به گزارش خبرگزاري مهر ، مهندس محمد سعيدي كيا روز گذشته در دومين نشست شهرداران مراكز استانهاي كشور در مشهد ، افزود : احداث اين واحدها طي 10 سال و با مشاركت بخش خصوصي و دولتي انجام خواهد شد.
وي گفت: براي ساخت واحدهاي مسكوني در بافتهاي فرسوده به 130 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است كه مشاركت بخش دولتي فقط 6 هزار ميليارد تومان است.
سعيدي كيا افزود: سهم مشاركت بخش دولتي در قالب اعطاي تسهيلات براي نوسازي و بهسازي بافت هاي فرسوده با توجه به حجم سنگين بافتهاي فرسوده ناكافي است.
وزير مسكن و شهرسازي گفت: بر اساس بررسيهاي كارشناسي 14 هزار هكتار بافت فرسوده در كشور وجود دارد كه بخش اعظم آن در كلانشهرها قرار دارد.
وي افزود: نيمي از بناهاي مسكوني در اين بافتها غير مقاوم و قابل نگهداري نبوده، معابر آن زير 6 متر و زير بناي آن كمتر از 120 متر مربع است.
سعيدي كيا از آمادگي شركت هاي داخلي و خارجي براي سرمايه گذاري در بافت هاي فرسوده شهرها بويژه كلانشهرها خبر داد و گفت: با اين حال شهرداريها و وزارت مسكن براي احياي بافت هاي فرسوده با محدوديت هايي رو به رو هستند .
وي افزود: براي احياء بافتهاي فرسوده و استفاده از منابع داخلي و خارجي سهم بافتهاي فرسوده هر استان بر اساس مصوبه شوراي عالي شهرسازي ابلاغ خواهد شد.
به گزارش مهر ، وزير مسكن و شهرسازي در خصوص بهسازي بافتهاي فرسوده شهري گفت: شهر مشهد در بين شهرهاي ديگر كشور در زمينه نوسازي بافتهاي فرسوده پيشتاز است.
وي افزود: الگوي در حال اجرا در بافتهاي فرسوده مشهد مورد تاييد وزارت مسكن است.
سعيدي كيا در خصوص پديده حاشيه نشيني گفت: هم اكنون 6 ميليون نفر در يكهزار هسته جمعيتي مناطق حاشيه نشين كشور سكونت دارند.
وي اضافه كرد: بافت مناطق حاشيه نشين با الگوي معماري شهرسازي همخواني نداشته و الگوي معماري و شهرسازي شهرهاي كشور را دستخوش تغيير و دگرگوني كرده است.
سعيدي كيا بدون توضيح بيشتر ، گفت: بانك جهاني فقط براي الگوسازي در مناطق حاشيه نشين كشور اعتبار ويژه اي اختصاص داده است.
وي افزود: براي نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده و ساماندهي مناطق حاشيه اي شهرها بايد از منابع مختلف استفاده كرده و بستر لازم را براي مشاركت بخش خصوصي فراهم آورد.
به گزارش مهر ، وزير مسكن و شهرسازي از ابلاغ اجراي طرح تفصيلي شهرها توسط شهرداريها خبر داد و اظهار داشت: مشاركت مستقيم شهرداريها در طرحهاي تفصيلي و جامع شهرها از جمله شاخص هايي است كه وزارت مسكن اجراي آن را به شهرداريها سپرده است.
سعيدي كيا در خصوص پادگانها گفت: كار خروج پادگانها از شهرها با همكاري شهرداريها، وزارت مسكن و تعامل با ارگانهاي نظامي در حال انجام است.
وي افزود: اين طرح در گام نخست با موفقيت در بيرجند انجام شد و اين طرح به صورت الگوي ملي تعيين شده است.
وزير مسكن تصريح كرد: خروج پادگانها از شهرها ، كمك زيادي به اصلاح ساختار شهري و معماري شهري خواهد كرد.
نظر شما