به گزارش خبرگزاری مهر، حامد میرزابابایی با اشاره به حضور ۵۹ موزع در بخش لاتین و ۸۷ شرکتکننده در بخش عربی اظهار کرد: هر غرفه تعداد زیادی از ناشران Imprint (توزیعکننده کتابهای چند ناشر) را پوشش میدهد که بر اساس شمارشی که صورت گرفته در بخش لاتین ۲ هزار و ۷۴۸ ناشر و در بخش عربی بیش از ۳۰۰۰ ناشر شرکت دارند.
وی افزود: در بخش لاتین از مجموع ۵۷ موزع که اطلاعات آنها ثبت شده است، مجموعاً ۱۳۲ هزار و ۴۵۴ رکورد اطلاعات کتاب دریافت شده که از آن میان ۱۲۸ هزار و ۷۹۳ مورد به لحاظ اطلاعات کتابشناختی معتبر تشخیص داده شدهاند. از این مجموع ۱۰۰ هزار و ۴ عنوان کتاب غیرتکراری هستند و بقیه در دیگر غرفهها نیز عرضه میشود. بدین معنی که ۲۷ هزار و ۷۸۹ عنوان از آثار لاتین در چندین غرفه مختلف ارائه خواهد شد.
میرزابابایی درباره اطلاعات کتابشناختی آثار عرضه شده در نمایشگاه هم گفت: این پالایش کتابشناختی، تنها مربوط به اطلاعات کتابشناختی است و هیچ ارتباطی به مسئله محتوایی آثار ندارد. اطلاعات کتابشناختی بخش لاتین در نمایشگاه بیست و هشتم برای نخستینبار با بانک اطلاعات نیلسن (Nilsen) از مراجع و بانکهای معتبر بینالمللی اطلاعات کتاب پالایش شده است.
وی درباره کتابهای عربی حاضر در بخش بینالملل نیز گفت: از ۷۸ موزع، ۴۱ هزار و ۱۳۵ رکورد کتاب عربی دریافت شده که تعداد ۳۷ هزار و ۶۴ عنوان آن به لحاظ کتابشناسی معتبر شناخته شده است.
میرزابابایی عنوان کرد: ۶۵ درصد این کتابها مربوط به ۵ سال اخیر از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ هستند. نیمی از آثار ثبت شده یعنی ۴۸ هزار و ۷۰۰ عنوان مربوط به ۳ سال اخیر است که این امر افتخاری برای بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است و حاصل حمایتهای وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و تلاشهای کمیته ناشران بینالملل محسوب میشود.
وی ادامه داد: بر این اساس در طبقهبندی سال چاپ، ۹ هزار و ۷۳۷ عنوان مربوط به سال ۲۰۱۵ هستند. ۲۴ هزار و ۴ عنوان در سال ۲۰۱۴ منتشر شدهاند، ۱۴ هزار و ۹۵۹ عنوان در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده، ۱۱ هزار و ۲۷۲ عنوان در سال ۲۰۱۲ منتشر شده و ۱۵هزار و ۶۶۸ عنوان در سال ۲۰۱۱ به چاپ رسیدهاند.
مدیر کمیته ناشران بینالملل با اشاره به طبقهبندی موضوعی آثار لاتین اظهار کرد: کتابهای لاتین در تمامی موضوعات دانشگاهی و پژوهشی، پوشش فراگیر دارند و از مجموع کتابهای لاتین در موضوع علوم انسانی ۴۸ هزار و ۴۴۰ عنوان کتاب به نمایشگاه بیست و هشتم آورده شده است، در حوزه پزشکی ۲۰ هزار و ۲۰۲ عنوان کتاب، در بخش علوم پایه ۱۹ هزار و ۲۶ عنوان، در حوزه هنر ۱۸ هزار و ۸۷۶ عنوان، در حوزه فنی و مهندسی، ۱۶ هزار و ۸۸۵ عنوان، در حوزه کتابهای مرجع یکهزار و ۴۹۰ عنوان و آثاری که در سایر موضوعات به نمایشگاه آورده شدهاند، شامل ۴ هزار و ۲۴۲ عنوان اعلام شده است که در حوزه علوم انسانی بیشترین زیرموضوعات مربوط به کتابها در زمینه ادبیات است که با ۶ هزار و ۷۹ عنوان رکورددار محسوب میشود.
