به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، با افزايش تراكم مسلمانان در جوامع پست مدرن غربي، تفكر و همچنين جامعه شناسي تصوف (Sufism) بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است. با وجود اينكه صوفيسم در غرب مورد توجه بسيار قرار دارد، اما تاكنون هيچ كتابي كه به اين بُعد از اسلام برحسب آداب و تأثير آن در جوامع غربي بپردازد نوشته نشده است.
اين اثر منابع موثق بين المللي را درباره تاريخ تصوف در آمريكاي شمالي و اروپا ارائه داده ، به ايده ها و نهادهايي تصوف و تبيين آداب ديني نيز پرداخته است.
فرقه ها و جنبشها، پايه اجتماعي؛ سازمانها و نهادها؛ الگوهاي جذب افراد در محيطهاي تازه؛ راههاي اشاعه ايده ها چون آداب، جذبه روحاني؛ دلايل محبوبيت صوفيسم و ماهيت تعلقات صوفيستها از موضوعات مورد بررسي در اين كتاب محسوب مي شوند.
اين اثر با ارائه به بنيشي به تصوف در فضاهاي مختلف براي دانشجويان و دانشگاهياني كه به تاريخ اسلام و انسان شناسي اجتماعي علاقمند هستند مؤثر تلقي مي شود.
آثار ادبي جنبشهاي صوفي در غرب/ ماريكا هرمانسن؛ صوفيسم ايراني در غرب معاصر/ لئونارد لوئيسون؛ تكامل صوفيسم در غرب/ گردين جانكر؛ سومين موج صوفيسم در آمريكا/ گليسا وب؛ جويندگان طريقت: راههاي مختلف صوفيسم در انگلستان/ پينا وربنر، برخي از مقالات ارائه شده در اين اثر به شمار مي روند.
گجان آر. هينلس"، استاد سابق دانشگاه و پايه گذار گروه مطالعات دين در دانشكده مطالعات آفريقايي و شرقي دانشگاه لندن و از ويراستاران «فرهنگ اديان» و« اديان زنده» از انتشارات پنگوئن محسوب مي شود.
"جمال ملك"، رئيس گروه مطالعات ديني و مطالعات اسلامي دانشگاه ارفورت آلمان است كه در عرصه هايي چون: دين اسلام، تاريج اجتماعي مسلمانان جنوب آسيا، استعمار و اسلام سياسي، تصوف اسلامي و مسلمانان درغرب پژوهش مي كند.
نظر شما