به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، اسفنديار رحيم مشايي در جمع خبرنگاران افزود: براي سرعت بخشيدن به امر توزيع بن سفر در ميان اقشار مختلف جامعه قرار است از بخش خصوصي نيز در اين زمينه استفاده شود وپس از آن فرصت سفرو امكانات و زيرساختهاي اقامتي وپذيرايي را نيز براي مردم بيشتر از گذشته فراهم كرد.
وي همچنين در مورد تاراج و تخريب ميراث فرهنگي كشور افزود: براي جلوگيري از اين مشكل نياز به اقدامات مختلف حقوقي ، وضع قوانين ومقرارت ويژه ، همكاري تمام دستگاهها ، امكانات فني وتجهيزات الكترونيكي و.. وجود دارد.
وي با اشاره به وجود 200 پايگاه و 1500 نيروي حفاظت از ميراث فرهنگي و اشياي تاريخي در كشور، خاطر نشان كرد: اين درحاليست كه براي جلوگيري از تخريب ، سرقت ، قاچاق و حفاظت از اين آثار به يك هزار پايگاه وهمچنين 5 هزار نيروي حفاظتي نياز است .
مشايي از افزايش 1500 نيروي حفاظتي جديد طي 3 ماه گذشته خبر داد و گفت: اقدامات صورت گرفته باعث كاهش 50 در صدي سرقت ، حفاريهاي غير مجاز ، تخريب اموال فرهنگي وآثار تاريخي شده است ،همچنين اميدواريم سال آينده تعداد پايگاهاي حفاظت از اشيا و آثار تاريخي را به 400 پايگاه برسانيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري گفت: هم اكنون بودجه اي كه براي جلوگيري از تخريب ميراث فرهنگي اختصاص يافته 6 ميليارد تومان است در صورتيكه براي انجام اقدامات لازم در اين زمينه به 23 ميليارد تومان اعتبار نياز است.
وي تاكيد كرد: در گذشته براساس قوانين موجود تنها سازمان ميراث فرهنگي مي توانست در مورد تخريب آثار تاريخي به مراجع قضايي شكايت كند اما هم اكنون با اصلاحيه اي كه از سوي مجلس براي اصلاح ماده ذيربط در قانون مجازات هاي اسلامي در بخش تخلفات ميراثي انجام شده به جز سازمان ميراث فرهنگي هر فرد ديگري نيز مي تواند به مراجع قضايي شكايت كند كه اين امر مي تواند باعث كاهش بسياري از مشكلات موجود شود .
مشايي گفت: همچنين در گذشته شكايت نسبت به تخريب آثار تاريخي وپذيرش مراجع قضايي منوط به ثبت اين آثار در فهرست آثار ملي بود اما هم اكنون با تلاش و پيگيريهاي انجام شده اين مشكل نيز برطرف شده واز اين پس در مورد آثار تاريخي به راحتي و بدون توجه به ثبت و يا عدم ثبت آن مي توان شكايت كرد.
وي در مورد سد سيوند وتنگه بلاغي نيز گفت: در اين زمينه مشكل قانوني نداريم وبا مسئولين وزارت نيرو نيز توافقات لازم صورت گرفته و آبگيري سد تا 15 اسفندماه به تعويق افتاده است .
وي با اشاره به اينكه هم اكنون 13 تيم كارشناسي در تنگه بلاغي مشغول عمليات كاوش هستند افزود: درحال حاضر حجيم ترين عمليات كاوش در تنگه بلاغي توسط 8 تيم خارجي و 5 تيم كارشناسي ايراني انجام مي شود و براثر كاوشهاي صورت گرفته 147 اثر در اين منطقه بدست آمده است .
نظر شما