۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۹:۰۸

ماشین شخصی وزیر صنعت پراید است؛

افزایش قیمت خودرو فقط با مجوز شورای رقابت/ حذف تدریجی یارانه نان

افزایش قیمت خودرو فقط با مجوز شورای رقابت/ حذف تدریجی یارانه نان

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: هیچ خودروسازی حق ندارد بدون مجوز شورای رقابت، قیمت خودرو را افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی خسروتاج در برنامه «متن و حاشیه» شبکه سه سیما  اظهارداشت: البته شورای رقابت هزینه واحدهای خودروسازی و همچنین فرمول تعیین قیمت را بررسی می کند و سپس درباره قیمت تصمیم می گیرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره حضور هیات های تجاری خارجی همزمان با مذاکرات هسته ای گفت: این هیات‌ها بخش زیادی از مذاکرات را انجام می دهند اما منتظر نتیجه نهایی مذاکرات با ۱+۵ می مانند.

خسروتاج افزود: اما در این میان شرکت های داخلی نیز می توانند شرکای خود را با حضور این شرکت ها در تهران پیدا کنند  تا زمینه برای همکاری فراهم شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته با وجود ادامه تحریم‌ها ۱۶۰ میلیارد دلار تجارت جهانی با کشورها داشتیم، تصریح کرد: این درحالی بود که آنان تحریم‌ها و کنترل‌های شدید خود را ادامه دادند اما حجم تجارت خارجی نشان داد ظرفیت‌های اقتصادی ایران بسیار بالاست.

معاون وزیر صنعت در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره کیفیت خودرو نیز گفت: نظر شخصی من این است که  اگر شرایط رقابتی در این صنعت ایجاد می شد و تعرفه ها ۷۰ تا ۱۰۰ درصد باقی نمی ماند، وضعیت خودرو بهتر بود.

وی افزود: صنعت خودرو  در کشور ۱۲۰۰ قطعه ساز دارد که امیدواریم در آینده براساس برنامه ریزی کیفیت خودروها در شان مردم و مشتریان باشد.

حذف تدریجی یارانه نان

معاون وزیر صنعت درباره نگاه دولت به یارانه نان گفت: بسیاری از کارشناسان معتقد بودند باید یارانه نان یکجا حذف شود اما دولت نگاه تدریجی داشت و بر همین، اجازه داد تا حداکثر ۲۰ درصد نانوایی ها آزاد پز و بقیه به قیمت دولتی باشد.

وی تصریح کرد: هم اکنون هر کیلوگرم ۱۱۵۵ تومان  از کشاورز خریداری و ۶۶۵ تومان نیز به کارخانه آرد داده می شود، ضمن اینکه نظام یارانه ای و چند نرخی فساد آور است و قاچاق را نیز افزایش می دهد واگر رفته رفته این یارانه در اختیار تولید شود هم این معضلات را کاهش می دهد و از سوی دیگر به تولید و اشتغال کمک می کند.

ماشین شخصی وزیر صنعت، پراید است

قائم مقام وزیرصنعت، معدن وتجارت گفت: در وزارتخانه همه از خودروهای داخلی استفاده می کنند و گواهی می دهند که ماشین شخصی وزیر صنعت، پراید است.

مجتبی خسروتاج درخصوص تعدد عنوان‌های شغلی اش در وزارتخانه افزود: کار اصلی من به عنوان معاونت وزیر در امور بازرگانی است و قائم مقامی را به خاطر سابقه ام در وزارتخانه به من سپرده اند و در خصوص سخنگویی هم تازه شروع کرده ام.

وی اضافه کرد: در وزارتخانه صنعت، معدن وتجارت از میان جوانان هم مدیرانی بین سنین  ۳۰ تا ۴۰ سال چه خانم و چه آقا داریم.

خسروتاج درباره رضایتمندی بخش تولید از وی گفت: اگر حقایق تولید واضح بود بخش تولید این رضایتمندی را داشت که با اطلاع رسانی به جامعه امیدواریم به این رضایت برسیم.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: از سال گذشته از دوران رکود عبور کرده و به دوران رونق رسیده ایم که این برای تولید کشور خوب است.

وی تاکید کرد: بسیاری از مقدمات و زیر ساخت‌ها که جنبه قانونی هم دارد می تواند بسیاری از مشکلات موجود را مرتفع کند  و تولید را در شاخصه رشد قرار دهد.

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نحوه تخصیص یارانه به بخش تولید در سال گذشته و سال جاری گفت: در ابتدای سال گذشته قرار بود ۵ هزار میلیارد تومان به بخش تولید اختصاص یابد که با ارزیابی مسائل یارانه ها و کمبود بودجه این میزان به ۱۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت و نهایتاً به خاطر کمبود منابع این منبع به صفر رسید و یارانه ای به بخش تولید تعلق نگرفت.

وی تصریح کرد: همه حرکت و پویایی صنعت بستگی به کمک مالی ندارد و فعالیت های اجرایی واحدهای صنعتی منجر به بکارگیری نقدینگی صنایع می شود که خود جهشی بزرگ در تولید تلقی می شود.

۱۰۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به بخش تولید

خسروتاج تصریح کرد : در سال گذشته ۱۰۶ هزار میلیارد تومان از شبکه بانکی به بخش تولید در قالب تسهیلات کمک شده و امسال هم این کمک پیش بینی شده است. تسهیلات بانکی برای شبکه تولید می تواند افزایش سرمایه در گردش را به همراه داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: اگر این منابع محقق نشد برنامه ریزی هایی انجام شده است که به سمت منابع دیگر برویم تا افقی  مرتفع را پیش روی تولید مجسم کنیم.

خسرو تاج با انتقاد از یارانه تولید گفت: من خودم با یارانه غیر نقدی موافق هستم و به صورت اختصاصی باید به بانک‌ها  یارانه تعلق گیرد تا بانک‌ها تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار بخش تولید قرار دهند.

قائم مقام وزیر صنعت در خصوص اختصاص منابع ارزی آزاد شده بعد از توافقات ژنو گفت: از این سبد ارزی برای تامین منابع اساسی در راستای واردات مواد اولیه و کالاهای وابسته ای استفاده شده است.

وی در ادامه با اشاره به استفاده  دستگاه های دولتی از کالاهای داخلی گفت: در همه دستگاه‌های دولتی این قانون وجود دارد  و کمک به بخش تولید داخلی می کند.

خسروتاج با بیان مسائل رونق تولید اظهارداشت: یکی از روش‌های رونق تولید باید تحریک تقاضا باشد به نحوی که تورم را به همراه نداشته باشد و ظرفیت‌های خالی را پرکند که این سیاست در حال حاضر عملی شده است.

وی با اشاره به کاهش کیفیت در برخی از اقلام تولید داخلی، افزود: در برخی از بخش‌ها ما نتوانستیم  کیفیت خوبی را ارائه دهیم، چرا که شرایط رقابتی را ایجاد نکرده ایم. با ایجاد بخش رقابتی در صنایع می توان کیفیت را به تولیدات داخلی بازگرداند.

کد خبر 2583021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha