۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۴۸

آیت الله مقتدایی:

برنامه‌های مفید قرآنی جوانان را از تهاجم فرهنگی مصون می‌دارد

برنامه‌های مفید قرآنی جوانان را از تهاجم فرهنگی مصون می‌دارد

قم - نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تلاش دشمنان و گروه‌های انحرافی برای انحراف جوانان، گفت: اجرای برنامه‌های مفید قرآنی می‌تواند جوانان را از تهاجم فرهنگی مصون بدارد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله مرتضی مقتدایی قبل از ظهر چهارشنبه در دیدار دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ضمن تسلیت سالروز شهادت امام موسی بن جعفر(ع) اظهار داشت: امروز دشمنان و گروه‌های انحرافی هزینه‌های بسیاری در جهت انحراف جوانان از اسلام و نظام و ایجاد اختلاف میان جوانان انجام می‌دهد و اجرای برنامه‌های مفید قرآنی می‌تواند جوانان را در برابر تهاجم فرهنگی مصون کرده و صفا و صمیت را در جامعه حاکم کند.

وی با بیان اینکه در صدر اسلام محور برنامه‌ها فعالیت‌های قرآنی در مساجد بود‏، افزود: در روایات ذکر شده که پیامبر گرامی اسلام به کسی که در نماز شرکت نمی‌کرد هشدار می‌دادند و این نشان می‌دهد تا چه اندازه نماز مهم است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه عنوان کرد: در صدر اسلام همه کارهای فرهنگی‏، سیاسی و اجتماعات مردم در مساجد صورت می‌گرفت و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مساجد شأن خود را بازیافتند و جایگاه فراموش شده آن دوباره احیا شد و مسجد در محور نظام جمهوری اسلامی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: امروز جلسات مهم و اساسی و اجتماعات مردم با محوریت قرآن کریم در مساجد شکل می‌گیرد و در روایات بر اهمیت فعالیت‌های قرآنی و چنگ زدن به دامن قرآن و عمل به دستورات قرآن کریم در زندگی بسیار تأکید شده است.

عموم مردم با تفسیر آیات قرآن آشنا نیستند

آیت الله مقتدایی افزود: مقام معظم رهبری بر ترویج معارف قرآنی تأکید دارند و فعالیت‌های مطلوبی در این زمینه صورت گرفت و خوب است در کنار قرائت، حفظ و انس با قرآن کریم، تفسیر آیات نیز به مردم که عموما با تفسیر آشنا نیستند ارائه شود.

وی در این زمینه ادامه داد: لازم است در مساجد ائمه جماعات مردم را از رذائل اخلاقی‏ دور کرده و آن‌ها را به فضائل اخلاقی و اجتناب از گناهان دعوت کنند و این اعمال می‌تواند بسیار برای مردم موثر باشد.

عمل به قرآن از قرائت و تفسیر ایات مهم‌تر است

نایب رئیس جامعه مدرسین بیان داشت: در روایات ذکر شده کسانی که عامل قرآن باشند اشراف اهل بهشت هستند و در بهشت مورد احترام و نمایان هستند؛ بهشتی شدن به قرائت قرآن و انس با آن نیست بلکه عمل به قرآن مهم است.

حضور قاریان در مجالس لهو و لعب توهین به قرآن است

آیت الله مقتدایی ادامه داد: اگر قاری با لحن بسیار زیبا قرآن تلاوت و تفسیر کند اما مردم این قاری را در مجلس لهو و لعب ببینند این توهین به قرآن کریم است و از این رو اجرای برنامه‌های اخلاقی در کنار فعالیت‌های قرآنی بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه باید قاریان قرآن به دستورات قرآن عمل کنند، اضافه کرد: کسانی که قرآن تلاوت می‌کنند اما دروغ می‌گویند‏، خیانت می‌کنند یا حجاب خود را رعایت نمی‌کنند و یا غیبت می‌کنند آیات مربوط به این رذائل اخلاقی در قرآن، آن‌ها را لعن می‌کند زیرا در قرآن کریم به وضوح ذکر شده که نباید غیبت کرد و یا به دروغ سخن گفت.

رئیس شورای سیاست گذاری حوزه‌های علمیه خواهران افزود: اگر ما فقط آیه قرآن را بخوانیم و به دستور آن عمل نکنیم کوتاهی کرده‌ایم و مورد لعن قرآن قرار می‌گیریم.

مسئولان فرهنگی در جهت ترویج عمل به قرآن کریم تلاش کنند

آیت الله مقتدایی اظهار کرد: بهتر است مسئولان فرهنگی بر عمل به قرآن کریم و ترویج این امر مهم تکیه داشته باشند که در این صورت نفع بیشتری به جامعه می‌رسد و زمانی می‌توانیم بگوییم که جامعه ما قرآنی است که به دستورات قرآن عمل کنیم.

وی یادآور شد: شایسته است مسئولان جایزه ویژه‌ای برای عمل کنندگان به دستورات قرآن کریم درنظر بگیرند زیرا این اقدام نقش بسیاری در تبلیغ و سوق دادن مردم به قرآن کریم دارد.

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه‌های علمیه ابراز کرد: امید است به برکت امام موسی بن جعفر(ع) و فرزندان بزرگوارشان توفیق یابیم به وظایف خود به بهترین وجه عمل کنیم و خداوند به ما توفیق خلوص نیت دهد و در قیامت قرآن کریم شفیع ما شود.

کد خبر 2580022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha