به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، محققان دانشكده تورنتو معتقدند: مادراني كه از مشكلاتي نظير فشار خون بالا يا " پري اكلمزيا " در دوران بارداري رنج مي برند ، بيشتر در معرض ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند و اين احتمال در صورتي كه رشد جنين در رحم آنها محدود شود يا مرگ جنين اتفاق بيفتد ، تشديد خواهد شد.
محققان به منظور پيشگيري از اين مورد به اين گروه از مادران توصيه مي كنند كه پس از زايمان به ويژه در 6 ماه نخست پس از زايمان به طور مكرر فشار خون خود را اندازه بگيرند و تحت معاينات و بررسي هاي منطم باشند از جمله عوامل خطرزاي ابتلا به انواع بيماري هاي قلبي مي توان به فشار خون بالا - چاقي و اضافه وزن غير طبيعي - بالا بودن ميزان كلسترول در خون - استعمال دخانيات و مقاومت نسبت به انسولين اشاره كرد كه در بسياري موارد به ويژه در كشورهاي در حال توسعه منجر به مرگ مي شوند.
به گزارش مهر ، عوامل فوق به تنهايي خطرزا مي باشند اما وقتي در دوران بارداري ايجاد يا تشديد شوند فرد را بيشتر در معرض ابتلا به بيماريهاي قلبي قرار مي دهند.
بررسي هاي انجام شده بر روي بيش از يك ميليون نفر از زنان سالم كه در دوران بارداري دچار مشكل شده اند و بعدها مبتلا به انواع بيماريهاي قلبي شده اند اين موضوع را اثبات مي كند.
تاريخچه پزشكي اين گروه از زنان نشان مي دهد كه زمان ابتلا دقيقي براي بروز بيماري در آنها وجود ندارد اما بين 6 ماه پس از تولد فرزند تا 9 سال پس از آن ايجاد مي شود.
به عقيده متخصصان شانس ابتلا به بيماري در زنان چاق مضاعف مي شود ، به همين دليل خانم ها قبل از باردار شدن بايد با پزشك متخصص مشاوره داشته باشند تا از نظر جسمي سالم بوده و از وزن مناسب برخوردار باشند تا بتوانند از ايجاد اين گونه اختلالات در دوران بارداري و پس از آن تا حد قابل ملاحظه اي جلوگيري نمايند.
همچنين از آنجايي كه بارداري در سن بالاي 40 سال زمينه را براي افزايش فشار خون و مشكلات ديگر آماده مي كند و به طور كلي به بارداري پر خطر معروف است توصيه مي شود كه خانمها در صورت امكان از باردار شدن در سن 40 سالگي به بالا خودداري كنند.
خوردن غذاهاي كم چرب و كمرنگ نيز در پيشگيري از فشار خون بالا و افزايش كلسترول مفيد است ، به ويژه زماني كه داراي سابقه خانوادگي فشار خون بالا و انواع بيماريهاي قلبي بوده اند بايد دقت بيشتري در اين زمينه مبذول دارند.
نظر شما