۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۲۱

خسروی:

داستان نویسی در ادبیات ایران ۶۰ سال قدمت دارد

داستان نویسی در ادبیات ایران ۶۰ سال قدمت دارد

اهواز ـ داستان نویس مطرح کشور با اشاره به قدمت ۶۰ ساله داستان نویسی در ایران گفت: مدرن ترین نوع ادبیات داستان است زیرا جامعه انسانی در آن ایجاد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوتراب خسروی صبح امروز در کارگاه تخصصی داستان نویسی که در آمفی تئاتر دانشکده کشاورزی چمران اهواز برگزار شد عنوان کرد: در این زمان، موضوع داستان در جامعه ما توام با سوتفاهمی در شناخت داستان است. داستان در روایت شناور است. روایت را می توان به صورت کلی نوعی زبان دانست زیرا اگر انواع جملات را تحلیل کنیم حامل خبر است. این مسئله در طول زمان ادبیات، شعر و داستان را شکل داده است.

وی افزود: مدرن ترین نوع ادبیات داستان است زیرا جامعه انسانی در آن ایجاد شده است. در ادبیات داستانی سال های بسیار دور، تنها روایت نوشته می شد و خیلی از افراد گمان می کنند متون روایتی در سال های دور نوعی داستان است كه این برداشت اشتباه است.

وی با اشاره به سابقه ۶۰ ساله داستان نویسی در کشور اظهار کرد: داستان به صورت جامع پس از شروع انقلاب صنعتی شکل گرفت زیرا تا قبل از این انقلاب عموم افراد جامعه درگیر نزاع و جنگ بوده اند.

وی تصریح کرد: هدف ما در داستان نویسی امروزی مفاهمه جمعی است. در داستان و شعر مدرن امروزی به دلیل نبود جامعه مکسر تقلیدی از شکل خلاقیتی است که در غرب رخ می دهد. مشخصه داستان جریانی است که جامعه را در یک مفاهمه جمعی نشان دهد.

خسروی با بیان اینکه در داستان و رمان اهمیت قضیه شرح جزئیات است، گفت: داستان کوتاه و رمان با عینیت دادن به قضایا از طریق جزیی نگاری مخاطب را با خود همراه می کند.

وی عنوان کرد: در جامعه ما وجه تفنن و تنوع از ادبیات داستانی وجود دارد و عده ای القاب بیکار بودن را به افراد رمان خوان نسبت می دهند. بر اساس آخرین تعریف از داستان کوتاه حداقل سه واقعه باید بر هم اثرگذاری داشته باشند تا به تعبیری داستان شکل بگیرد.

خسروی با بیان اینکه ادبیات شبیه کشف هستی است، اظهار کرد: در این نوع ادبیات مجبور نیستیم بازیچه ایدلوژی شویم. نویسده در رمان زیبایی را که تاکنون خلق نشده است ایجاد می کند. فرم را نمی توان از داستان حذف کرد و این مسئله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. فرم باید تاثیرگذار باشد و خواننده را به درنگ وادارد.

خسروی گفت: منطق شعر و داستان متفاوت است. داستان باید موازی با واقعیت نوشته شود و وارد کردن منطق شعر به داستان باعث آسیب دیدگی آن می شود.

کد خبر 2578065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha