به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا درویش نژاد معماری را عالی ترین درجه هنر دانست و افزود: معماری به دلیل ماندگاری بالای آن و بهره گیری از تمام تخصص ها و امکانات نشانگر پیشرفت و رفاه جوامع و تعیین کننده سطح درک عمومی مردم از فرهنگ و هنر است و به همین دلیل در هردوره از تاریخ شاهد ویژگی های خاص در معماری هستیم.
وی با اشاره به معماری شهرهای جنوبی یادآور شد: معماری ساحلی همچون طبیعت و مردم آن،ساده، بی پیرایه اما مفید، تأثیر گذار و کاربردی است و تلفیقی از عناصر خاک، باد، دریا و آتش است.
درویش نژاد اضافه کرد: خانه های خشتی و سنگی با بادگیرهای کوتاه و بلند رو به دریا و پنجره های ارسی و درهای هلالی با شیشه های رنگی و تراس های بزرگ با حفاظ های چوبی ساده، نماد معماری هرمزگان است که متأسفانه به جز در چند شهر از جمله بندرلافت، بندرلنگه و کنگ آثار چندانی از آن باقی نمانده است.
وی حفاظت و صیانت از این هویت و معماری منحصر به فرد را وظیفه همگان دانست و گفت: برگزاری همایش معماری و شهرسازی در شهرهای ساحلی نشانگر این مسأله است که آگاهی و نیاز لازم در میان مدیران ، هنرمندان و جامعه برای حفظ این میراث گرانبها ایجاد شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، ضمن تأکید بر این موضوع که شهرهای ساحلی از جذابیت زیادی برای گردشگران برخوردار است افزود:برای رسیدن به شهری امروزی و پایدار باید از الگوهای معماری گذشتگان که نشانگر هویت مردم این منطقه است در ساخت بناهای مدرن بهره گرفت.
درویش نژاد یادآور شد: از ظرفیت و خلاقیت هنرمندان هنرهای تجسمی و معماری باید در زیبا سازی بناهای شهری استفاده بیشتر صورت گیرد و این همایش نقطه عطفی برای همکاری علمی و عملی مدیران و هنرمندان خواهد بود.
وی اضافه کرد: شهرهای ساحلی هرمزگان باید معرف هویت، اصالت و فرهنگ چند هزار ساله مردم این خطه باشد و گر نه این گنجینه عظیم توسط سایر ممالک دیگر مصادره خواهد شد.
نظر شما