میرزابابایی افزود: در حوزه فنی و مهندسی بیشترین کتابها در زمینه علوم کامپیوتری با ۳ هزار و ۹۱۲ عنوان است. در حوزه هنر بیشترین زیرموضوع برای کتابهای معماری با ۵ هزار و ۱۸۷ عنوان، در حوزه علوم پایه بیشترین کتاب ارائه شده مربوط به بیوشیمی با ۳ هزار و ۴۱۴ عنوان است.
وی درباره «ترینهای» بخش بینالملل نیز افزود: گرانترین کتاب در بخش لاتین دایرهالمعارفی در حوزه مهندسی شیمی مربوط به سال ۲۰۱۱ از انتشارات وایلی به شمار میآید که بهای آن ۹ هزار و ۹۴۵ دلار است و ارزانترین اثر در بخش بینالملل نمایشگاه مربوط به کتابی در حوزه پزشکی است که ۱۴ سِنت آمریکایی قیمتگذاری شده است. این کتاب در قطع جیبی منتشر شده که در سال ۲۰۱۴ از سوی انتشارات پروکتو به چاپ رسیده است.
میرزابابایی در پایان گفت: ارائه گزارش آماری و تحلیل با دقت بالا، حاصل پشتیبانی فنی و دقیق کارشناسان بانک اطلاعاتی حاضر در کمیته بینالملل است و در عین حال با توجه به تغییرات و بهروزسانیهای بانک اطلاعاتی در روزهای نمایشگاه ممکن است آمارهای ذکر شده تغییرات جزئی داشته باشند که قطعاً اثری در ساختار کلی و اصل آمارهای ارائه شده نخواهد داشت.
بنهای خرید کتاب از امروز تحویل داده میشود
خبر دیگر از بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اینکه، ستاد خبری این نمایشگاه اعلام کرد: بنهای خرید کتاب با احراز هویت متقاضیان در شعب بانک عامل از امروز (۱۳ اردیبهشت ماه) تحویل داده میشود.
بر اساس این گزارش، با توجه به سهمیهبندی فروش بن در استانها، قابلیت خرید بنکارتهای دانشجویی تا پنجشنبه (۱۰ اردیبهشت ماه) فراهم بود و پس از اینکه ظرفیت ۲۵۰ هزار بن الکتریکی خرید کتاب تا شنبه (۱۲ اردیبهشتماه) تکمیل شد، دیگر امکان ثبتنام در این سایت وجود ندارد و به دانشجویان و طلاب توصیه میشود که برای ثبتنام اقدامی نکنند.
متقاضیان از امروز یکشنبه (۱۳ اردیبهشت) برای دریافت کارتهای خود باید به شعب منتخب خود که در سایت مشخص کرده بودند، اقدام کنند. متقاضیان برای دریافت این بن کارتها باید کارت ملی، کارت دانشجویی، شناسنامه و کد رهگیری همراه داشته باشند تا شعب بانک صادرات پس از احراز هویت بنها را به دانشجویان تحویل دهند.
متقاضیان دریافت بن کارتهای الکترونیکی خرید کتاب، از ۱۳ اردیبهشت ماه تا روزهای پایانی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران فرصت دریافت بن کارتهای خود در شعب منتخب بانک عامل را دارند.
۳۰ برنامه به نشست سراها اضافه شد
همچنین در خبری دیگر از نمایشگاه، مدیر کمیته علمی، فرهنگی و سرای اهل قلم با بیان اینکه برنامه سراهای نمایشگاه امسال در قالب ۶ سرا برگزار میشود، گفت: پیش از این قرار بود ۲۰۰ نشست در این سراها برگزار شود که با هماهنگیهای صورت گرفته تعداد این نشستها به ۲۳۰ برنامه رسید.
