۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۶:۴۷

کامیابی:

فرش قهستان و مود ثبت جهانی می شوند/کاهش ۱۵ درصدی تولید فرش استان

فرش قهستان و مود ثبت جهانی می شوند/کاهش ۱۵ درصدی تولید فرش استان

بیرجند- رئیس هیئت مدیره اتحادیه فرش خراسان جنوبی بااشاره به اقدامات انجام شده برای ثبت ملی وجهانی فرش شهرهای قهستان و مود، گفت: درحال حاضر ثبت ملی این برندها انجام و ثبت جهانی آن نیز در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن کامیابی ظهر چهارشنبه در نخستین کمیته فرش خراسان جنوبی اظهار کرد: در سال گذشته مهارت های فنی ۵۱۵ نفر از بافندگان فرش استان توسط اتحادیه فرش بررسی و برای استفاده از مزایای بیمه به سازمان تامین اجتماعی معرفی شدند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای ثبت ملی و جهانی فرش قهستان و مود، بیان کرد: در حال حاضر ثبت ملی این برندها انجام و ثبت جهانی آن نیز در حال انجام است.

توقف بیمه بافندگان فرش استان به دلیل عدم پرداخت حق بیمه از سوی مرکز

رئیس هیئت مدیره اتحادیه فرش خراسان جنوبی از کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولید و صادرات فرش دستبافت استان در سال گذشته خبر داد و گفت: این روند کاهشی از سال ۸۹ به بعد به دلیل تحریم فرش کشور همواره وجود داشته است.

کامیابی با بیان اینکه در سال ۹۳ با توقف بیمه بافندگان فرش استان به دلیل عدم پرداخت حق بیمه از سوی مرکز روبه رو بوده ایم، عنوان داشت: علاوه بر سازمان تامین اجتماعی در سال های اخیر، قوانین سخت مشکلات زیادی برای بافندگان به وجود آورده است.

وی به دلایل افت تولید فرش در استان اشاره کرد و افزود: افت تولید دلایل مختلفی داشته که افزایش قیمت مواد اولیه و عدم فعالیت موثر در بازاریابی و صادرات از جمله آن است.

مواد اولیه نامرغوب، کیفیت و برند فرش را دچار مشکل کرده است

رئیس هیئت مدیره اتحادیه فرش خراسان جنوبی اضافه کرد:به رغم افت تولید، عدم کار در حوزه بازاریابی و فروش سبب کاهش تقاضا و کاهش قیمت فرش دستبافت و در نتیجه سبب بی رغبتی تولیدکنندگان این حوزه شده است.

 کامیابی با اشاره به اینکه میزان تقاضا برای فرش دستبافت در ایران پایین آمده است، بیان داشت: بهترین موقعیت فرش در کشور در سال ۷۵ بود چراکه در آن سال میزان تجارت جهانی فرش بالغ بر دو میلیارد دلار بود در حالی که این رقم به ۱.۲ میلیارد دلار کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر قیمت مواد اولیه بسیار بالا رفته است، گفت: همین امر سبب شده تولیدکنندگان به سمت مواد اولیه نامرغوب بروند که کیفیت و برند فرش ما را دچار مشکل کرده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه فرش خراسان جنوبی ادامه داد: تاکنون چهار طرح از سوی اتحادیه ارائه شده که با وجود تصویب، بودجه ای به آن تعلق نگرفته است اما بازهم به دنبال سرمایه گذاری در این طرح ها هستیم.

۱۰ هزار بافنده برای کمک به عتبات عالیات مشغول به کار هستند

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی نیز در این جلسه به فعالیت ۱۷۰ کارگاه قالی بافی برای کمک به عتبات عالیات در استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته حدود یک هزار و ۵۰۰ مترمربع فرش در این کارگاه ها تولید شده است.

علی محمدی افزود: در حال حاضر حدود ۱۰ هزار بافنده در این کارگاه ها مشغول به کار بوده که به صورت شیفتی کار می کنند.

وی با بیان اینکه در سال ۹۳ تعداد ۱۰۰ نفر در این کارگاه ها آموزش داده شده اند، افزود: امسال نیز این آمادگی را داریم که در صورت در اختیار گذاشتن تجهیزات پنج تا شش هزار نفر را آموزش دهیم.

کد خبر 2565163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha