محمد حسين كاوياني در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با اشاره به شرايط بحراني توليد پنبه در كشور افزود: متاسفانه علي رغم درخواستهاي متعدد دست اندركاران صنعت پنبه كشور، اما شرايط توليد پنبه به دليل بي توجهي مسولان همچنان بحراني است .
وي سطح زير كشت پنبه در سال آينده را در خوش بينانه ترين شرايط 120 هزار هكتار اعلام كرد و گفت: در صورت ادامه شرايط موجود در سال آينده پيش بيني مي شود سطح زير كشت پنبه حدود 120 هزار هكتار و ميزان توليد وش به 80 هزار تن برسد .
كاوياني تصريح كرد: در سالجاري از حدود 157 هزار هكتار سطح زير كشت بيش از 100 هزار تن پنبه برداشت مي شود .
وي با انتقاد از پايين بودن نرخ خريد تضميني وش پنبه در سالجاري افزود: در سالجاري علي رغم افزايش قيمت ساير نهاده ها مانند كود، سم و بذرو انتظار كشاورزان مبني بر تعيين قيمت تضميني پنبه بيش از كيلويي 500 تومان ، قيمت تضميني اين محصول با ده درصد افزايش در مقايسه با سال گذشته كيلويي 415 تومان (وش سفيد دو ) تعيين شد .
كاوياني تاكيد كرد: با توجه به روال سالهاي گذشته در مورد عدم پرداخت بموقع پول به كشاورزان بابت خريد تضميني، لذا امسال كشاورزان مجبور شدند وش پنبه خود را حتي زير قيمت تضميني (360 تا 420 تومان ) بفروشند .
وي ميزان پنبه خريداري شده توسط سازمان تعاون روستايي را در سالجاري 25 هزار تن عنوان كرد و اظهار داشت: با توجه به اينكه سازمان تعاون روستايي بهترين گزينه براي خريد تضميني پنبه است اما عدم پرداخت بموقع اعتبار براي خريد پنبه به اين سازمان و در نتيجه تاخير در پرداخت پول كشاورزان بابت خريد تضميني پنبه موجب شده كه در سالجاري تنها 25 هزار تن پنبه به اين سازمان تحويل داده شود .
كاوياني تصريح كرد: از ميزان 153 هزار تن پنبه برداشت شده از مزارع كشور تنها 25 درصد آن به سازمان تعاون روستايي تحويل داده شده است .
نظر شما