايران و آسياي صغير را به هم پيوند دهد.
وي با اشاره به اين مطلب كه تفكر شرقي و اسلامي، جهاني شدن را ترويج مي كند گفت : ما معتقديم اين جدا سازيهاي بومي از بين رفتن توانايي هاي انساني را موجب شده است. در اين راستا همواره حكما و عرفاي ما هم در برابر اين جدا سازي مقاومت كرده اند.
دبير فرهنگستان هنر در پايان اظهار داشت : پيوند هايي كه ما با تركيه و آسياي صغير داريم پيوندهاي متنوعي هستند و محكمترين گره پيوند ميان ايران و تركيه البته هنر و هنرمندان هستند.
نظر شما