به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل ازواحد اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي كشور ، سنگ مزار منسوب به حافظ ابرو ، فاقد كتيبه يا نشان خاصي است ، اما از روي سنگ قبري كه با فاصله كمي از قبر شيخ واقع شده ، مي توان حدس زد كه سنگ قبر متعلق به سال وقات شيخ يعني 823 هجري قمري است .
بناي مسجد حافظ ابرو متعلق به اواخر دوره صفويه است كه در ضلع شمالي مزار حافظ ابرو ساخته شده است . مقبره شيخ بر روي سكويي در محوطه چهار گوش قرار دارد كه شبكه هاي آجري ، آن را احاطه كرده اند .
در اين محوطه محصور ، دو سكوي كم ارتفاع به موا زات همديگر احداث و سنگ قبرهايي از نوع لوح عمودي بر روي سكوها استوار شده است . مقبره سمت راست با دو سنگ قبر مرمر سفيد از نوع لوح عمودي متعلق به مير احمد بن اسحاق خوافي است .
مقبره مجاور مير احمد خوافي، متعلق به شيخ شهاب الدين باباابدال (حافظ ابرو) است . اين مقبره داراي سنگ قبر بالاي سر و سنگ قبر پايين، از نوع لوح عمود و جنس سنگ رسوبي و سياه متورق است .
گفتني است، مقبره حافظ ابرو، به عنوان زيارتگاهي براي مردم شهرستان خواف از احترام خاصي برخوردار است . وجود مسجد قديمي در ضلع شمالي و ايجاد مسجد جديد در سمت جنوب، دليلي بر اهميت اين مزار، نزد مردم منطقه است .
باغ مزار و مسجد حافظ ابرو ( شيخ شهاب الدين بابا ابدال) از مورخين دوره تيموري ، در بخش مركزي شهرستان خواف ، در فهرست آثار ملي قرار گرفت .
کد خبر 26173
نظر شما