۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۹:۵۸

شکری:

۳۲۳۷ تن ماهی در استان قزوین تولید شد

۳۲۳۷ تن ماهی در استان قزوین تولید شد

قزوین- مدیر شیلات استان قزوین گفت: در سال گذشته بیش از ۵۵۵ تن ماهی سردابی، ۶۶ تن ماهی گرمابی و ۱۴ تن ماهی خاویاری در بیش از ۲۳۲ استخر پرورش ماهی تولید و به بازار عرضه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیمین شکری در جلسه با صالحی رئیس سازمان شیلات کشور که عصر پنجشنبه در سالن باغستان قزوین برگزار شد با ارائه گزارشی از وضعیت تولید ماهی در استان گفت: خوشبختانه در سال جاری از تولید ماهیان سردآبی و زینتی در استان استقبال بسیار خوبی شده و این روند روبه گسترش است.

مدیر شیلات استان قزوین بیان کرد: تولیدات ماهی استان بیش از ۳۲۰۳۷ تن است که چشم انداز تولید ماهی در استان ۱۰ هزار و ۷۳۰ تن است که تا سال ۱۴۰۴ باید محقق شود که در حال حاضر در بخش سردابی بیشترین فعالیت صورت می گیرد و در زینتی مقام سوم تا چهارم کشور قرار داریم.

وی افزود: در سال گذشته در بخش سردابی در ۱۶۱ استخر بیش از دو هزار و ۶۶۰ تن ماهی تولید شد و امسال به خاطر نبود بچه ماهی در این فصل که چهارماه واردات تخم چشم زده صورت گرفته بیشترین سهم تولید به قزوین اختصاص دارد.

قزوین شیلات

شکری گفت: میزان تولید در واحد سطح هم ۲۵ کیلوگرم است و در شرایط کنونی ۶۱ درصد هزینه تولید در بخش تامین غذای ماهی و بقیه در تامین هزینه کارگر و سایر موارد هزینه می شود.

مدیر شیلات استان قزوین تصریح کرد: هزینه تولید قزل آلا هفت هزار و ۸۰۰ تومان و فروش آن ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان بود که برای تولیدکنندگان سود خوبی داشت و در ماهی گرمابی هم هزینه تولید پنج هزار تومان و فروش هشت هزار و ۲۰۰ تومان بود.

وی بیان کرد: میزان تولید ماهی گرمابی در ۶۶ استخر پرورشی هم ۵۵۵ تن بود که در مزارع خاویاری هم در پنج استخر ۲۲ تن تولید و ۱۴ کیلو خاویار استحصال شد.

شکری یادآورشد: در بخش ماهیان زینتی هم با تولید ۹۳ میلیون قطعه در سال گذشته توانستیم رتبه سوم را کسب کنیم و پنج مجتمع آبزی پروری هم در آبیک و قزوین در مساحت ۴۴ هکتار راه اندازی شده که با فعالیت آنها زمینه تولید یک هزار و ۶۲۰ تن ماهی فراهم شده است.

این مسئول گفت: در یک دهه گذشته سرانه مصرف ماهی ۲۵ صدم کیلوگرم بود که این میزان در سال قبل به ۵.۴ کیلو رسید که با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی امیدواریم این میزان افزایش یابد.

کراپ‌شده - ماهی سفید

وی اضافه کرد: شش واحد کنسروی هم در استان فعال است و یک واحد تولید پودر ماهی نیز دایر شده که برای توسعه این واحدها نیازمند حمایت مالی هستیم.

شکری اظهارداشت: نبود مقررات و قوانین یکپارچه، کمبود بچه ماهی، کاهش اعتبارات تملک دارایی، عدم ابلاغ تسهیلات سرمایه ای و سرمایه درگردش، افزایش هزینه تمام شده و عدم تعادل بین عرضه و تقاضا و مرغئب نبودن برخی کارخانه های خوراک دام از چالش ها و مشکلات این بخش است.

مدیر شیلات استان قزوین تصریح کرد: مطالعات نظام نامه آبزی پروری با برسی وضعیت رودخانه های استان و مهندسی استخرها، کنترل بیماری ها و توسعه آموزش را از دیگر نیازهای صنعت شیلات ذکر کرد.

کد خبر 2581058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha