به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند صبح پنج شنبه در جلسه شورای اداری لرستان با اشاره به حضور خود در جلسه دیروز هیئت دولت و ارائه چالشها و مشکلات پیش روی توسعه استان اظهار داشت: در این راستا مسائل و مشکلات لرستان که طی ۱۸ ماه گذشته در استان شناسایی شده بود در جلسه هیئت دولت ارائه شد.
وی بیان داشت: این چالشهای شناسایی شده برای ارائه در جلسه هیئت دولت پیش از این در جلسات شورای برنامه ریزی استان به تصویب رسیده بود.
استاندار لرستان با بیان اینکه سال گذشته پروژه های خوبی در استان آغاز و سرمایه گذاری مطلوبی در این زمینه صورت گرفت ادامه داد: این اقدامات علیرغم کمبود اعتبارات در استان و همچنین با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی صورت گرفته است.
قرار گیری لرستان در رتبه اول جدول بیکاری کشور
بازوند با اشاره به چالشهای ارائه شده لرستان در جلسه هیئت دولت بیان داشت: یکی از این مشکلات نرخ بالای بیکاری در استان بوده به طوریکه لرستان از سال ۷۵ تا ۹۲ در رتبه اول، دوم و یا سوم جدول بیکاری کشور همواره بوده است.
وی با تاکید بر ضرورت آسیب شناسی جدی در این رابطه تصریح کرد: سرانه پایین درآمدی مردم، عدم مشارکت اقتصادی مردم در بانکها و ... منجر به قرار گیری لرستان در رتبه های اول تا سوم جدول بیکاری بوده است.
استاندار لرستان همچنین عدم بهره برداری مطلوب از منابع آبی را یکی دیگر از چالشهای موجود در استان برشمرد و ادامه داد: هم اکنون بیش از ۸۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در لسرتان وجود دارد که تنها ۲۵ درصد آنها آبی بوده و ما بقی دیم هستند.
۴۰۰ کیلومتر خط لوله نفتی که مغفول مانده است
بازوند با اشاره به عبور بیش از ۴۰۰ کیلومتر خط انتقال نفت از استان لرستان بیان داشت: این در حالیست که تا کنون از این ظرفیت بزرگ برای توسعه استان نتوانسته ایم استفاده کنیم.
وی همچنین ضعف فرهنگ کار و کارآفرینی را یکی دیگر از چالش های موجود در مسیر توسعه استان برشمرد و عنوان کرد: عدم وجود زیرساختها، کمبود اعتبارات عمرانی و هزینه ای، فقدان صنایع مادر و ... از دیگر چالشهای پیش روی توسعه لرستان محسوب می شوند.
استاندار لرستان با اشاره به پیشنهادت ارائه شده برای برون رفت از این مشکلات در جلسه هیئت دولت افزود: یکی از این پیشنهادت سرمایه گذاری هزار میلیارد تومانی هولدینگ های اقتصادی به صورت سالانه بود که ما از دولت خواستیم این شرکتها را مکلف به سرمایه گذاری در لرستان کنند.
از ضرورت افزایش تخصیص آب تا اخذ مجوز خوراک نفت خام
بازوند همچنین افزایش تخصیص آب به استان برای رسیدن به نرم ۴۵ درصد کشور را یکی دیگر از پیشنهادت ارائه شده در جلسه هیئت دولت برشمرد و بیان داشت: همچنین اخذ مجوز خوراک از نفت خام برای سرمایه گذاری در استان، اختصاص ۴۰ میلیارد تومان برای آزاد سازی حریم قلعه فلک الافلاک، اختصاص ردیف اعتباری برای ایجاد زیرساختها، اختصاص سهم ویژه ای برای لرستان در تسهیلات صندوق توسعه ملی و... و. از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه هیئت دولت بود.
وی همچنین با باین اینکه ۶۷ واحد صنعتی در لرستان وجود دارد که در تملک بانکها هستند افزود: در این راستا از هیئت دولت خواستیم که تعیین تکلیف این واحدهای اقتصادی را به استانداری محول کند.
ضرورت اخذ مجوز ایجاد بندر خشک در خرم آباد
استاندار لرستان تخفیف قیمت زمین برای واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی لرستان، اخذ مجوز ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و همچنین بندر خشک در خرم آباد، تامین اعتبارات لازم برای مقابله با بیماری زوال جنگلهای بلوط، و ریزگردها، اختصاص فوق العاده حق آب و هوا، مجوز احداث ساختمان جدید استانداری لرستان را از دیگر مسائل استان در جلسه هیئت دولت برشمرد.
بازوند همچنین اختصاص اعتبارات لازم برای اجرای طرح دیجیتال صدا و سیما در شهرستانهای مختلف، اختصاص اعتبارات لازم برای افزایش سرانه ورزشی لرستان و همچنین تکمیل دهکده المپیک و ... از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه هیئت دولت بوده است.
نظر شما