یحیی دهقانی گفت: امسال ۶ سرا در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میزبان اهالی قلم و کتاب میشوند. در تالار گفتوگو و سرای اصلی ۹۰ نشست برگزار میشود و سایر نشستها در چهار سالن بینالملل، آموزشی، دانشگاهی و کودک و نوجوان در برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: محور نشستهای بینالمللی در سالن اصلی نشر و کتاب است. همچنین «روز کشورها» از دیگر برنامههای این سرا به شمار میآید. در روز رایزنهای فرهنگی از کشورهای موسوم به آن روز حاضر خواهند شد. این روزها به نام کشورهایی مانند فرانسه، عمان، رومانی و ایتالیا نامگذاری شده است.
دهقانی درباره تعداد نشستهای اضافه شده توضیح داد: در سالن بینالملل نمایشگاه روزانه ۵ نشست تخصصی برگزار میشود و «یک روز و یک زبان» از ویژه برنامههای نشستهای این سراست. همچنین در سالن ناشران آموزشی روزانه حدود ۴ نشست در حوزه آموزش و تعلیم برگزار میشود.
وی تفاوت نشستهای این دوره از سراها با سالهای گذشته را موضوع توجه به حوزه نشر و کتاب دانست.
انجام تمهیدات لازم برای اقامت هیئت عمانی و میهمانان خارجی نمایشگاه کتاب
در خبری دیگر از نمایشگاه، قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران از ایجاد تمهیدات لازم برای اقامت هیات عمانی در تهران خبر داد.
امیر مسعود شهرامنیا در توضیح وضعیت میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: تمام هماهنگیهای لازم برای اقامت هیات عمانی انجام شده و ظرف روزهای آینده، این هیات وارد کشور خواهند شد. همچنین محل استقرار این هیات در مصلی تعیین شده و کار آماده سازی محل استقرار در حال تکمیل است.
وی ادامه داد: در مورد سایر مهمانان نیز وضعیت به همین صورت است و اقدامات لازم برای اقامت آنها در کشور مهیا شده است. امیدوارم با توجه به زمانبندی که در حال اجراست به مشکل خاصی برخورد نکنیم و به نتیجه مطلوب برسیم.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به اقدامات انجام شده گفت: البته تا به امروز تمام مشکلات احتمالی برطرف شده و در بخش اجرایی جلوتر از برنامهریزیهای انجام شده هستیم.
ناشران دانشگاهی از ۱۴ اردیبهشت در نمایشگاه مستقر میشوند
همچنین از نمایشگاه کتاب تهران خبر رسیده که مسئول سالن ناشران دانشگاهی گفت: با توجه به اینکه واگذاری غرفههای این سالن آغاز شده است، ناشران بخش دانشگاهی نمایشگاه از دوشنبه(۱۴ اردیبهشت ماه) در غرفههای خود مستقر میشوند.
شهروز گهوارهای گفت: اکنون موضوع اصلی سالن ناشران دانشگاهی آمدن ناشران است. متراژ غرفهها بر روی پایگاه اطلاعرسانی نمایشگاه منتشر شده است که ناشران با پرداخت وجهالاجاره غرفه میتوانند غرفه خود را بر اساس متراژ مورد نظر دریافت کنند.
وی ادامه داد: اینک ناشران بزرگ غرفههای خود را دریافت کردهاند و ناشران کوچک نیز در حال آمدن و تحویل گرفتن غرفههای خود هستند.
گهوارهای گفت: ناشران این سالن تا روز دوشنبه (۱۴ اردیبهشت ماه) باید در غرفههای خود مستقر شوند. البته برخی از ناشرانی که غرفههایشان را دریافت کردهاند، مشغول انتقال کتابهایشان به نمایشگاه هستند.
بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «خواندن، گفتگو با جهان» از تاریخ ۱۶ تا ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار میشود.
نظر شما