۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۷:۱۲

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد؛

فاجعه بزرگ نظام سلامت کشور/فراموشی عاطفه بین بیمار و درمانگر

فاجعه بزرگ نظام سلامت کشور/فراموشی عاطفه بین بیمار و درمانگر

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از اصول درمان بیماران ارتباط عاطفی بین درمانگر و درمان شونده است که متاسفانه آرام آرام در حال حذف شدن است و این فاجعه بزرگی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سیدحمید خویی در سومین کنگره اخلاق پرستاری، افزود: بنده علاقه خاصی به عنوان پرستاری دارم به دلیل اینکه حدود ۱۸ سال از عمرم را در خدمت اصحاب این رشته بودم و افتخار این را دارم که ۶۴ دوره کامل نرسینگ فارماکولوژی را در دانشکده های پرستاری ایران تدریس کرده ام.

وی گفت: دو واژه کلیدی است که اگر خدای ناکرده در خدمات شما پرستاران درست تعریف نشده باشد یا مغفول بماند، قطعاً همه زحمات و تلاش های شما نقش برآب خواهد شد و شما را به سر منزل مقصود نخواهد رساند که این دو کلید واژه انسان و ارتباط است تا تعریف روشن، شفاف و جامعی از انسان هم به عنوان خدمت رسان و هم عنوان خدمت گیرنده داشته باشیم.

خویی افزود: تا زمانی که خودمان را به عنوان انسانی که حرفه پرستاری را برگزیده است درست نشناسیم قطعاً پرستاران موفقی نخواهیم بود و تمام این درس هایی که در دوران تحصیل فرا گرفته ایم اگر به ما کمک کند که به نقطه خودشناسی (انسان شناسی) برسیم، اسمش علم است و در غیر این صورت سرکاری است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در بحث ارتباط اگر توانستیم خودمان را به زاویه دید بیمار نزدیک کنیم قطعاً در کارمان بسیار موفق تر خواهیم بود. گاهی در ذهن خودمان بیماری ها را طبقه بندی می کنیم و به عنوان مثال سرطان و ام اس را جزو بیماری های مهم می انگاریم و بیماری هایی نظیر آکنه را در شمار بیماری های کم اهمیت تر می پنداریم در حالی که همین بیماری آکنه می تواند از منظر یک بیمار یک بیماری سخت تلقی شود و مشکلات روحی و روانی بسیاری از جمله افسردگی و انزوا را به همراه  داشته باشد.

کد خبر 2572012

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha