به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر "منصور كبكانيان" صبح امروز در ششمين جشنواره بزرگداشت پژوهشگران برگزيده سال با اعلام اينكه هفته پژوهش ديگر متعلق به يك هفته خاص نيست، افزود: پژوهش نبايد به عنوان موضوعي لوكس و حاشيه اي مطرح شود و نبايد پژوهش را به كار برد و بعد در طاقچه جاي دارد.
وي با اشاره به اينكه بدون مطالعه و پژوهش تصميم گيري نكردن در تمامي برنامه ها در حال شكل گيري است، تصريح كرد: بسياري از خسارتهاي ايجاد شده در برنامه هاي اجرايي كشور اين تجربه را ثابت كرد كه قبل از شروع كارهاي اجرايي بايد به مطالعه و پژوهش پرداخت.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم اظهار داشت: رشد 6 دهم درصد بودجه پژوهشي از توليد ناخالص ملي نشان مي دهد كه 4/99 دهم درصد به حوزه اجرايي اختصاص دارد. بنابراين تنها با بخش كوچكي از بودجه به پژوهش، مجموعه بزرگ اجرايي كشور از بسياري از خسارت ها مصون مي ماند.
وي با اشاره به اينكه پژوهش و فناوري دو روي يك سكه هستند، افزود: در صورتيكه پژوهش به تجاري سازي و بر طرف كردن نيازهاي جامعه نينجامد ابتر مي ماند و به فعاليت حاشيه اي تبديل مي شود.
"كبگانيان" خاطرنشان كرد: برنامه هاي هفته پژوهش در 4 سطح وزارت علوم، ساير وزارتخانه ها، استان ها و دانشگاه هاي كشور ارائه مي شود.
وي تاكيد كرد: بايد در سطح جامعه از پژوهشگران تقدير به عمل آيد و به سمت الگوسازي در اين زمينه حركت كنيم تا يك جوان آينده پرافتخاري را در پژوهشگري ببيند.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم ارتقا منزلت پژوهشگران را از ديگر برنامه هاي هفته پژوهش دانست و تصريح كرد: 7 نمايشگاه از دستاوردهاي پژوهشي در سطح كشور درحال برگزاري است. همچنين 25 نمايشگاه كتب تخصصي و 5 نشست، گردهمايي و سمينار نيز برگزار مي شود.
"كبگانيان" اظهار داشت: در سومين روز از هفه پژوهش طرح سوالي از پژوهشگران در خصوص اندازه گيري و ارزيابي توليدات پژوهشي با معيارهاي مقالات، پروژه هاي صنعتي و ثبت اختراعات مي شود و اين موضوع مورد ارزيابي و مناظره محققان قرار مي گيرد. طرح اين سوال با هدف نظر خواهي از پژوهشگران انجام مي شود.
وي با بيان اينكه در حيطه پژوهش تنها بحث اعتبار پژوهشي مطرح نيست و افزود: ارتقا، ترفيع و معرفي پژوهشگران از ضروريات پژوهش به شمار مي آيد.
نظر شما