به گزارش خبرنگار مهر، بهمن کشاورز ظهر چهارشنبه در ۲۴ امین اجلاس سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران اظهار داشت: موضوعات خوب و مثبتی در این همایش مطرح شد و اطمینان پیدا کردم که میان کانون وکلای لرستان و دادگستری محل روابط حسنه ای وجود دارد.
وی اجرای قانون آیین دادرسی کیفری و اصلاح آن را قبل از اجرا شدن اتفاقی بی سابقه خواند و بیان داشت: اصلاح این قانون قبل از اینکه اجرا شود امری غیر عادی است و مشکلی که در این قانون از دیدگاه ما وکلا وجود دارد اصلاح دو تبصره از ماده ۱۹۰ این قانون است.
رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران پیشنهاد حذف ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری را یکی دیگر از اشکالات دانست و گفت: اگر این اتفاق بیفتد آن داستان های مربوط به حق دفاع و ... منتفی خواهد شد ولی من از صحبت های رئیس کمیسیون قضائی مجلس این استنباط را دارم که این اتفاق یعنی حذف دو تبصره ماده ۱۹۰ و ماده ۴۸ صورت نخواهد افتاد.
کشاورز اظهار داشت: زمانی که کانون وکلای استان لرستان افتتاح شد ذبیح اله خداییان رئیس دادگستری استان بود اما موضع و مقامی که الان کسب کرده نشان از این دارد که محیط قضائی لرستان محیطی نخبه پرور بوده و افراد بالقوه ای می توانند از این خطه به جایگاه های بالایی برسند.
وی با بیان این مطلب که کانون های وکلا به هیچ وجه با گزینش مخالفتی ندارد اضافه کرد: نحوه گزینش، مقررات گزینش و مرجع گزینش جای بحث دارد که این موضوع همیشه جای بحث داشته و خواهد داشت.
رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران یادآور شد: کانون های وکلا همیشه در برابر قانون حاضر بوده اما امیدواریم قانون آنچنان باشد که ما آن را با طیب خاطر اجرا کنیم ولی از حق انتقاد و اعتراض خود همیشه استفاده خواهیم کرد.
کشاورز به وجود سه کانون وکلا و فعالیت آن ها در زمان انقلاب اشاره کرد و گفت: این کانون ها در استان های تهران، فارس و آذربایجان شرقی با حدود بیش از هزار وکیل فعال بوده و نقش تاثیرگذاری در پیروزی انقلاب داشتند.
وی تعداد کانون های وکلای کشور را ۲۳ کانون برشمرد و افزود: در حال حاضر در این کانون ها بیش از ۵۰ هزار وکیل عضویت دارند که بایستی به حرف های وکلای فعال در این کانون ها گوش داده شود.
رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران با بیان اینکه کانون های وکلا و وکلا از نظام و حکومت مجزا نیستند اظهار داشت: کانون های وکلا نه می خواهند و نه می توانند مجزا از نظام و قانون فعالیت کنند.
کشاورز اضافه کرد: آنچه در کانون وکلا مورد نظر ماست این بوده که استقلال ما به معنای استقلال از حاکمیت در صدور پروانه، رسیدگی به تخلفات، ابطال پروانه یا معلق کردن وکیل باشد و این ها سه رکن اصلی در استقلال وکلا هستند.
وی به بحث ثبت موسسات حقوقی بدون حضور وکلا انتقاد کرد و گفت: این موسسات که به طور وسیعی در حال ثبت شدن هستند فکر می کنم خیلی زود باعث بروز مشکلاتی خواهند شد که بایستی با طرح های دو یا سه فوریتی برای رفع این مشکل اقدام کرد.
رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران با اشاره به اینکه ثبت این موسسات حقوقی به آسیب شناسی جدی نیاز دارد بیان داشت: من فکر می کنم با تاسیس این موسسات فتنه و فساد بزرگی ایجاد شود لذا قوه قضائیه می تواند جلوی این قضیه را بگیرد.
نظر شما