به گزارش گروه دانشگاهي "مهر"، دكتر "جهانگيريان" با بررسي مسائل مربوط به مراكز رشد در ديدار اعضاي شبكه مراكز رشد كشور گفت : ما با توسعه مراكز رشد در كشور هم نظر هستيم و ديدگاه كلي ما حمايت كامل از پارك ها و مراكز رشد فناوري در كشور است.
وي از ايجاد و راه اندازي 13 پارك و 42 مركز رشد علم و فناوري در كشور ابراز خرسندي كرد و اظهار داشت: پارك ها و مراكز رشد در ابعاد مختلف در حال توسعه هستند كه اين رشد، نيازها و الزامات جديدي را نيز به وجود آورده و وظيفه ماست كه اين مراكز را در جهت اهداف مصوب پيش ببريم.
دكتر "جهانگيريان" از مراكز رشد بعنوان تكميل كننده چرخه فناوري ياد كرد و افزود: كشورهايي كه بخش خصوصي فعال و قوي دارند مراكز رشد موفقي نيز دارند. از سوي ديگر مراكز رشد وظيفه دارند شركت هاي نوپا را كه ممكن است در عرصه فعاليت خود با مشكلاتي روبرو باشند، حمايت و توسعه دهند.
قائم مقام فناوري وزارت علوم با اشاره به اينكه ايران به لحاظ حضور در ISI و توليد دانش از رتبه 70 به 50 ارتقا يافته است، گفت: با اين وجود ايران در حوزه شاخص هاي فناوري كشورمان جايگاه مناسب خود را ندارد و با تعداد اندك ثبت پتنت بين المللي در رتبه بسيار نازلي قرار دارد در حاليكه ايران با توان و ظرفيت فعلي، قابليت ثبت حداقل 100 پتنت بين المللي در سال را دارد.
وي نقش مراكز رشد را در توليد دانش و فناوري بسيار مهم خواند و گفت: مي توانيم موقعيت مطلوب خود را با توجه به شاخص هاي بين المللي متحول كنيم كه در اين ميان تلاش مراكز رشد فناوري بسيار حياتي است.
دكتر "جهانگيريان" گفت: براي ثبت پتنت هاي بين المللي امكاناتي فراهم شده است تا چنانچه مراكز رشد بخواهند پتنتي را در خارج از كشور ثبت كنند، 50 درصد هزينه ها پرداخت مي شود.
وي بر بومي كردن ايده هاي مراكز رشد فناوري در كشور تاكيد و با اشاره به اينكه شرايط ما با كشورهاي خارجي متفاوت است، خاطر نشان كرد: موفقيت مراكز رشد فناوري در كشور نيازمند توسعه بخش خصوصي و تدوين الگوي بومي براي اين مراكز است.
دكتر "جهانگيريان" هدف از ايجاد مراكز رشد در كشور را توليد ثروت و توليد ارزش افزوده بر اساس دانش عنوان كرد و ادامه داد: در صورتيكه با اين هدف حركت كنيم، كارآفريني و اشتغال نيز حاصل مي شود.
وي ويژگي ارزشمند مراكز رشد را تاسيس و شكل گيري آنها در كنار دانشگاه ها و مراكز دانشگاهي دانست و افزود: با توجه به اينكه 25 درصد دانشجويان و 30 درصد اعضاي هيات علمي دانشگاه ها در تهران ساكن هستند بنابراين مراكز رشد فناوري واقع در تهران بايد نقش مهمترين را در توليد ثروت و دانش ايفا و هم افزايي كنند.
قائم مقام فناوري وزارت علوم حمايت از شبكه مراكز رشد و مراكز رشد فناوري را از اولويت هاي وزارت علوم خواند و تصريح كرد: سعي خواهيم كرد، بودجه مراكز رشد نسبت به سال هاي گذشته كاهش نيابد بلكه افزايش يابد و اين بودجه ها بر اساس فعاليت، نيازها و شاخص هاي ارزيابي عملكرد مراكز رشد تخصيص مي يابد.
به گزارش "مهر"، در اين جلسه كه به ابتكار شوراي شبكه مراكز رشد استان تهران برگزار شد، مهندس رامين نواب پور دبير شبكه و معاون فناوري مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي اهداف ايجاد اين شبكه و فرصت ها و چالشهاي مراكز رشد فناوري را تشريح كرد.
در ادامه اين نشست موضوعات مختلف حوزه مراكز رشد از جمله "نقش مراكز رشد در حلقه ارتباط با دولت"، "دانشگاه و صنعت"، "ضرورت اختصاص رديف مستقل بودجه براي اين مراكز"، "نقش مراكز رشد در توسعه كارآ فريني"، "مشكلات مراكز رشد دانشگاهي و غير دانشگاهي"، "آينده حمايت از اين مراكز"، "بحث مالكيت معنوي"، "شناسايي صندوق هاي حمايتي خاطره پذير" و ... مورد بحث قرار گرفت.
با هماهنگي هاي انجام شده در اين نشست، دستاوردهاي مراكز رشد سراسر كشور همزمان با هفته پژوهش در محل دائمي نمايشگاهها به نمايش در مي آيد.
نظر شما