به گزارش خبرنگار مهر، مهدی خزاعی عرب ظهر چهارشنبه در نخستین کمیته فرش خراسان جنوبی اظهارکرد: صنعت فرش یکی از عرصه هایی است که کمیته امداد در راستای توانمندسازی مددجویان خود، آن را دنبال می کند.
وی بیان کرد: در سال گذشته کمیته امداد خراسان جنوبی رتبه اول در حوزه تولیدات فرش در بین کمیته های امداد سراسر کشور را به دست آورده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال گذشته تعداد هفت هزار و ۷۴۶ طرح قالیبافی از محل اعتبارات داخلی اجرا شده است، بیان کرد: از محل اجرای این طرح ها بالغ بر هشت هزار و ۵۰۰ مترمربع فرش دستبافت تولید و از طریق چرخه امداد به فروش رسیده است.
تولید ۱۳ هزار مترمربع فرش توسط مددجویان امداد استان
به گفته خزاعی عرب ارزش ریالی این فرش ها بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال بوده است.
وی همچنین به اجرای یک هزار و ۱۱۵ طرح قالیبافی از محل تسهیلات مشاغل خانگی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این تسهیلات به افرادی که از سوی سایر دستگاه ها به کمیته امداد ارجاع داده می شوند، پرداخت شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی اضافه کرد: با اجرای این طرح ها بالغ بر پنج هزار مترمربع فرش تولید شده است.
خزاعی عرب عنوان داشت: در مجموع طی سال گذشته حدود ۱۳ هزار مترمربع فرش دستبافت به ارزش ۶۶ میلیارد ریال با اجرای طرح های اشتغال این نهاد تولید شده است.
وی ادامه داد: کمیته امداد چرخه کامل فرش از تامین مواد اولیه، آموزش، به روز رسانی بافندگان و فروش و قیمت گذاری را دنبال کرده و علی رغم تمامی محدودیت های استان جایگاه خوبی در بین استان های کشور در حوزه تولید فرش کسب کرده است.
ارتباط بین اجرا و بخش علمی باید در سند توسعه اشتغال دیده شود
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی با انتقاد از اینکه جایگاه فرش در سند توسعه اشتغال استان مشخص نیست، بیان داشت: باید جایگاه فرش در این سند دیده و وظایف دستگاه ها و حلقه های اجرایی در این سند مشخص شود.
خزاعی عرب تأکید کرد: کمیته امداد بدون هیچ اعتبار استانی موفقیت خوبی در زمینه تولید فرش دستبافت کسب کرده که اگر همکاری و هم افزایی بین دستگاه ها به وجود آید این فعالیت ها چند برابر می شود.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی نخستین استانی است که در دانشگاه های آن رشته فرش آموزش داده می شود، بیان کرد: ارتباط بین اجرا و بخش علمی باید در سند توسعه اشتغال دیده تا تحصیل کنندگان به سمت تولید سوق داده شوند.
پرداخت ۹ میلیارد ریال تسهیلات در حوزه فرش از طریق صندوق کارآفرینی امید
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی نیز در این جلسه به انعقاد تفاهم نامه بین این صندوق و مرکز ملی فرش اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه مقرر شده مبلغ ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات به افراد واجد شرایط متقاضی برای اجرای طرح های مرتبط با فرش پرداخت شود.
امین اکبرنیا ادامه داد: در قالب این تفاهم نامه طی سال گذشته بالغ بر سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.
وی بیان داشت: علاوه بر این در سال گذشته ۱۱ مورد تسهیلات فرش به ارزش پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال پرداخت شده است.
نظر شما