به گزارش خبرنگار مهر، احمد علی بهاور صبح جمعه در گرد همایی بهره برداران منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان دامغان در سالن جلسات مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان افزود: این شرکت تعاونی به منظور افزایش مشارکت بهره برداران عرصه های منابع طبیعی در امر اصلاح و احیا و بهره برداری بر اساس اصول پایدار تشکیل می شود.
وی بیان کرد: تمامی دامداران دارای پروانه چرا و شرکت های وابسته به منابع طبیعی و سازمان های مردم نهاد مرتبط با منابع طبیعی می توانند در این شرکت تعاونی عضو شوند.
این مقام مسئول در اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان به اهداف تشکیل شرکت تعاونی فراگیر توسعه منابع طبیعی پرداخت و تصریح کرد: شرکت تعاونی فراگیر توسعه منابع طبیعی دارای هشت هدف مهم و اساسی شامل مشارکت فعال بهره برداران در مدیریت بهره برداری، بهبود وضعیت معشیت بهره برداران، عضویت در صندوق توسعه منابع طبیعی استان، دریافت تسهیلات در اسرع وقت و به سهولت، حذف واسطه های غیر ضروری، ایجاد اشتغال مولد، ارتقاء آموزش به بهره برداران، استفاده از نظرات و پیشنهادات در جهت استفاده اصولی از منابع طبیعی بر اساس اصول پایدار است.
وی یاد آور شد: شهرستان دامغان دارای یکهزار و ۴۵ نفر بهره بردار با ظرفیت ۱۴۴ هزار و ۲۵۶ واحد دامی است که از مراتع شهرستان بهره برداری می کنند.
بهاور گفت: مراتع شهرستان دامغان با توجه به تنوع گونه های گیاهی موجود از مهم ترین و با ارزش ترین منابع تجدید شونده که بهره برداری صحیح توام با عملیات اصلاح و احیاء آن می توانند نقش مهمی در حفاظت از آب و خاک و تأمین نیازمندی ها در زمینه مواد پروتئینی و... ایفا کنند.
وی در خاتمه از نظارت بر طرح های مرتعداری در مراتع چهار گنبندان،اسپیرو،سرخ چشمه آستانه،پنج کوه قوشه،معبد و چاه شور،مدیریت چرا در مناطق جنوب و شمال شهرستان دامغان،ممیزی مراتع درسطح مراتع تویه دروار و چاه سر تیر و اجرای طرح بیولوژیک احیاء مراتع از مهم ترین اقدامات انجام شده طی سال گذشته از سوی واحد مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان بوده است.
نظر شما