۱۳ آذر ۱۳۸۴، ۱۶:۵۰

آخرين فرانكفورتي جايزه لودويگ هولبرگ را دريافت كرد

آخرين فرانكفورتي جايزه لودويگ هولبرگ را دريافت كرد

پروفسور يورگن هابرماس، فيلسوف مشهور آلماني و آخرين فرد حلقه فرانكفورتي ها، جايزه بنياد نروژي لودويگ هولبرگ را به پاس يك عمر تلاش براي گسترش و تعميق علوم سياسي و معارف بشري از آن خود كرد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" بنياد لودويگ هولبرت در نروژ هر سال جايزه هفتصد هزار دلاري به بهترين دانشمند در يكي از رشته‌ هاي علوم انساني، هنر، علوم اجتماعي و الهيات اعطا مي ‌كند.

جايزه پروفسور هابرماس طي مراسمي در اسلو و از سوي وزير آموزش و تحقيقات نروژ به هابرماس اعطا شد.

نام و آوازه هابرماس در بين ايرانيان عنواني آشناست . اغلب آثار هابرماس به فارسي ترجمه شده و حتي توفيق ديدار هابرماس را در تهران داشتند. حتي بسياري از دانشجويان پايان نامه شان را بر اساس آراي هابرماس تدوين كردند. دكتر بشيريه را از جمله كساني مي توان دانست كه هابرماس را د رقالب تاليف كتابي با عنوان هابرماس در حوزه عمومي شناخت.

يورگن هابرماس  در 18 ژوئن 1929 در دوسلدورف آلمان به دنيا آمد. او از فيلسوفان و نظريه‌پردازان اجتماعي معاصر است كه در چارچوب سنت نظريه انتقادي كار مي‌ كند. تمركز پژوهشهاي او بر روي شناخت‌ شناسي، تجزيه و تحليل جوامع پيشرفته صنعتي سرمايه ‌داري و سياست روز آلمان است. وي از منتقدين مرحوم ژاك دريد، فيلسوف ساختار شكن فرانسوي، هست.

ريشه ها و مباني فكري و فلسفي هابرماس بسترهاي معين دارد، در واقع هابرماس زاييده و پرورده سنت فلسفي كلاسيك آلماني و سنت ايده آليسم ژرف آلمان است. اين سنت تفكر فلسفي و تفكر كلاسيك آلمان در رشد اشخاص كلاسيك  آلمان در رشد اشخاص و چهره هاي متفاوت و در بازپروري و بازآفريني و يا در پروراندن شخصيت فكري و فلسفي هابرماس نقش داشته است.

در حقيقت مي توانيم بگوييم به تعبير خود هابرماس، او براي اينكه به اين مرحله اي كه اكنون هست، برسد به اصطلاح يك دوره طولاني فراگيري سنت كلاسيك آلماني را پشت سر گذاشت. اين سنت كلاسيك آلماني دو وجه دارد، يك وجه ايده آليستي كه بسيار قوي است و مي توانيم بگوييم سيطره اش را بر فلسفه تحليلي و فلسفه قاره اي گسترانده، يعني همان سنتي كه با كانت شروع مي شود و نزد شلينگ و فيخته ادامه پيدا مي كند تا به هگل مي رسد و يكي هم سنت فلسفي ماترياليستي يعني يك وجه ايده آليسم آلماني و يك وجه ماترياليسم آلماني كه باز ريشه اش به نوعي از همين متفكران شروع مي شود.

کد خبر 260772

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha