به گزارش خبرگزاري مهر ، اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور در اين مراسم گفت: پژوهشكده حفاظت و مرمت بايد خانه مرمت گران كشور شود و اين از جمله اهدافي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي با اشاره به اينكه ثبت تجربيات تاريخي، حفظ مواريث و انتقال فرهنگ ها قبل از هر تاثيرگذاري به طور ناملموس نقش مهمي در ايجاد آرامش بشري دارد افزود: اين آرامش ناشي از احساس توطن تاريخي انسان در پهنه جغرافياي زندگي است.
مشايي با اعلام اينكه همكاري كشورهاي ديگر از جمله ژاپن از لحاظ اقتصادي ارزشمند است افزود: يقينا همكاري هاي بين المللي نبايد در سطح نازل ارزش اقتصادي تعبير شود.
به گفته وي امروز اين حس در ملت هاي مختلف دنيا به خوبي پديدار و آشكار است و تجربيات فرهنگي - هنري در تاريخ زندگي بشر در مليت يك ملت نسبت و به همه انسانها تعلق دارد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي گفت: نگاه هاي قديمي و سنتي پاسخگوي تعاملات جديد انساني نيست و مديريت بخش فرهنگي نيز نيازمند تحول است.
وي تصريح كرد: با رشدي كه در نظام ارتباطي پديد آمده و فرصت هاي زيبايي در حال تحقق است كسي حق ندارد آثار ارزشمند تاريخي را در كنج خانه به ديوار نصب نمايد و آن را متعلق به خود بداند حتي موزه ها نيز حق ندارند آثار تاريخي را در غرفه ها و اتاق ها محبوس كنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حضور موزه هاي مهم دنيا در بازارهاي اشياء عتيقه جهت دستيابي به يك اثر فرهنگي براي ارتقاء گوشه اي از ظرفيت هاي موزه اي را پديده اي زشت عنوان كرد و آن را ناشي از عدم فهم فرهنگ جهاني دانست.
در مراسم مذكور سفراي كشورهاي مختلف ، نمايندگاني از سازمان يونسكو، روساي برخي از دانشكده هاي تخصصي تهران و سازمانهاي تحقيقاتي حضور داشتند.
بنا به اين گزارش ، معاون فرهنگي يونسكو نيز به اين مناسبت در پيامي به رئيس سازمان ميراث فرهنگي اين مركز را يكي از بزرگترين و موثرترين موسسه هاي تخصصي در امر پژوهش و حفاظت از آثار فرهنگي در منطقه دانسته و افتتاح آن را به مقامات كشور ايران تبريك گفته است.
نظر شما