به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری روز پنجشنبه در اجلاسیه اساتید مدارس علمیه استان قم که در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، با بیان اینکه این اجلاسیه با موضوع جایگاه تهذیب و پژوهش در نظام آموزشی است، اظهار کرد: ظرفیتی که در حوزههای علمیه میبینیم ظرفیت بالایی است و در میان اساتید، نسل جوان و خوش فکر و افراد میانسال پرتجربه حضور دارند.
وی تاکید کرد: باید از توان، استعداد، شادابی و نشاط اساتید بهره گرفت و بررسی مشکلات در حوزههای علمیه به دور از سخنرانیهای تعارفی باشد، یعنی کار کارشناسی انجام شود و ایدهها وارد عرصه عملیاتی شود.
مدیر حوزههای علمیه کشور افزود: نکاتی که در مورد متون آموزشی مطرح میشود سالیان سال است که بررسی میشود اما هنوز تا نقطه عملیاتیشدن به معنای واقعی فاصله داریم.
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه باید بر اساس تخصصها از حضور اساتید باتجربه در مدارس بهره گرفت، تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر تحول در حوزههای علمیه تأکید دارند. در این راستا باید کاری کنیم که نگرانیهای بزرگان به حداقل برسد.
همافزایی و توان مضاعف در راستای تدوین متون
امام جمعه قم با تأکید بر لزوم همافزایی و توان مضاعف برای تدوین متون درسی، ابراز کرد: با یک توان مضاعف از اساتید مجرب و متخصص به صورت موضوعی دعوت شود تا در راستای بررسی متون آموزشی در جلساتی گردهم آیند.
مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه انگیزه طلاب در حال کم شدن است، عنوان کرد: اساتید و مدیران حوزه علمیه باید بررسی کنند که ذهن طلبه چه مقدار سرگرم مسائل معیشتی و حاشیه ای است و به دنبال راهکار برای حل این مسائل باشند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه امروز بعد از ۳۶ سال مجموعه حوزوی با انقلاب بزرگ شدند و رشد یافتند، بیان کرد: باید بررسی کنیم که طلاب از نظر اخلاقی در چه سطحی هستند و آسیب ها را بشناسند. اساتید حوزه باید این بررسی ها را انجام دهند، زیرا به طلاب نزدیک و در جریان امور هستند.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط کافی میان اساتید و طلاب در برخی مدارس علمیه وجود ندارد و باید با حفظ تکریم مقام استاد این ضعف را جبران کرد.
نظر شما