۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۴۶

حسین‌پور خبر داد:

تعطیلی غرفه یک ناشر آموزشی در نمایشگاه به دلیل خرید بن کتاب

تعطیلی غرفه یک ناشر آموزشی در نمایشگاه به دلیل خرید بن کتاب

نیکنام حسین‌پور ضمن اعلام افزایش ۴۵ تا ۵۰ درصدی فروش کتاب در این نمایشگاه نسبت به دوره قبل، از تعطیلی غرفه یک ناشر آموزشی به دلیل خرید بن کتاب از مراجعان در ازای پرداخت وجه نقد به آنها خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نیکنام حسین‌پور، مدیر کمیته رفاهی و نهادهای همکار در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بعدازظهر امروز جمعه (۲۵ اردیبهشت ماه) در نشستی خبری درباره آمار تراکنش‌ خرید کتاب از نمایشگاه بیست و هشتم، گفت: تعداد تراکنش‌های ثبت‌ شده در نمایشگاه تا این لحظه از مرز یک میلیون و ۲۵۰ هزار تراکنش گذشت. بالاترین فروش کتاب در نمایشگاه امسال مربوط به ناشران دانشگاهی و پس از آن به ترتیب ناشران عمومی، ناشران بین‌الملل، ناشران کودک و نوجوان و ناشران آموزشی است.

به گفته وی، روز چهارشنبه (بیست و سوم اردیبهشت ماه) پرفروش‌ترین روز نمایشگاه امسال کتاب تهران بوده و بسیار بعید است این رکورد طی امروز و یا فردا که روز آخر برگزاری این رویداد فرهنگی است، شکسته شود.

حسین‌پور با اشاره به اٌفت فروش در بخش ناشران آموزشی، از آغاز بررسی تحلیلی این موضوع برای دستیابی به علل بالا بودن فروش در بخش ناشران دانشگاهی و پایین بودن میزان آن در ناشران آموزشی در کمیته یاد شده خبر داد.

وی در ادامه در پاسخ به سئوالات خبرنگاران درباره آمار فروش کتاب‌های ناشران در نمایشگاه امسال، با بیان اینکه اطلاعات مربوط به فروش کتاب هر ناشر محرمانه است و لذا قابل انتشار نیست، از اعلام آمار تفکیکی فروش کتاب در نمایشگاه خودداری کرد و گفت: در صورتی که اجازه این کار از سوی مسئولان وزارت ارشاد داده شود، ما نسبت به اعلام آمار فروش کتاب مبادرت می‌کنیم، اما می‌توانم بگویم که فروش کتاب در نمایشگاه امسال نسبت به سال قبل بین ۴۵ تا ۵۰ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه آمارها و گزارش‌ها حاکی از این است که استفاده از کارت‌های اعتباری در نمایشگاه امسال و در محل غرفه‌های ناشران بسیار زیاد بوده است، گفت: مراجعه به دستگاه‌های خودپرداز مستقر در مصلی برای دریافت وجه نقد، کاهش هفت تا هشت درصدی را نشان می‌دهد.

مدیر کمیته رفاهی و نهادهای همکار در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با تاکید بر اینکه پرداخت یارانه به اقشار کتابخوان باید هدفمندتر شود، در ادامه از برخورد با یک ناشر که در نمایشگاه مبادرت به دریافت بن کتاب از مراجعه‌کنندگان و پرداخت وجه نقد به آنها می‌کرده‌ است، خبر داد و گفت: در مرحله اول دستگاه کارتخوان داده شده به این ناشر، از او گرفته شده و پس از آن غرفه‌اش که در بخش ناشران آموزشی بوده است، به مدت یک روز تعطیل شده است. ما معتقدیم کسانی که مبادرت به این کار می‌کنند، به هیچ وجه نمی‌توانند ناشر حرفه‌ای باشند و قطعاً ما با هر گونه خرید و فروش بن در نمایشگاه برخورد خواهیم کرد.

وی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص میزان اعتبار هزینه شده برای خرید مراکز علمی از بخش ناشران بین‌‌الملل نمایشگاه کتاب تهران گفت: آمارهای ما نشان می‌دهد از ۱۲ میلیارد تومان اعتباری که وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد به این حوزه اختصاص داده‌اند، نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان آن هزینه شده است.

حسین‌پور همچنین علت میسر نبودن امکان استفاده از بن کارت‌های دانشجویی برای خرید از بخش بین‌الملل نیز گفت: از ابتدا هم بنا به درخواست تشکل‌ها، قرار بود بن کارت‌های بخش دانشجویی فقط در بخش داخلی هزینه شود. با این حال من تائید می‌کنم که کمتر از یک درصد اعتبار تخصیص یافته به این حوزه، در بخش بین‌الملل هزینه شده است.

مدیر کمیته رفاهی و نهادهای همکار در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنین با بیان اینکه به کسانی که با چرخ‌دستی اقدام به جابجایی کتاب‌های مراجعه‌کنندگان به نمایشگاه کتاب در محوطه مصلی را می‌کنند، لباس‌های فرم و همچنین کارت‌های هویت داده شده است، در عین حال از برخورد ماموران سد معبر شهرداری منطقه ۷ با کسانی که بدون مجوز کمیته رفاهی اقدام به این کار می‌کنند، خبر داد.

کد خبر 2581345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha