جمال شورجه در گفتگو با خبرنگار سينمايي "مهر" با بيان مطلب فوق گفت: "حضور مديريت فرهنگي موثر كه موجب ترغيب و تشويق فيلمسازان و هنرمندان عرصه دفاع مقدس شود در سالهاي اخير كمرنگ شده و نقصان اين مديريت باعث ركود اين سينما شده است. به طوري كه اين هنرمندان ديگر رغبتي براي ساخت فيلمهاي ژانر دفاع مقدس ندارند. از سوي ديگر، حمايت نكردن از دستاندركاران سينماي دفاع مقدس در ساخت فيلم و شرايط اكران مطلوب نيز يكي ديگر از دلايل ركود اين نوع سينماست."
شورجه برگزاري جشنواره دفاع مقدس را يك قدم مثبت ارزيابي كرد و افزود: "برگزاري اين جشنواره حركتي مثبت براي توسعه اين ژانر سينمايي است و موجب تشويق فيلمسازان، تهيهكنندها و فيلمنامهنويساني ميشود كه دغدغهشان سينماي دفاع مقدس است. شايد در اين حشنواره فيلم جديدي براي نمايش نداشتيم اما اين امر دليلي براي چشمپوشي از برگزاري اين جشنواره نميشود. فيلمهايي كه در جشنواره امسال جايزه گرفتند از مطرحترين فيلمهاي دفاع مقدس بودند. اين فيلمها به لحاظ داشتن ساختار و ظرفيتهاي مناسب جوابگوي سينماي دفاع مقدس هستند كه تعدادشان انگشت شمار است."
وي تلويزيون را يكي از رسانههاي موثر در توليد فيلمها و سريالهاي دفاع مقدس دانست و گفت: "اين رسانه موثر به دليل داشتن طيف وسيعي از مخاطبان ميتواند در روند سينماي دفاع مقدس نقش بيشتري ايفا كند. تلويزيون ميتواند براي به تصوير كشيدن 8 سال از مبارزات مردم براي حفظ انقلاب توليدات خود را در بخش سريالها و فيلمهاي تلويزيوني با توجه به اين ژانر توسعه دهد تا از اين طريق نسل جواني را كه با مفهوم جبهه و جنگ غريبه هستند را بيشتر آشنا كند."
شورجه خاطرنشان كرد: "من اميدوارم در سالهاي آينده متوليان برگزاري اين جشنواره و فيلمسازاني كه در اين عرصه فعاليت ميكنند به واقعيت جنگ نزديكتر شوند و با اين مقوله ارتباطي بهتري برقرار كنند. يكي از اين راهها براي اتصال به حقيقت نزديك كردن واقعه جنگ 8 سال دفاع مقدس يه واقعه عاشورا است . زيرا جنگ 8 ساله ما را نميتوانيم از مفهموم شهادت و فرهنگ اعتقادي خود دور كنيم. ما در سالهاي اخير از فرهنگ واقعي جنگ ديني جدا شدهايم. اين فيلمهايي كه ساخته ميشود فيلمهاي شخصي فيلمسازان ماست و شايد دليل آن نشناختن فرهنگ اصيل جنگ باشد. اما اميد است درآينده اين سينما شاهد توليد فيلمهايي باشيم كه پرداخت مناسبي به فرهنگ اصيل جبهه و جنگ دارند."
نظر شما