به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه جمعه، جشنواره سراسری دانشجویی نمایش رضوی با حضور پیشکسوتان عرصه تئاتر و مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز در این دانشگاه آغاز به کار کرد.
قبل از شروع مراسم رسمی این جشنواره یک تئاتر خیابانی در محوطه دانشکده علوم شهید چمران با محوریت دفاع مقدس اجرا شد. همچنین یک راوی قصه ورود امام رضا (ع) به خوزستان را روایت گری کرد.
شروع رسمی جشنواره با موسیقی چاوشی خوانی در مدح امام رضا شروع شده و پس از پخش کلیپ زمان های دفاع مقدس و حضور خوزستانی ها در این دوران و زمان انقلاب اسلامی بود.
محمد رعایایی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز عصر امروز در آیین گشایش این جشنواره که در تالار دانشگاه علوم این دانشگاه برگزار شده بود، اظهار کرد: تقارن برگزاری جشنواره نمایش رضوی را با بعثت پیامبر اکرم (ص) به فال نیک گرفته و امیدوارم که معنویت دو بزرگوار خروجی های این نمایش مذهبی و معنوی را دو چندان کنند.
وی افزود: این دانشگاه بزرگترین دانشگاه جنوب غرب کشور با ۱۷ هزار دانشجو و ۶۰۰ عضو هیئت علمی میزبانی برگزاری جشنواره نمایش رضوی را بر عهده گرفته است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: این جشنواره بخشی از جشنواره بزرگ رضوی بوده که فقط قسمت تئاتر آن در شهر و دانشگاه برگزار می شود. میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز با همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم، بنیاد رضوی و معاونت فرهنگی این دانشگاه صورت گرفته است.
رعایایی بیان کرد: استفاده از هنر در زمینه های مختلف نتایج بسیاری دارد. هنر به خصوص موسیقی و نوع زنده آن بسیار تأثیر مثبتی دارد. خیلی از افراد می گویند که موسیقی حرام است اما برخی از موسیقی ها مانند چاوشی خوانی به انسان روح دیگری می دهد. افسوس که مدعیان همیشه حضور ندارند.
وی یادآور شد: تمام هنرهای مختلف موسیقی، تئاتر، سینما و غیره چنانچه که از آنها خوب استفاده شود، در زمینه پیشرفت بسیار مفید خواهند بود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: امیدوارم این جشنواره راهگشای جوانان ما باشد البته این راهگشایی به دست توانمند هنرمندان میسر خواهد بود.
رعایی در پایان خطاب به دانشجویان و اساتید پیشکسوت تئاتر که از خارج از استان مهمان این دانشگاه بودند، گفت: امیدوارم دستاورد خوبی از این جشنواره داشته و این چند روز را با شادی و بدون دیدن ریزگردها بگذرانید.
گسترش فرهنگ اسلامی
خسرو نشان معاون فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: جشنواره نمایش رضوی با هدف گسترش فرهنگ اسلامی و سیره اهل بیت (ع) به ویژه فرهنگ رضوی از ۲۶ در اهواز آغاز به کار کرده و تا ۳۱ نیز ادامه دارد.
وی افزود: بخش های مختلف این جشنواره در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز، تالار مهتاب و کارگاه های آموزشی نیز در دانشکده کشاورزی دانشگاه برگزار می شود.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: تعداد آثار ارسالی به این جشنواره در بخش صحنه ای ۳۷ اثرو در بخش میدانی نیز ۱۲ اثر بوده است. در نهایت پنج اثر در بخش آیینی ـ میدانی و ۱۵ اثر نیز در بخش صحنه ای به مرحله نهایی راه یافته و پذیرفته شده اند.
نشان یادآور شد: موضوع و اهداف این جشنواره آثار سیر و سلوک، زندگی نامه، کرمات، شهادت و سایر بخش های مربوط به امام رضا (ع) است. آثاری از این جشنواره هم به صورت غیر مستقیم به مفاهیم و آموزه های برگرفته از سیره آن امام بزرگوار از جمله فتوت، ایمان، گذشت، عدالت خواهی، عدالت پروری، پرهیزگاری و رعایت اخلاق پرداخته اند.
وی عنوان کرد: انجمن هنرهای نمایشی دانشگاه جامع علمی کاربردی، بنیاد ملی نخبگان و پارک علم و فناوری خوزستان در برگزاری این جشنواره با دانشگاه شهید چمران اهواز همکاری داشته اند.
نشان افزود: پس از ارسال فراخوان جشنوار به معاونت فرهنگی دانشگاه ها و مراکز هنری سراسر کشور، ۳۷ اثر در بخش صحنه ای و ۱۲ اثر در بخش آئینی - میدانی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. پس از بازبینی و داوری این آثار، ۱۰ اثر در بخش صحنهای و پنج اثر در بخش آیینی- میدانی انتخاب و به جشنواره راه یافتند.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز از تولید پنج جلد نمایشنامه خبر داد و گفت: نقطه های کوچک در فاصله ای بسیار دور از خورشید، نوشته جمشید خانیان، آبگینه، نوشته سعید تشکری، نوبت نوازی، نوشته مهدی ایوبی، دیار غریبان، نوشته عبدالرضا حیاتی و راز نگاه، نوشته علیرضا حنیفی، پنج نمایشنامه ای هستند که در جریان جشنواره تولید و منتشر می شوند.
نشان با بیان اینکه نمایش ها در تالار مهتاب (کتابخانه مرکزی اهواز) و تالار دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا می شوند، اظهار کرد: نمایش ها از روز ۲۶ تا ۳۱ اردیبهشت ماه اجرا می شوند و حضور برای عموم آزاد است.
جوایز جشنواره
وی با اشاره به جوایز بخش صحنه ای گفت: به نمایش برگزیده صحنه ای دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و ۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی، به کارگردان برگزیده نمایش های صحنه ای دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و ۱۵میلیون ریال جایزه نقدی، به کارگردان تقدیرشده لوح تقدیر و پنج میلیون ریال جایزه نقدی، به نویسنده برگزیده در بخش نمایشهای صحنه ای، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و ۱۰ میلیون ریال جایزهی نقدی اعطا می شود.
نشان ادامه داد: همچنین به نویسنده تقدیرشده، لوح تقدیر و سه میلیون ریال جایزه نقدی، به بهترین بازیگر مرد نمایشهای صحنه ای دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و هشت میلیون ریال جایزه نقدی، به بازیگر مرد تقدیرشده لوح تقدیر و چهار میلیون ریال جایزه نقدی، به بهترین بازیگر زن نمایشهای صحنه ای دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و هشت میلیون ریال جایزه نقدی، به بازیگر زن تقدیر شده: لوح تقدیر و چهار میلیون ریال جایزه نقدی، به بهترین طراح صحنه نمایشهای صحنه ای دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و پنج میلیون ریال جایزه نقدی، به طراح صحنه تقدیرشده لوح تقدیر و سه میلیون ریال جایزه نقدی، به بهترین آهنگساز نمایش های صحنه ای دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و شش میلیون ریال جایزه نقدی، به آهنگساز تقدیرشده لوح تقدیر و سه میلیون ریال جایزه نقدی اهدا می شود.
همچنین به منظور حمایت از تولید نمایشنامه با موضوعات ذکر شده در این فراخوان، کلیه متون ارسالی توسط هیئت ویژه بازخوانی متون علاوه بر انتخاب برای اجرا در جشنواره، داوری شده و جوایزی اهدا می شود.
نظر شما