به گزارش خبرنگار مهر، سید آیتالله بنیهاشمی عصر پنج شنبه در نشست خبری با خبرنگاران شهرستان آبیک که در دفتر دادگستری این شهرستان برگزار شد، به وجود هفت دادگاه عمومی و انقلاب، هفت دادسرا و پنج شعبه شورای حل اختلاف و یک شعبه احکام در مجموعه دادگستری شهرستان آبیک اشاره کرد و اظهار داشت: در مجموع تعداد پروندههای ورودی و ثبتی سال گذشته به ۲۰ شعبه اجرای احکام شهرستان آبیک ۲۳ هزار و ۷۳ پرونده بوده و خوشبختانه برای ۲۳ هزار و ۷۹۶ پرونده تعیین تکلیف و به آن پروندهها رسیدگی شده یعنی علاوه بر رسیدگی به پرونده های ثبتی و ورودی به ۷۲۳ مورد پرونده بیشتر از پروندههای وارده، رسیدگی و تعیین تکلیف شده است.
رئیس دادگستری شهرستان آبیک اضافه کرد: در سال گذشته نسبت به مشابه سال قبل تعداد موجودی پروندهها در دادسرای عمومی و انقلاب ۱۷ درصد، تعداد موجودی پروندهها در شورای حل اختلاف ۱۵ درصد و در دادگاهها نیز ۱۹ درصد موجودی پروندهها کاهش داشته که در مجموع کاهش ۱۷ درصد تعداد پروندههای موجود در دادگستری شهرستان آبیک را نشان می دهد که این آمار حرکت بسیار خوب و رو به پیشرفتی را در مسیر کاهش پرونده ها نشان می دهد.
ثبت بیش از یک هزار پرونده مواد مخدر در سال ۹۳
بنیهاشمی به ثبت بیش از یک هزار پرونده مواد مخدر در سال گذشته اشاره کرد و افزود: جرایم مواد مخدر شامل حمل، نگهداری، استعمال، خرید و فروش میشود که در سال گذشته رتبه نخست جرایم را به خود اختصاص داده بود که با اقدامات انجام شده هیچ عمده فروش مواد مخدری در شهرستان فعالیت ندارد.
وی گفت: مهمترین جرایم سال گذشته شهرستان آبیک علاوه بر مواد مخدر به ترتیب فراوانی سرقت ۷۹۶ مورد پرونده سرقت، ۶۵۱ پرونده مورد توهین، ۵۳۳ مورد پرونده تهدید و ۴۷۲ مورد پرونده تصادفات بوده و عمده پروندههای حقوقی سال گذشته که به ثبت رسیده شامل یک هزار و ۲۴ مورد پرونده مطالبه طلب، ۳۸۱ مورد پرونده تامین دلیل، ۳۷۳ مورد پرونده خواسته و ۳۰۹ مورد پرونده طلاق است.
این مسئول یادآور شد: پدیده طلاق یکی از بحرانهای اصلی در سطح شهرستان آبیک است که در سال گذشته ۳۰۹ مورد پرونده طلاق در شهرستان آبیک تشکیل شده که از این تعداد، ۲۱۸ مورد به طلاق توافقی انجامیده است.
وی به عواقب مخرب طلاق اشاره کرد و افزود: زن مطلقه، مرد مطلقه و فرزند طلاق دچار بحرانهای روحی و روانی در طول زندگی خواهند شد که قطعا به آینده خود و جامعه را دچار آسیب های فراوانی خواهند کرد.
رئیس دادگستری شهرستان آبیک اظهارداشت: با توجه به مشکلات موجود در حوزه خانواده و افزایش طلاق، با همکاری خیران ساختمان بنیاد صیانت از نهاد خانواده در شهرستان آبیک راهاندازی شد که یک مسئول و ۱۴ نفر مشاور در آن به کارهای مشاوره ای و فرهنگی می پردازند.
بنی هاشمی تأکید کرد: در این بنیاد علاوه بر برگزاری کارگاههای آموزشی و مشاورهای برای زوجین، افرادی که برای طلاق مانند مطالبه مهریه، نفقه، حضانت فرزند، جهیزیه، اجرت المثل و دیگر موضوعات اقدام میکنند به این بنیاد ارجاع داده میشوند که در صورت سازش، پرونده بسته می شود ولی در غیر این صورت و عدم سازش زوجین، پرونده آنان برای رسیدگی به دادگستری ارجاع داده میشود.
وی بیان کرد: یکی از علل اصلی طلاق در شهرستان آبیک دخالت خانوادهها است و شکاف بین نسل جدید و قدیم و عدم توافق و تطابق فکری بین والدین با زوجین، سبب اختلاف بین آنها می شود.
رئیس دادگستری شهرستان آبیک عدم تفاهم اخلاقی، فرهنگی و مذهبی بین زوجین، اعتیاد در انواع مختلف، اختلافات فرهنگی، بیکاری، بیماریهای روانی و جسمی را از دیگر علل تشکیل پروندههای طلاق در شهرستان آبیک برشمرد.
این مسئول ادامه داد: از دیگر علل تشکیل پرونده اختلافی که منجر به طلاق می شود میتوان به ازدواج مجدد اشاره کرد که در سال گذشته ۳۸ مورد پرونده در این زمینه تشکیل شده بود.
نظر شما