مرتضی موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: هر یک از معلولان با توجه به نوع نیاز خود خدمات متفاوتی از جمله مستمری، توانبخشی، توان پزشکی و آموزشی دریافت می کنند و تعدادی نیز در مراکز بهزیستی بستری هستند.
وی با بیان اینکه از سوی دولت اعلام شده که در سال ۹۴ تمام معلولان نیازمند وارد چرخه بهزیستی می شوند، اظهار داشت: بنابر اعلامی که از سوی شهرستان ها به مرکز انجام شده در استان حدود شش هزار نفر پشت نوبتی بهزیستی هستند که در زمینه های مختلفی از جمله حوزه های آموزشی، بهداشتی، توانبخشی و مستمری نیازمند ارائه خدمات هستند که حدود سه هزار نفر از آن ها نیازمند دریافت مستمری هستند.
مدیر کل بهزیستی فارس گفت: بیشتر پشت نوبتی های بهزیستی در بین معلولان و خانواده های نیازمند و بی سرپرست هستند که در سال ۹۴ اولویت بهزیستی برای معلولان است.
۳۰ هزار معلول در روستاهای فارس شناسایی شدند
موسوی با اشاره به طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه، بیان کرد: تمام روستاهای استان تحت پوشش این طرح قرار دارند.
وی با بیان اینکه در روستاها افرادی تسهیل گر رابط بین بهزیستی و معلولان روستاها محسوب می شوند، افزود: توسط این افراد حدود ۳۰ هزار نفر معلول در سطح روستاهای استان به بهزیستی شناسایی شده اند که با مطرح شدن در کمیسیون های پزشکی بسته به نیاز خود خدمات مختلفی برای آن ها در نظر گرفته می شود علاوه بر اینکه با همکاری دهیارها و با استفاده از امکانات محلی و کمک افراد خیر در جهت خوداتکا و توانمندکردن آن ها گام برداشته می شود.
اماکن عمومی شیراز از نظر مناسب سازی فضا برای معلولان مورد بررسی قرار می گیرند
مدیر کل بهزیستی فارس با بیان اینکه یکی از رویکردهای بهزیستی در حوزه توانبخشی طی سال ۹۴ مناسب سازی فضاهای عمومی و دسترسی آسان معلولان به خدمات اجتماعی است، اظهار داشت: یکی از حرکات خوبی که در سال گذشته انجام گرفت تشکیل شورای مناسب سازی استان به ریاست استاندار فارس و عضویت دستگاه های مرتبط بود که دو جلسه آن برگزار شد و از این پس نیز هر سه ماه یک بار جلسات این شورا تشکیل می شود.
موسوی با تاکید بر اینکه مبلمان شهری باید برای حضور معلولان در جامعه مناسب سازی و امکانات تسهیل گر فراهم شوند، گفت: استان فارس از نظر مناسب سازی فضا برای معلولان رتبه پنجم کشور را به خود اختصاص داده و می توان گفت وضعیت شهرهای استان برای معلولان چندان مطلوب نیست.
وی بیان کرد: پیشنهاد ایجاد شورای مناسب سازی در شهرستان های استان به فرمانداران ارائه شده و خواسته شده که حداقل هر دو ماه یکبار چنین جلساتی در شهرستان ها برگزار و نتایج آن به دبیرخانه شورا ارسال شود.
مدیرکل بهزیستی فارس اعلام کرد: در سال ۹۴ قرار است با تشکیل کمیته ای مطالعه ای بر وضعیت مناسب سازی اماکن دولتی و خصوصی، معابر، پارک های عمومی و مجتمع ها در سطح مناطق ۱۰ گانه شیراز انجام شود.
موسوی ادامه داد: در نقاطی که فضاها برای حضور معلولان مناسب سازی انجام شده باشد برای آگاه سازی افراد تابلوهایی نصب می شود.
وی با بیان اینکه در مناطقی نیز که مناسب سازی نشده باشند برای اعلام این قضیه تابلوهایی نصب می شود، یادآور شد: طبق قانون سازمان بهزیستی می تواند از طریق مراجع قضایی درباره این امر پیگیری های حقوقی انجام دهد.
مدیر کل بهزیستی فارس همچنین اظهار داشت: در راستای پیشگیری از معلولیت های ناشی از حوادث و سوانح و بیماری ها چندین تفاهم نامه با سازمان هایی از جمله دانشگاه علوم پزشکی شیراز و هلال احمر امضا شده تا نسبت به سال های گذشته فعالیت های جدی تری در این امر در استان انجام شود.
همایش تخصصی اعتیاد نوپدید در شیراز برگزار می شود
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری همایش «اعتیاد نوپدید، آگاهی خانواده ها و روش مبارزه و پیشگیری از اعتیاد نوپدید» در شیراز همزمان با ۲۴ اردیبهشت خبر داد و گفت: این همایش بزرگ تخصصی با حضور یکی از چهره های علمی کشور در شیراز برگزار می شود.
وی با بیان اینکه موضوع این همایش درباره فضای مجازی و مشکلات و تبعات آن است، عنوان کرد: همایش با حضور اساتید دانشگاه، دانشجویان، روان شناسان و فرمانداران برگزار می شود و هدف آن آگاه سازی مردم در خصوص چنین موضوعی است.
مدیر کل بهزیستی فارس اضافه کرد: اجتماعی کردن موضوع اعتیاد با گستره بیشتر و ایجاد حساسیت درباره این پدیده در بین مردم از برنامه هایی است که به طور جدی در دستور کار بهزیستی قرار گرفته است.
مجتمع جامع آسیب های اجتماعی در صدرا افتتاح می شود
موسوی از افتتاح مجتمع جامع آسیب های اجتماعی در صدرا همزمان با هفته بهزیستی خبر داد و گفت: در این مجتمع تمام مسائل مربوط به آسیب های اجتماعی با حضور تیم های تخصصی در ابعاد مختلف پیشگیری در سطح اول، مداخله و درمان در سطح دوم و کاهش آسیب ها در سطح سوم بررسی می شود.
وی با بیان اینکه تا پیش از این فعالیت های انجام شده در خصوص آسیب های اجتماعی به شکل پراکنده انجام می شد و با افتتاح این مجتمع به شکل جامع در می آید، گفت: این ساختمان ۱۶ هزار متر مساحت و شش هزار متر زیربنا دارد.
محتوای آموزشی مهدکودک ها بررسی می شود
مدیر کل بهزیستی فارس تاکید کرد: با توجه به اینکه سن حضور کودکان در مهد کودک ها سن حساسی است که باید طی آن کودکان را برای حضور در جامعه مهیا کرد، رسیدگی به امور مهد کودک ها از نظر کمی و کیفی و محتوای آموزشی و توجه به آموزش های عقیدتی مذهبی و فرهنگی در مهد کودک های استان مورد توجه قرار گرفته است.
مراکز تحت پوشش بهزیستی ساماندهی می شوند
موسوی یکی از اولویت های بهزیستی فارس در سال ۹۴ را ساماندهی مراکز تحت پوشش بهزیستی با نظارت مستمر، ضابطه مند و منظم عنوان کرد و اظهار داشت: برای این منظور با تشکیل تیم های بازرسی در زمان های مختلف از مراکز بازدید به عمل خواهد آمد.
وی ادامه داد: این امر با هدف ارتقا کیفیت خدمات توانبخشی به سالمندان، معلولان و بیماران روانی که در مراکز بهزیستی بستری هستند انجام می شود.
مدیر کل بهزیستی فارس همچنین به طرح تامین مسکن به خانواده های دارای سه معلول یا بیشتر اشاره کرد و گفت: سهم استان فارس برای این طرح سه هزار مسکن است که برای تامین آن با بنیاد مسکن و راه و شهرسازی همکاری هایی انجام می شود.
نظر شما