به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، محمد حسن صادقی گفت: قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی و نوآوریها و اختراعات در سال ۸۹ تصویب شد و سپس در سال ۹۰ اساسنامه آن به تایید و در اواخر سال ۹۱ آیین نامه اجرایی آن به تصویب رسید و بر آن اساس و طبق قانون، صندوق نوآوری و شکوفایی هم تاسیس شد.
وی هدف این صندوق را سوق دادن کشور به سمت دانش بنیان دانست و گفت: تبدیل اقتصاد از خام فروشی به اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری از وظایف مهم این صندوق است. این صندوق بعد از صندوق توسعه ملی بزرگترین صندوق کشور است و ماموریت آن توسعه فناوری است. در واقع ثروث افزایی از طریق فناوری نقش اصلی و ماموریت اصلی این صندوق محسوب می شود.
صادقی اهداف این صندوق را شکل گیری و تقویت و گسترش شرکتهای دانش بنیان بخش خصوصی و تعاونی دانست و اعلام کرد: این صندوق شخصیت حقوقی و مستقلی دارد و همانند صندوق توسعه ملی است و زیر نظر مستقیم ریاست جمهوری به مدت نامحدود اداره می شود.
وی در ادامه افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی یک هیات امنا دارد که متشکل از چند وزیر و معاون ریاست جمهوری است که در راس آن شخص ریاست جمهوری قرار دارد. این صندوق کاملا مستقل است و هدف از تشکیل آن، به جهت نزدیک بودن به بخش خصوصی است اگر چه از پشتیبانی و حمایت دولت بهره مند است.
صادقی در ادامه تصریح کرد: ایده ایجاد صندوق بسیار جدید است و فقط چند کشور در حال توسعه این صندوق را تشکیل داده اند. وی در ادامه سخنان خود گفت: شرکتها و طرحهای با عنوان دانش بنیان می توانند از خدماتی که شامل ۱۵ سال معافیت از مالیات، ۱۵ سال معافیت از حقوق و عوارض گمرکی و استفاده از تسهیلات آن بهره مند شود.
وی در پایان از سازمان صنعت، معدن و تجارت خواست تا با تشکیل کمیته فناوری دانش بنیان اقدام نمایند تا از این طریق استان هرمزگان نیز از تسهیلات صندوق بهره مند شود.
در ادامه خلیل قاسمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: با داشتن ظرفیتهای مناسب، استانهای مرزی کشور، به علت دوری بودن از مرکز در برخی موارد از جمله طرحهای دانش بنیان، کم رنگ تر جلوه کرده اند.
قاسمی در ادامه افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی در این زمینه شروع به فعالیت می نماید تا ضمن دستیابی به طرحها و شرکتهای دانش بنیان و کمک به آنان جایگاه استان را حفظ کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان با بررسی توانمندی و پتانسیلهای استان در شاخص های شیلات، کشاورزی، صنایع، معادن و تجارت گفت: باید دانش و صنعت را در کنار هم جمع کنیم. وی با اشاره به صنایع دریایی این استان و نگاه متفاوت به آن اظهار داشت: زمانی که در تحریم بسر می بردیم چندین سکوی نفتی توسط شرکت کشتی سازی (ایزوایکو) به سرانجام رسید که هم اکنون فاز ۱۶ در حال فعالیت است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان با تاکید بر فرهنگ سازی صادرات کالا و نه واردات آن و همچنین فرهنگ مصرف جنس ایرانی گفت: باید در بین مردم این فرهنگ سازی کرد تا کالای تولید داخلی مصرف کنند.
قاسمی در پایان با تاکید به بررسی طرحها از لحاظ فناورانه بودن آن گفت: وظیفه ماست که در توسعه کشور کمک کنیم و با استفاده از دارندگان طرحهای دانش بنیان در این استان بخشی از ظرفیت صندوق نوآوری و شکوفایی را برای استان هرمزگان استفاده نماییم تا با پیشرفت هرمزگان مطمئناً گام موثری در توسعه اقتصادی کشور خواهیم داشت.
نظر شما