۵ آذر ۱۳۸۴، ۱۴:۱۰

با هدف اطلاع رساني ديني ؛

شانزدهمين شماره مجله تخصصي اخبار اديان منتشر شد

شانزدهمين شماره مجله تخصصي اخبار اديان منتشر شد

شانزدهمين شماره مجله تخصصي اخبار اديان، ويژه آبان و آذر، در84 صفحه از سوي مركز گفتگوي اديان منتشر شده است .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" در اين شماره از نشريه تخصصي اخبار اديان، اخباري در مورد سامري ها ميراث دار قديمي ترين نسخه تورات، نشست نمايندگان اديان ابراهيمي در لندن، نه بهشت نه جهنم در سراسر اروپا و جنجال سخنراني دالايي لاما در آمريكا آمده است .

اخباري از اقدامات و كمكهاي بشردوستانه مسئولان و مردم نقاط مختلف جهان، از جمله پاپ و دالايي لاما از ديگر اخبار منتشر شده در اين شماره از نشريه اخبار اديان است .

اين نشريه در بخشهايي با عناوين شناخت، نظر، مرور و نيايش نيز مطالبي را به تفصيل ارائه كرده است .

در بخش شناخت، آشنايي با دانشگاه بين المللي و اسلامي مالزي، روايت لوييس از اختلافات تاريخ، معرفي دايرة المعارف اسلام مدرن، روزه در آيين يهود و مسيحيت، پنجره اي به اديان: آئين بوداي چيني و درباره متون مقدس: چنين گفت بودا، مطالبي درج شده است .

در بخش نظر نيز نجات در اديان و سير تاريخي لفط دين در جوامع گوناگون به تفصيل شرح داده شده است .

نيايش هايي از حكيم سبزواري نيز صفحاتي از اين نشريه تخصصي را در بحث نيايش در برگرفته است .

در بخشي از اين نيايش آمده است: " اي آن كه صبح دم را به بيان فروزانش برآوردي و پاره هاي شب را كه به سبب امواج ظلمت تار شده بود، براندي و بناي آسمان گردنده را در اندازه هاي نمايش زينتش استوار ساختي! از هيبت خود از گوشه هاي ديدگانم اشكهاي سوزان روان ساز و كج خلقي مرا با مهار قناعت ادب فرما!

يادي از ابن عربي آموزگار تأويل از ديگر مطالبي است كه در اين شماره از اخبار اديان آمده است، در بخشي از اين مطلب مي خوانيم: "انديشه جوال اين ترجمان علوم رباني و صوفي بزرگ مرسيه به سادگي در دفتر دانايي انساني صيد نمي شود؛ چرا كه «عنقا شكار كس نشود دام باز چين/ كان جا هميشه باد به دست است دام را » پس بايد مجال نظر را فراخي بخشيد و مستان سحر خيز را به ياري طلبيد تا شايد كمند عقل دانا بتوان نقل حديثش را نوش كند."

در بخشي از مطلب سير تاريخي لفظ دين در جوامع مختلف نيز آمده است: " مقصود از لفظ دين آن واژه اي است كه ما امروزه لفط دين مي ناميم و نزد ما مسلمانان عبارت است از قوانين الاهي و اعتقادات قلبي ، قوانين و اعتقاداتي كه انسان را به مبداء آفرينش متصل مي كند و سرچشمه آن وحي الهي است . سؤال اين است كه طي سير تاريخي اديان و زندگي بشر و نزد اقوام و ملل گوناگون لفظ دين چه صورتي داشته و چگونه بوده است ."

نشريه تخصصي اخبار اديان از سوي مؤسسه گفت و گوي اديان با هدف اطلاع رساني در حوزه دين هر دو ماه يكبار منتشر مي شود .

کد خبر 258389

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha