به گزارش خبر گزاري " مهر" به نقل از روابط عمومي خانه كتاب ، علي اصغر محمد خاني سردبير كتاب ماه ادبيات فلسفه در آستانه برگزاري يك صد مين نشست كتاب ماه با اشاره به اين مطلب گفت : اين نشست ها د رحد امكان توانسته است مباحث ادبي ، فلسفي و نقد كتاب را از منظر هاي متفاوت بررسي كند و رويكردهاي مختلف را با نگاهي نوين به چالش بگذارد و راهكارها و پيشنهادهاي متناسبي را در اين حوزه ارايه دهد. برگزاري اين نشست ها پاسخ علمي و حقيقي به مقوله گفتگو و فكر كردن جمعي به فرهنگ ، اند يشه و ادبيات است .
وي در ادامه با اشاره به برگزاري صد و يكمين نشست درروز هشتم مهرماه ، گفت : اين نشست با عنوان « صداي خاموش: تاملي در غزليات شمس» به مناسبت روز بزرگداشت مولوي برگزار مي شود و به بررسي غزليات شمس مي پردازد.
محمد خاني افزود : در طول چند قرني كه از غروب مولانا مي گذرد، زندگي ، شخصيت ، آثار و انديشه هاي او همواره به ديده اعجاب و تحسين نگريسته شده است ، اما هنوز تمام ابعاد شخصيت و آثار او مطالعه و شناسايي نشده اند. پژوهشهاي مربوط به مولانا بيشتر به مثنوي متكي و مبتني بوده و در اين ميان به غزليات ، ترجيعات و رباعيات مسلم او توجه شايسته اي نشده و در مقايسه با حجم قابل توجه آثاري كه درباره مثنوي منتشر شده ، قلت حجم آثار مربوط به كليات شمس ، شگفت آور و سوال برانگيزاست.
وي گفت : ديوان شمس از نظر گستردگي واژگان در ميان مجموعه هاي غزل استثناست و هيچ ديواني از چنين غناي واژگاني برخوردار نيست.
محمد خاني در پايان افزود : يك صد و يكمين نشست كتاب ماه ادبيات و فلسفه در روز سه شنبه هشتم مهرماه در خانه كتاب و با حضور استادان و صاحبنظراني چون : دكتر محمد علي موحد، دكتر ضياءموحد، دكتر سپيده مريم ابوالقاتسمي ، ميترا گلچين و ساميه بصير مژدهي برگزار مي شود و علت كم توجهي به ديوان شمس مورد بحث و گفت و گو قرار مي گيرد.
سردبير كتاب ماه ادبيات و فلسفه خبر داد:
يكصد برنامه ادبي و فلسفي برگزار شده در خانه كتاب بررسي مي شود
موضوع يكصدمين نشست كتاب ماه ادبيات و فلسفه ارزيابي يك صد نشست برگزار شده و تاثير اين نشست ها بر محيط علمي و فرهنگي كشور است .
کد خبر 25830
نظر شما