به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه، علی اشرف منصوری از خسارت ۴ هزار ميلياردی به باغات و مزارع استان كرمانشاه بر اثر سرمازدگی و تنش خشکی خبر داد.
وی افزود: در سال زراعی جاری بر اثر سرمازدگی ۲۲۳ ميليارد تومان، به باغات مناطق مختلف استان و در اثر كمبود باران و تنش خشكی ۱۷۷ ميليارد تومان به مزارع مناطق گرمسيری استان خسارت وارد شده است.
منصوری تصريح كرد: بر اثر سرمازدگی حدود ۱۰ هزار هكتار از باغات استان آسيب ديده كه درختان اين باغات قادر به توليد ميوه نيستند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه تصريح كرد: در اسفندماه سال ۹۳، فروردين و ارديبهشت سال جاری باغات استان دچار سرمای ديررس بهاره شده به طوری كه اوايل ارديبهشت تقريباً دمای هوا به زير صفر درجه رسيد كه اين كاهش دما همزمان با شروع گلدهی و بستن ميوه در باغات بوده و بسياری از درختان محصول خود را در اثر سرما از دست دادند.
وی در ادامه گفت: در طول سال همواره به كشاورزان استان توصيه كردهايم كه محصول باغات و اراضی خود را در مقابل بلايای طبيعی بيمه كنند، زيرا كار كشاورزی هميشه همراه با ريسك بوده و تجربه نشان داده كه در استان كرمانشاه خيلی از سالها با تنش خشكی و سرمايی مواجه بوده ايم.
منصوری افزود: توصيه ما در تمام طول سال به كشاورزان اين بوده كه محصولات خود را بيمه كنند و به همين منظور نيزهمكاران ما و كارگزاران بيمه در اقصی نقاط استان حضور داشته و كشاورزان می توانند محصولات خود را بيمه کنند، تا در صورت وقوع چنين مشكلاتی دچار خسارت نشوند و از پرداخت خسارت بهرمند شوند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه بر اثر كمبود باران و تنش خشكی در مناطق گرمسيری نيز به مزارع خسارت وارد شده، خاطرنشان كرد: در مجموع ۱۰ تا ۲۰ درصد مزارع از مناطق گرمسيری استان كه كشت پاييزه و بهاره کرده اند، آسيب ديده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه ميزان آسيب ديدگی مزارع را حدود ۱۷۷ ميليارد تومان، اعلام و تصريح كرد: مزارع پاييزه شامل محصولاتی نظير گندم، جو و كلزا بوده و در مزارع كشت بهاره هم شامل چغندر و سيبزمينی است كه دچار خسارت شده اند.
نظر شما