۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۰۳

اجرای مرحله شهرستانی طرح دادرس در ۱۳۸ مدرسه قزوین

اجرای مرحله شهرستانی طرح دادرس در ۱۳۸ مدرسه قزوین

قزوین- معاون جوانان جمعیت هلال‌احمر استان قزوین از اجرای مرحله شهرستانی طرح دادرس در ۱۳۸ مدرسه این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومي جمعيت هلال احمر قزوين، نادر میرزایی در این باره اظهارداشت: مرحله شهرستانی طرح دادرس «دانش‌آموز آماده در روزهای سخت» در مدارس استان قزوین در حال برگزاری است.

وی افزود: این مرحله از مسابقات طرح دادرس در ۱۳۸ مدرسه استان به اجرا در می‌آید که تاکنون مسابقات شهرستان‌های بویین‌زهرا، آوج، آبیک و البرز و نیز شعبه الموت برگزار شده است و مسابقات شهرستان‌های قزوین و تاکستان نیز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه برگزار می‌شود.

معاون جوانان جمعیت هلال‌احمر استان قزوین ادامه داد: مسابقات طرح دادرس در شهرستان تاکستان در بخش‌های خرمدشت، ضیاءآباد، اسفرورین و تاکستان به اجرا در می‌آید و در شهرستان قزوین نیز مناطق ۱ و ۲ آموزش و پرورش آن را اجرایی می‌کنند.

میرزایی اضافه کرد: در مجموع از شهرستان تاکستان ۲۴ مدرسه و از شهرستان قزوین ۵۱ مدرسه در مسابقات طرح دادرس شرکت می‌کنند.

معاون جوانان جمعیت هلال‌احمر استان قزوین بیان کرد: همچنین تعداد مدارس شرکت‌کننده در مسابقات یاد شده از شهرستان البرز ۲۵ مورد، از شهرستان آوج ۶ مدرسه، از آبیک ۱۰ مدرسه، از بویین‌زهرا ۱۸ مورد و از الموت شرقی و غربی چهار مورد است.

وی بیان کرد: در مسابقات طرح دادرس از هر مدرسه دو تیم می‌تواند شرکت داشته باشد که هر یک از این تیمها ۱۴ نفر عضو دارد.

معاون جوانان جمعیت هلال‌احمر استان قزوین عنوان کرد: در مرحله شهرستانی مسابقات طرح دادرس پس از رقابت تیمها با یکدیگر سه تیم از دختران و سه تیم از پسران برگزیده می‌شوند و به مرحله استانی راه پیدا می‌کنند.

میرزایی خاطرنشان کرد: کنترل و ارزیابی علائم حیاتی، احیای قلبی ریوی، پانسمان و بانداژ، آتل‌بندی و اسکان اضطراری رشته‌هایی است که دانش‌آموزان در آن با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

دوچرخه‌سوار صلح و دوستی به قزوین رسید

رحمت‌الله آزاد دوچرخه‌سوار عضو فدراسیون دوچرخه‌سواری جمهوری اسلامی ایران و داوطلب جمعیت هلال‌احمر استان مازندران پس از رکاب زدن مسیر ۴۰۰ کیلومتری به قزوین رسید.

این دوچرخه‌سوار ظهر امروز پس از استراحت کوتاهی در ساختمان ستادی جمعیت هلال‌احمر استان قزوین مسیر خود را ادامه داد.

به گفته وی با بیش از ۵۰ سال سن و بیش از ۲۵ سال سابقه دوچرخه‌سواری، تاکنون به عنوان پیک صلح به بیش از ۵۰ کشور جهان سفر کرده است.

آزاد در این زمینه سفر به کشورهای اروپایی نظیر آلمان، اتریش، ایتالیا، یونان، مجارستان و نیز کشورهای آسیایی و سه کشور آفریقایی تانزانیا، کنیا و اوگاندا را در کارنامه دارد.

وی در این خصوص اظهار کرد: عضو جمعیت هلال‌احمر هستم و به همین دلیل هر سال به مناسبت روز جهانی صلیب سرخ و هلال‌احمر در داخل و خارج از کشور رکاب می‌زنم تا پیام صلح و دوستی را به جهان برسانم.

آزاد اضافه کرد: امسال نیز تصمیم گرفتم در ادامه سفرهای پیشین خود استان‌های تهران، البرز، قزوین، مرکزی، همدان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی را رکاب بزنم.

این دوچرخه‌سوار مازندرانی عنوان کرد: با آغاز سفر خود از مازندران پس از طی کردن مسیر ۴۰۰ کیلومتری از استان‌های تهران و البرز به قزوین رسیدم و از این استان به سفر خود ادامه می‌دهم که کل مسیر این سفر در مجموع دو هزار کیلومتر مسافت دارد.

آزاد بیان کرد: هدف من از این سفر قدردانی از ایثارگران عرصه هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران است که در سرتاسر کشور به صورت شبانه‌روزی خدمت می‌کنند.

وی افزود: آنها در حوادث گوناگون در کنار مردم هستند و برای کاستن از آلام بشری در سراسر ایران تلاش می‌کنند.

این عضو داوطلب جمعیت هلال‌احمر استان مازندران از دیگر هموطنان نیز خواست تا به عنوان داوطلب در تمام امور در کنار جمعیت هلال‌احمر باشند و آنها را در خدمت به هم‌نوعان یاری کنند.

چرخه مدیریت بحران از روستاها آغاز شود

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌ احمر استان قزوین با تاکید بر اینکه چرخه مدیریت بحران باید از روستاها آغاز شود، گفت: این موضوع از سال گذشته با همکاری بخشداران و فرمانداران به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.

حکمت ‌الله هاشمی در حاشيه همایش توجیهی دهیاران، شوراهای روستاها و افراد مؤثر در روستاها که در سالن آمفی‌تئاتر شهید آوینی مجتمع فرهنگی و هنری شهر آبیک برگزار شد، اظهار کرد: استان قزوین، استانی است که با شهرستان‌ها، بخش‌ها و روستاهای آن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

وی افزود: این استان از نظر وقوع حوادث طبیعی و غیرطبیعی مستعد است که برخی از حوادث مانند سیل و زلزله آنی و فوری است و برخی از حوادث مانند خشکسالی به ندرت اتفاق می‌افتد.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌ احمر استان قزوین اضافه کرد: چرخه مدیریت بحران فقط نباید در حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله معنا و تداعی شود بلکه برای بحران‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز باید مدیریت بحران لحاظ شود.

هاشمی ادامه داد: در چرخه مدیریتی بحران پیشگیری، مقابله، آمادگی برای پاسخگویی به حوادث و سوانح و بازتوانی و بازسازی اصل است.

این مسئول بیان کرد: علت اینکه در کشور ایران حوادث همیشه در نقطه سفید روی می‌دهد این است که تجزیه و تحلیل مناسب صورت نمی‌گیرد که لازم است در حوادث ضعف‌‌ها بیان شود و یک طرح استراتژی و چشم‌انداز مناسب داشته باشیم.  

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌ احمر استان قزوین با تأکید بر اینکه چرخه مدیریت بحران باید از روستاها آغاز شود، خاطرنشان کرد: این موضوع از سال گذشته با همکاری بخشداران و فرمانداران به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است و آموزش‌های امداد و نجات در روستاها در حال انجام است.

هاشمی ادامه داد: باید گفت در مقوله پیشگیری اگر میلیاردها تومان هزینه شود، هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود چراکه حتی اگر یک نفر این آموزش‌ها را بیاموزد در خانواده خود تأثیرگذار است.

این مسئول تصریح کرد: گرچه برخی از افراد در زمینه پیشگیری از حوادث و مقابله با آن آگاهی لازم را ندارند ولی برخی افراد هستند که آگاهی و سواد دارند ولی بینش و ایمنی سلامت آنان پایین است که لازم است این بینش و ایمنی سلامت افزایش یابد تا صاحب‌نظر شوند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌ احمر استان قزوین عنوان کرد: در امر پیشگیری در روستاها، دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها باید مردم را به ساخت و سازهای اصولی، مقاوم بودن رعایت اصول مهندسی و الحاقات ساختمان و خارج کردن اولویت‌های خطر ترغیب و تشویق کنند چراکه اگر بخواهیم به دهکده جهانی بپیوندیم باید پارامترهای پیشگیری را رعایت کنیم.

هاشمی اضافه کرد: اگر افراد جامعه در زمینه پیشگیری ۸۰ درصد سهم خود را به نحو احسن ایفا کنند در امر پاسخگویی به انرژی مضاعف نیاز نخواهیم داشت چراکه پارامتر نخست چرخه مدیریت بحران پیشگیری است که باید بسترسازی لازم برای این امر صورت گیرد.

این مسئول گفت: با توجه به اینکه شکنندگی روستاها در زمان حوادث و سوانح بیشتر است، مطلوب است که آموزش امداد و کمک‌های اولیه و آمادگی لازم برای مقابله با حوادث در روستاها صورت گیرد چراکه اگر فرمانداری‌ها و جمعیت هلال‌ احمر بهترین امکانات و پر سرعت‌ترین خودروها را هم در اختیار داشته باشند نمی‌توانند در زمان حادثه در روستاها خود را به تایم طلایی (پنج دقیقه نخست) برسانند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌ احمر استان قزوین اظهار کرد: لازم است روستاییان در آموزش امداد و کمک‌های اولیه اهتمام ورزند و تمرکززدایی کنند و در زمان حادثه با پرهیز از سیاسی کردن حادثه، برای ارائه خدمات به کمک آسیب‌دیدگان بشتابند.

هاشمی پیشگیری را نخستین پارامتر چرخه مدیریت بحران عنوان کرد و گفت: برای تحقق این امر در جامعه باید بسترسازی لازم صورت گیرد.

 

 

 

کد خبر 2586324

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha