به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر" به نقل از روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، وي تصريح كرد: "در اولين حركت استقبال از تاسيس كانون فيلم معناگرا، كانون فيلم معناگرا در استان قم آغاز به كار كرد و فيلم "خيلي دور خيلي نزديك" در اين كانون به نمايش درآمد. پايگاه اينترنتي سينماي معناگرا نيز به زودي به اتاق فكر مجهز خواهد شد و مخاطبان از اين طريق به بحث و گفتگو درباره سينماي معناگرا ميپردازند."
در پانزدهمين نشست سينماي معناگرا فيلم "ژاندارك" ساخته لوك بسون به نمايش درآمد و پس از نمايش آن دكتر حسن بلخاري و سعيد اسدي به نقد و بررسي ابعاد مختلف اين فيلم پرداختند.
اسفندياري در اين برنامه گفت: "فيلم "ژاندارك" يك كهن الگو از اسطورههاي غربي را با بياني متفاوت به نمايش ميگذارد كه از زمان خود جلوتر است. اگر ما بخواهيم از اين الگوها در ادبيات خود استفاده كنيم بايد زمينه بومي كردن آنها را فراهم كنيم."
دكتر بلخاري در اين نشست خاطرنشان كرد: "فيلم "ژاندارك" مخاطب را به فكر و تامل واميدارد و در وي ايجاد پرسش ميكند كه اين مسايل باعث ميشود فيلم در زيرمجموعه آثار معناگرا قرار گيرد."
اين كارشناس "ژاندارك" را فيلمي پست مدرن ارزيابي كرد و يادآور شد: "در ديگر اقتباسهاي سينمايي از ژاندارك از جمله اقتباس فليمنگ، وفاداري كامل به قواعد كلاسيك سينما ديده ميشود. اما در اقتباس بسون روح ستيزهجو و شورشي كارگرداني بروز يافته كه قصد دارد مسايل مهم از جمله هويت انساني را به چالش بكشد."
بلخاري اظهار داشت: "مسيح در فيلم "ژاندارك" تكبعدي نيست و با تصورات سالهاي مختلف زندگي وي شكل ميگيرد. فيلم آيينهاي است كه قصد دارد به كنكاشي عظيم درباره هويت انساني بپردازد."
سعيد اسدي، ديگر منتقد حاضر در اين نشست هم گفت: "فيلم بر اساس كهنالگوي اسطورهاي شكل گرفته و قواعدي چون رهسپاري، دگرگوني و بازگشت كه مخصوص اين اسطورههاست را رعايت ميكند، اما همه چيز را به صورت نسبي مينگرد."
وي افزود: "مرگ بستگان انگيزه لازم براي حركت ژاندارك است و با درخواست سپاه اين شخصيت به سمت اسطوره شدن گام برميدارد. اما با خونريزي و جنگ و كشتار دچارتنش شده و با رسيدن به بلوغ در آتش حاضرميشود."
نظر شما