۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۲۹

در نشست نقد «تابو» مطرح شد:

پرداختن به مشکلات سیاه‌نمایی نیست/ غلبه خشونت بر مناسبات انسانی

پرداختن به مشکلات سیاه‌نمایی نیست/ غلبه خشونت بر مناسبات انسانی

کارگردان فیلم «تابو» بیان کرد که به‌عنوان یک هنرمند به پرداختن به مشکلات جامعه‌ وفادار است، به آنها واکنش نشان می‌دهد و آن‌ را به هیچ‌وجه معادل سیاه‌نمایی نمی‌داند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در یکصد و سومین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران که دوشنبه ۲۱ اردیبهشت در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران برگزار شد، فیلم «تابو» ساخته خسرو معصومی اکران شد و در ادامه با حضور کارگردان فیلم، جواد طوسی منتقد سینمایی، حسن حسن‌دوست تدوین‌گر فیلم، هادی دیباجی بازیگر و کیوان کثیریان مدیر سینماتک خانه هنرمندان ایران به نقد و بررسی گذاشته شد.

در ابتدای این نشست جواد طوسی به انتقاد از مسئولان جشنواره فجر پرداخت و گفت: اولین سوالی که پس از تماشای این فیلم به ذهن می‌رسد این است که چطور مسئولان جشنواره فیلم فجر حاضر به پذیرش چنین فیلمی نشدند. در جشنواره فجر شاهد پخش فیلم‌هایی متوسط و پایین تر از آن بودیم که از نظر زبان سینما در قد و قواره این فیلم نیستند، فیلمی که از کیفیت کارگردانی، فیلمبرداری، تدوین و... بسیار بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: در فیلم «تابو» شاهد تداوم تقابل خشونت و عشق هستیم که جزو مولفه‌های مشترک تمام فیلم‌های معصومی به شمار می‌رود. این نگاه در «رسم عاشق‌کشی» و «خرس» نیز وجود دارد و «تابو» را می‌توان ضلع سوم این مثلث محسوب کرد. گویی معصومی به بیانی ناتورالیستی دست یافته است که ما را یاد بعضی از قصه‌های تورگینف یا مناسبات میان آدم‌ها در داستان‌های امیل زولا می‌اندازد. این میان یکی از عناصر کلیدی مورد توجه معصومی، عدالت است.

حسن حسن‌دوست تدوینگر فیلم درباره این فیلم توضیح داد: فیلم‌های معصومی نقاط مشترکی دارند که به علایق او بازمی گردد و حریمی ب‌وجود می‌آورند که اجازه دخالت را به ما نمی‌دهد. ممکن است من هم با بخش‌هایی از سناریوی فیلم موافق نباشم اما حرف نهایی در این خصوص را کارگردان فیلم می‌زند. فکر می‌کنم فیلم‌نامه فیلم را کسان دیگری هم خوانده و نظرات خود را به معصومی منتقل کرده باشند.

در ادامه جواد طوسی، معصومی را خطاب قرار داد و گفت: به نظر می‌رسد در روند فیلمسازی شما شاهد غلبه هرچه بیشتر خشونت بر مناسبات انسانی هستیم و نگاه کنایه‌آمیزت به وضعیت زمانه شدیدتر می‌شود.

معصومی در پاسخ به مشکلات اجتماعی موجود اشاره کرد و گفت: همه ما از مشکلات موجود در زندگی جوانان از جمله ازدواج و دیگر دشواری‌های زندگی آنها آگاه هستیم. مشکلات موجود در جامعه آن‌قدر دردناک است که ترجیح می‌دهم به‌جای به زبان آوردن آنها، در فیلم‌هایم به آنها بپردازم. در فیلم بعدی قصد دارم به معضلات کار و مهاجرت بپردازم. وضعیت فاجعه‌باری که در آن پنج و نیم میلیون نفر بیکار داریم و در هر ساعت شاهد ۱۹ طلاق هستیم، از اقتصاد بیمار ما نشات می‌گیرد. من هم به‌عنوان یک هنرمند به پرداختن به مشکلات جامعه‌ام وفادار هستم، به آنها واکنش نشان می‌دهم و آن‌ را به هیچ‌وجه معادل سیاه‌نمایی نمی‌دانم.

در طول این نشست، جمال اجلالی و هادی دیباجی از بازیگران این فیلم نیز دقایقی برای حاضران سخن گفتند. همچنین محمدعلی سجادی و محمدعلی طالبی نیز در سخنانی کوتاه به تمجید از فیلم «تابو» و ایستادگی معصومی در مسیر درست فیلمسازی‌اش پرداختند.

از دیگر حاضران در این برنامه می‌توان به سیامک شایقی، رضا صابری، سیامک اطلسی، احمد طالبی‌نژاد، نادر مقدس، عزیزالله حاجی مشهدی، محمدرضا دلپاک، الب محمدقاسمی، محمد جعفری، محمدحسین قاسمی، اسماعیل میهن‌دوست، رضا درستکار، محسن محسنی‌نسب، صالح آقامیرزایی، آذر محرابی، ابراهیم معیری، علی اکبر ثقفی، امیرحسین ثقفی، علی روئین‌تن، محسن سیف، علیرضا غفاری، هادی محقق، محمد کارت، هومن معصومی، غزل معصومی، نادر معصومی، وقار کاشانی، حمیدرضا قطبی و تعدادی دیگر از سینماگران و عوامل ساخت فیلم اشاره کرد.

کد خبر 2579143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha