به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان پیش از ظهر یکشنبه در آیین تجلیل از معلمان نمونه که در تالار برق کرمان برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل (ره) و شهیدان معلم و دانش آموز گفت: در ابتدا مقام معلم برای ذات باری تعالی قرار دارد چرا که اوست انسان را آفرید و به انسان آموخت و کتاب قرآن را بر انسان ارزانی داشت.
وی انبیا را معلم های مدنیت و تمدن ساز نام برد و گفت: انبیاء الهی آیه ها و نشانه های الهی را به ما باز می نمایانند و از خلقت و آفرینش، چگونه زندگی کردن و آراستن و پیرایش آن برای ما می گویند و به ما می گویند این فرهنگ بالنده را تبدیل به مدنیت، تمدن و رفتارهای ماندگار تبدیل کنید.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه انبیاء مدنیتی را که می سازند تمدنی انسانی و مبتنی بر خرد، عقلانیت، احساس و عواطف پاک انسانی است، افزود: تمدن های پیش از انبیاء تمدن های جاهلانه بوده است و هیچ محبتی در آن نبوده و خشونت در آن حاکم بوده است و سفاهت بر آنها حکم می کند و عواطف را زیر پا گذاشته و دختران را زنده به گور می کردند.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به اینکه امروز معلمان ادامه دهنده راه انبیاء بوده و رسالت پیامبران تمدن ساز را به عهده دارند، ابراز داشت: آموزش و پرورش یک دستگاه ملت ساز است.
آموزش و پرورش باعث تقویت وحدت می شود
وی با بیان اینکه تنوع اقوام در کشور ما بسیار وسیع است، گفت: آموزش و پرورش وحدت و یکپارچگی را ایجاد می کند.
حجت الاسلام محمدیان ادامه داد: ملت سازی یک امر بسیار مهم است و تمامیت ارضی، وحدت ملی، استقلال و یکپارچگی مرهون نظام تعلیم و تربیت است بنابراین باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود.
وی گفت: معلم به تنهایی خیلی از مسئولیت های اجتماعی را انجام می دهد و مدنیت ساز است و یک فرهنگ مدنی قوی را مبتنی بر آمیزه های دینی می خواهد.
دستگاه تعلیم و تربیت مولد سرمایه های اجتماعی
رئیس سازمان پژوهش سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تصریح کرد: آموزش و پرورش دستگاه هزینه خور نیست و یک دستگاه مولد سرمایه های اجتماعی است.
وی ادامه داد: هر گونه سرمایه گذاری در آموزش و پرورش بازده و بازخوردهای به مراتب بیشتری دارد که این سرمایه گذاری در مراحل مقطع ابتدایی به مراتب بازدهی آن بهتر و مهم تر از مقطع مراتب عالی است.
حجت الاسلام محمدیان آموزش و پرورش را در مقطع دختران بسیار با اهمیت دانست و گفت: عدالت آموزشی باید یک هدف مقدس باشد و این عدالت در اصل به معنای این است که باید همه فرزندان ایرانی از آموزش با کیفیت در هر سطح خانوادگی که قرار دارند بهره مند گردند و ارائه شود.
وی تصریح کرد: سطح آموزش و پرورش باید در همه مناطق یکسان و با کیفیت باشد و همه افراد به صورت یکسان از آموزشی خوب برخوردار شوند و این کار سنگینی اش بر دوش معلمان است چرا که مرکزیت آن معلم است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی همیشه از معلمان پشتیبانی کرده و معلمان نیز پشتیبانی محکم برای نظام بوده اند، افزود: زمانی آموزش و پرورش متعالی خواهد شد و از آنچه هست چندین گام پیش تر خواهد رفت که بتوانیم اسناد تحولی آموزش و پرورش را اجرایی کنیم و این سند اجرایی نمی شود مگر اینکه معلم ها اهتمام کرده و دولت و مجلس از این امر پشتیبانی کنند.
وی یکی از اهداف آموزش و پرورش را ایجاد رابطه با خدا دانست و افزود: این امر سبب می شود که نسل از خود بیگانه نشوند و خود و خودی را بشناسند و ارتباط با خلق خدا و انسان ها داشته باشد.
حجت الاسلام محمدیان گفت: فارغ التحصیلان باید قدرت طبیعت را شناخته و آن را مخلوق خداوند بدانند و این نیز طبق برنامه ای هدفمند جلو می رود که برای این کار یازده حوزه یادگیری تفکر، حکمت، قرآن، معارف اسلامی، زبان و ادبیات فارسی، زبان های خارجی، ریاضیات، آداب و مهارت های زندگی و خانواده و ... را پیش بینی کرده ایم که همه این ها نیازمند این است که دست به تدوین و تکمیل برنامه ها بزنیم.
وی در پایان گفت: مرجعیت باید مرجعیت بالا و همراه با ارتقاء منزلت اجتماعی باشد که به معیشت هم ارتباط پیدا می کند و گفتن این نکته ضروری است که معلم دو شغله آسیب می بیند و باید همه تلاش را داشته باشیم تا منزلت اجتماعی معلم و مرجعیت آن در اوج خود باشد.
نظر شما