اسماعیل خراشی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه با برگزاری جشنواره آئین امامدر(شیر دوشان) در اواخر اردیبهشت هر سال دامداران دیباج حدود ۱۶ هزار راس دام (گوسفند وبز) خود را در این آئین می دوشند، اضافه کرد: این تعداد دام به ۴۰ گله ۴۰۰ راسی می رسد که به هرگله یک بلوک گفته می شود.
وی تصریح کرد: این گله ها را طی ۱۰ روز کنار آثار طبیعی تک درخت کهن سال ارس و در جوار آثار تاریخی مطهر امامزاده سید محمد ملقب به دیباج فرزند بلافصل امام جعفر صادق (ع) می دوشند.
دبیر دومین جشنواره آئین امامدر (شیر دوشان) شهر دیباج یاد آور شد: در این ایام به همراه این آئین، گوسفندانی در همین مکان قربانی می شوند که نیمی از گوشت قربانی و شیر های دوشیده شده به نفع امامزاده و نیم دیگر را بین فقرا تقسیم می شود.
وی خاطر نشان کرد: این عمل ریشه در اعتقادات و فرهنگ دامداران دیباج دارد و در این آئین (شیر دوشان) مرد و زن، پیر و جوان شرکت می کنند و بعد از انجام این مراسم دامداران دام های خود را به مراتع میان بند می برند.
خراشی در خاتمه گفت: آئین امامدر (شیر دوشان) از سوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در تاریخ چهارم بهمن ماه ۹۱ به شماره ۸۹۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
نظر شما