به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین عطایی ظهر دوشنبه در نشست هم اندیشی همگرایی سازمانی در راستای مدیریت بحران آب که با حضور معاونین، مدیران استانی و شهرستانی جهاد کشاورزی، محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و کشاورزان در مجموعه باغستان برگزار شد، وضعیت موجود بهره برداری از منابع آب استان را ۲ هزار و ۳۷۶ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی، ۱۲۲ میلیون متر مکعب شرب و ۱۱۰ میلیون متر مکعب در بخش صنعت و معدن ذکر کرد.
وی شرایط موجود نیاز آبی استان را بر اساس سند ملی آب، ۷۷ هزار و ۶۲۴ هکتار اراضی باغی آبی و ۱۹۲هزار و ۲۵۸ هکتار اراضی زراعی آبی برآورد کرد.
عطایی محصولاتی همچون گندم، یونجه، انگور، ذرت علوفهای و جو را از جمله محصولاتی ذکر کرد که تقریبا ۵۰ درصد آب کشاورزی برای کشت این محصولات اختصاص دارد.
مدیر آب و خاک و امور فنی، مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، تدوین برنامه و اجرای طرح جامع آموزش و ترویج کشاورزی، آموزش و روشهای صحیح آبیاری سطحی به کشاورزان جهت افزایش راندمان آبیاری، ایجاد انگیزه برای بالابردن بازدهی آبیاری در کشاورزان، اصلاح نظام حقابه و بهره برداری و مدیریت هوشمند کشاورزی را از جمله اقدمات و برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان در خصوص آب برشمرد.
عطایی، اصلاح نیاز آبی بر اساس مدیریت مزرعه و شرایط کمی و کیفی منابع آب و خاک، برنامههای بهزراعی، بهینه سازی ترکیب کشت در جهت کاهش مصرف آب و تدوین طرحی به منظور تعیین عمق ممنوعه را از دیگر اقدامات این سازمان ذکر کرد.
وی آموزش کشاورزان بمنظور استفاده از کنتور هوشمند، زمان بر بودن نصب کنتور بر روی تمامی چاههای کشاورزی و بهم خوردن نظام بهره برداری را از مهمترین مشکلات پیش روی استفاده از کنتور هوشمند برشمرد.
در این نشست هم اندیشی در خصوص چاههای غیر مجاز و مدیریت آن در استان، نصب کنتورهای هوشمند و نحوه استفاده آن به کشاورزان، تغییر الگوی کشت مناسب، لوله گذاری مناسب، بحث و تبادل نظر شد.
نظر شما