به گزارش خبرنگار مهر، «هایری ماراشلی اوغلو» در دوازدهمین اجلاس روسای راهآهنهای عضو اکو با بیان اینکه با توجه به اصول اولیهای که در اکو داریم و افزایش ارتقای روابط کاری، باید به سطح بالای همکاری برسیم، گفت: بیش از یک تریلیارد دلار رابطه تجاری و اقتصادی در کشورهای عضو اکو وجود دارد که هفت درصد از کل تجارت منطقه را شامل میشود.
وی با بیان اینکه میتوانیم به افق گسترده همکاریها برسیم، بیان کرد: حمل و نقل بخش استراتژیک است و سهم بسیار زیادی در اقتصاد منطقه دارد.
معاون دبیرکل اکو با اشاره به اینکه ۴۵۰ میلیون نفر در کشورهای عضو اکو سکونت دارند، افزود: کل طول راهآهنها از سال گذشته تاکنون ۹ درصد افزایش داشته و از سال ۲۰۰۲ تاکنون این مقدار ۳۶ درصد رشد داشته است.
ماراشلی اوغلو با بیان اینکه حجم تجارت بین ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۲، ۲۰ میلیارد دلار بوده است، گفت: روابط کاری که در سال ۲۰۱۴ ایران، ترکمنستان و ترکیه بود، در زمینه کریدور شمال ـ جنوب میتواند ارتباط بیشتری را میان کشورها به وجود آورد.
وی با اشاره به اینکه از همکاریهای سایر کشورهای اکو هم استقبال میکنیم، گفت: در راهآهن قزوین ـ رشت ـ آستارا و اتصال آستارا به ایران و آستارا به آذربایجان اقدامات خوبی انجام شده و ما میتوانیم جنوب آسیا را به اروپای شمالی متصل کنیم.
معاون دبیرکل اکو با بیان اینکه اقدامات عمرانی قطار قزوین ـ رشت در حال انجام است، گفت: هیاتی از فنلاند و روسیه برای این پروژه به ایران دعوت شده است.
ماراشلی اوغلو با اشاره به اینکه دولت افغانستان هم در حال انجام مطالعه برای اتصال ریلی به غرب اروپا است، گفت: قسمت ریلی ایران تمام شده و الان افغانستان در حال طرح مطالعاتی برای ادامه این ریل به جنوب آسیا است.
وی با اشاره به راهآهن بندرعباس ـ آلماتی و اسلامآباد ـ تهران، گفت: برای افزایش ترانزیت بین کشورهای ترکیه و ایران، آماده همکاریهای بیشتری هستیم.
معاون دبیرکل اکو به توافقنامهای با کشور پاکستان برای افزایش فعالیتها اشاره کرد و گفت: در ارتباط با اجرای شبکه راهآهن، تقاضای همکاری کردیم تا مجمعی را داشته باشیم و روشهای مختلف مالی و فاینانس را مورد بررسی قرار دهیم.
ماراشلی اوغلو تصریح کرد: گسترش بانک تجارت اکو برای تامین زیرساختهای مد نظر هم باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما